TÜMOSAN TRAKTÖRLERİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ

Ynt: TÜMOSAN TRAKTÖRLERİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ

ARKADAŞLAR 2012 MODEL 8085 TÜMOSAN ALDIM DOST OLARAK ACI SÖYLEMEK ZORUNDAYIM DİREKSİYON MANEVRASI BERBAT DURUMDA OTURACAK KOLTUĞU DİZAYN EDEN MÜHENDİS VS ACEBA KENDİSİNİN İÇİNE SİNİYORMU. MOTORLA İŞE BAŞLADIK GEVŞEMEDİK VİDASI KALMASI DİYEBİLİRİM. YA İDROLİK KOLLARI NERDEYSE ÇEKİÇLE AÇIP KAPATACAĞIZ. EN CAN ALICI NOKTA KİM NE DERSE DESİN MOTOR ÇOK YAKIYOR. 80 DÖNÜM TARLAYA GOBLİ ÇEKTİM TARLA DÜZ OLMASINA RAĞMEN 102 LİTRE MAZOT YAKTI. HANİ TÜMOSAN AZ YAKIYORDU. BU EKSİKLİKLERE FİRMA ACİLEN MÜDAHALE ETMELİ. ARKADAŞLAR BEN BU KONUDA CİDDİYİM TLF . 05326770532 BU ARADA ŞUNU SÖYLEMEK İSTERİM YERLİ ÜRETİMİ SONSUZA KADAR DESTEKLİYORUM. BENİ BU KONUDA AYDINLATIRSANIZ MEMNUN OLURUM. YAŞAR DURAN

Yaşar abi sana 8075 kullanıcısı olarak çoğu konuda katılmakla beraber şunu belirtmek isterim Tümosan yerli üretim olmasına rağmen güç performansı case nh same vs.(bu markalarda traktörü olan arkadaşlar alınmasın bu benim işisel görüşüm) traktörlere göre yüksek..yakıtından şikayetçiydim amaaaa case jx 80 le arka arka taktıktan sonra bu şikayetim ortadan kalktı :)tamam 4 silindir ama case 83 hp ve 240 kilo daha ağır.üstelik fiyatı 70.000 civarında case traktörlerini kötülemek değil amacım ama tümosanın fiyatına göre gayet iyi bi traktör olduğunu belirtmek istedim..

Kısa bi zaman içinde 3 tane traktör değiştim ilk aldıgım tümosan sonra nh ve en son mf bakın bu üç markayı 2 sene gibi kısa bi zamanda değiştim.ama arkadaşlar şunu net bi şekilde söylüyorum tümosandan aldıgım performansı başka bir traktörde bulamadım ve şuan mf kullanmama rağmen tümosanı özlüyorum her konuda.+ yerli malı sonuna kadar desteklenmesi lazım hop diye ağaca cıkılmıyor yavaş yavaş.

[size=24pt][/size]

TÜMOSAN HAKKINDA HER TÜR SORULARINIZ İÇİN:: 0538 735 43 70

seLam arkadaşlar bende 750 saatte tümosan 90.80 var ben traktörümden çok memnunum ağır takımlar için mükemmel bir traktör bu sene tümoya 36lı ızgara aldık traktörüm onu hiç zorlanmadan çekebiliyor ızgaraları 3.95e taktığımızda traktör gidemediği yerde patinaja kalkıyor kendini bi sağa bi sola vuruyor tümosan öyle değil ama gittikçe motor daha çok gaz istiyor yalnız babamın bi hatası var ucuz diye 3lü 15 numara pulluk almış bizim tarlalarımız da çok kayalık var babamla yer sürerken bayır aşağı iniyorduk zaten farketmiyor bayır aşağı bayır yukarı hep vites 1 bayır aaşağı inerken pulluklar kayaya denk geldi traktör bir kere duraksadı sonra devam etti babam hemen durdu traktörün gergi kolu kopmuş pulluklarda kırılmış ve yamulmuştu sonra pullukları traktörden çıkardık traktörü yaptırdık ve pullukları tamir etmeye götürdük adam bize siz bunu nasıl traktörle çektiniz diye sordu babamda tümosanla çektik işte dedi adam bize küfür bile etmişti bu traktöre böyle pulluk takılır mı diye sonra 3 17 17 18 numara pulluk aldık şimdi çok memnunuz

Benimde Tümosan 90.80 DT traktörüm var.şu ana kadar bi problem çıkarmadı.tabikide eksik yönleri var.kabin konforu az kabinin içine çok ses alıyor.ama güç bakımından hiç bir şikayetim yok yokuş aşağı yokuş yukarı rahatça toprak sürebiliyorum mahsul taşırken de yokuşlarda hiç zorlanmadan çıkabiliyor bu yüzden iyi bir traktör diyebilirim bir arkadaşımda hattat a90 var benim traktörüm onu çok rahat tarlada bozabilir bunu kendiside söylüyor ama hattat tümosana bakılınca konfor bakımından eksik ama güç bakımından fazlası var eksiği yok
iyi bir traktör

tümosan bu dayanırmı o pulluklar benim 8075 e bile az gelir tabi toprağa bağlı..ama şunu söylüyüm case 80 e taktım tümoya notunu verdim konfor yakıt hikaye çeken traktör yakar kardesim konfora gelince de konforluların kabini çok dar..tabi tercih meselesi...

herkese selam arkadaşlar. geçen yıl bizde az kalsın 90-80 dtk alıyorduk. ben istemıyordum babam zor güç ikna etti bayiye gittik bindim tümosana o vitesler ne öyle sarmaşık gibi birbirine dolanmış:)). neyse sürmeye başladım sesi falan güzel ama bi türlü ısınamadım. Nedeni de şu 2001 model orijinal kabin new holland 80-66 S ' yi verip onu alacaktık. Tümosandan indim ve 80-66 farkını bi daha anladım. İçimden dedi 80-66 verip tümosan alan adama söğerler:)) sonra vazgeçtik. tabi kullananlar daha iyi bilir ama serviste 100-150 saatte şanzımandan, hidrolikten ayrılmış tümosanlar görüyorum. 80-66 mız 5000 saatte anahtar değmedi.
Bence türk milletinin traktör sorunu new hollandın klasik kaportalı modelleri olan (şimdiki 75-56) tiplerden bi 85-66 falan üretilse millet sapını samanını satar alır diye düşünüyorum...saygılar.

tumosan cok iyi bir traktor..bende 2004 model 82.80 DT var 3000 saat oldu suana kadar hıcbır sorunu yok 10.000 saat yapar ki eminim ustaya gitmeden.. guc desen guc var yakıt az ....saglamlık desen oda var daha ne ol sun ama kabin biraz konforsuz e okadarda olacak haliyle....sonucta fiatagri kopyası....depo arkada :) alk-*s

konu çok önce açılmış yeni gördüm bende ama 80 66 nın net ağırlığı kabinsiz ağırlıksız 3090 kg 600kg ağırlıklarla 3690 kg kabinle 3870 demişsiniz o orjinal kabin 190 kg mi acaba :S ve 80 66 orjinal kabinli ruhsatta yazan net ağırlık 3690 ağırlıklarla 4370 kg geliyo uyy-*s ve tümosanın kabinli ağırlığı 3110 kg demissiniz o motor o kadar hafif mi ya 82 hp lik trakötör sonuçta arkadaşta var hepsi dahil 4300 küsürlü ağırlığı var diyo uyrra*-*-

arkadaşlar ben tümosanı çok araştırdım.yetkililer zamanında çok uzun uzun görüştüm yazıştım.klasik serilerin kalmasıanda belki etkim etkimiz olmuştur.aslında klasik tip güzel ben çok seviyorum.traktör havasını veriyor.

gelelim sorunlara ve şikayetlere
bende isterim ki tümosanın sağlam -kaliteli-güçlü-konforlu olamasını isterim.
burada üç tane sorun var.
1-traktörü alanlar yani sizler bizler alırken elimize-kapımıza gelince kusuruda olsa ayıbıda olsa saklıyoruz.altın oluyor kapımızda.mantalite şu kardeş ben aldım aman sende al.aman al.ben yandım sende yan içinden....bu tüm çiftçiler ve modeller ve markalar için geçerli.

yakıyorsa kokluyor-çekmiyorsa çekiyor-arızalanıyorsa yok yahu...mantık bu

çünkü talep bu burada fabrikanın suçu yok...satışalr çok iyi...

2- burada servis ve bayi çok önemli ve suçlu bayi para kazanacak kandıracak kazıklayacak
çünkü tümosanın bayileri şuan konu tümosan oldugu için halkın şikayetine degil nazsıl kazıklayacaklarına bakıyorlar.mesal kaman bayisi benim çiftçim klma istemiyor konfor istemiyor.diye fuarda tartıştık.
sevis para kazanacak nekadar çok traktör servise gelirse...niye söylesin hatayı yanluşı eksigi fabrikaya...

bunun altı çok dolar daya yaz yaz bitemz.

3-fabrika nedense hani deriz fason üretim bu modle bu fikre gidiyor.halbuki eski model tümosanlar gücü temsil ediyordu.halkın gözünde hep bu vardı.fabrika bu hazıra konmayı başaramdı.
erkunt döküm veya başka kaliteli türk dökümlerinden ayrılmayacaktı.
ayrıca fabrika şikayet-öneri-talep ve müşteri memnuniyetine bakmıyor.aslında tüm fabrikalr böyle..

sonuç suçlu çiftçi hakını ararsa alıp pişman olmuşsa komşunuya yakmassa konu kendiliginde çözülür...
ben yandım sende yan oda yansın.kötü bir mantalite ve mantık..malesef..
bana degmeyen yılan bin yaşasın...

neden kimse dogruyu söylemez...
td 75- 56 örnek traktör seri güçlü birçok üretim hilesi ile ön plan çıkmış.bu traktörü öve öve bitiremediler yahu traktörde oturacak yer yok.kazada devrilmede çıkacagın bir durum bile yok...
yahu bu güzelmiş e ozaman adam gibi kabin yapsınlar degilmi?

han gi birini sayacaksın kimler zengin oldu kimler battı....
önce bizler kafamızdaki şu yakma ve yandırma fikrinden kurtulmalıyız.
elin malını övmekten zengini zengin etmekten kurtulacagız..

bu şikayetler tümosanı ilgilendiriyorsa hayır tüm modeller böyle....
ben kalite ve güven ve saglamlık ve müşteri memnuniyeti istiyorum ben para veriyorum aç kalıyorum yokluk çekiyorum.haksız oluyorum yeri gelince borcumu ödeyemiyorum ozaman ben haklıyım.
fabrika ve bayi bunu böyle bilmeli.

ve traktör deynekciliği yapanlarda bunu böyle bilmeli...gerçi iki yakaları bir araya gelmiyorya bunlarında...

Traktörden çok iyi anlarım desem yalan olur...

Ancak üzerinde bu kadar tartışma yapılan traktör mantıken 'ne çok iyi ne de çok kötüdür, vasattır'

Bir de modeline göre çok fark olduğu anlaşılıyor...

Tümosan hakkında bildiklerim;

Çok samimi makine meraklısı, büyük çiftçi mühendis bir arkadaşta var (2005 model 74 bg tek çeker) 'motor değil' diyor, eski Fiat 480 ' inden daha çok memnun, şimdi değiştirmenin peşinde...

Önder-büyük çiftçilerden biri 'başka motor tanımam, bakkalda bile parçası var' diyor (Yeni kasa 2012-95 bg 4x4 ' ü var. Eski motorları da hep Tümo...)

Geçen ay Akşehir ' deydik, 70 bg tek çeker Zetorla, 90 bg 4x4 Tümoyo pulluk yarışına sokmuşlar. Zetor geçmiş, Tümocu pulluklardan şüphelenmiş, değiştirmişler gene Zetor geçmiş (Videosu nette olacak...)

Son olarak bu aralar Trakyadaydık yetkili bir tümosan servis 'telefonlarımı açmaya korkuyorum, utanıyorum, sürekli sorun-şikayet' diye yakınıyor... 'merkeze bildirince de kullanım hatası diyin geçin, çok sıkıştırırlarsa bakarız' gibi söylemler... (yazıktır-günahtır vurun gariban köylüye)...

Yerli malı meselesine gelince;

Yerli diye JCB değil Hidromek aldık (gerçi motoru JD) 0 km makinede ayılmalar-bayılmalar oldu, Allah ' tan inkar etmediler, 6 ay sonrada olsa gelip sahip çıkıp yaptılar (10 bin TL civarı parça ücretsiz değişti ama aklımızda iz kaldı, Hidromekten de JD ' den de soğuduk)

Bu meseleye merhum Akif ' in avrupa dönüşü dediği gibi;

'Dinleri var işimiz gibi, işleri var dinimiz gibi (mükemmel)' mantığıyla bakıyorum artık, yerli kaliteli olmadığı sürece, iş görsün diye değil, iş olsun diye üretildiği sürece yokum o işte... isterse babam üretsin!

0 km aldığı arabanın (uçan tenekelerin) sol aynasına opsiyon olduğu için ek ücreti ödeyen bir milletiz ne yazık ki... Merhum Sabancı TOYOTA ' yı getirdi de millet gerçek arabayla tanıştı...

Şimdi benzer durum traktör piyasasında var gibime geliyor... 20-30 yıl geriden gelen modellerle darphane gibi para basılıyor, çiftçinin zararını-ziyanını-fikrini soran yok...

Küsmece-darılmaca yok kitabın ortasından konuşmaya çalıştım...

İnşallah bir gün bizimde mercedesimiz, toyotamız, gurur duyacağımız traktörlerimiz olur...amin.

motor birazda sans işi sanırım arkadaslar kimisi cok saglam cıkıyor kimiside hüseyi ninki gibi dikiş tutmuyor :S :S :S

selam arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım... hemen hergün trakkulübü bi gezerim...bende tümosan almayı düşünüyorum malüm emeklilik yaklaşıyor..ama eleştirileri okudukça soğumaya başladım... barış palaya katılıyorum ...ayrıca bu traktör firmalarının böyle sitelere girip eleştirileri alıp değerlendirmeleri gerekmezmi..argeleri ne işyapar ..millet dişinden tırnağından artırdığını motora versin onlar arıza çıkıncada kullanıcı hatası nerelerde arıza olduğunu herkez dile getiriyor zaten.. niye aynı arızalar oluyo.. benim fikrim ...bunlar kendi hatası hatta üretim hatasından vardiyadaki işçi bi somunu torkunda sıkmasa beli saat sonunda arıza açmazmı ben usta değilim... o anlık belki idare eder sonra garibanın canını yakar... servislerin geri dönük hangi seri noda hangi saate vardiya işçileri yapmış vede yedek parça kullanılmış anlaşılır gibi geliyo bana göre ... ama çok iyi deyen tümosancılarda var buna ne dersiniz takibe devam KALİTE NERDE MÜŞTERİ ORDA.. kendileri bilir ..iyi geceler..

evet size katılıyorum torkunda sıkmak çok önemli misal silindir kapagı torkunda sıkılmazsa yag kaçakları zamanlada conta yanar silindir sıkılmazsa fazla çalışırsa conta yakar kacarı yok vede motorun çekisini yani torkunu etkiler. zaten hidrolik kolları kaçaklarından bahsetmek bile istemiyorum.. yani işçi cok önemli hata kabul etmez..zaten servisler çogu ilgilenmez başından savarlar bende erkunt la tümosan arasında gidip geldim ama yapılan yorumlarda sonra her ikisi içinde galiba 640 la devam gibi en azından 5 senedir tamir yüzü görmedi.her kullananın bir şikayeti var beni yerli malı kaybetti istemeyerek te olsa : ' ( galiba alacak olsam da ithal diyorum artık

Bugün trakkulüp ' e konan video;

Çok yakıyor ama helal olsun çok çekiyor denen Tümo, kendinden 30 BG küçük Zetor ' u çekemiyor...!

ne mi düşünüyorum.pıyasada bulunan traktorler arasında en dandık traktor sıralamsında ılk 3e kesın gırer.çünkü 50 saatte hıdrolık kecesı patlatan,100 saatte ön teker bılyalarını dagıtan,200 saatte arka dişlilerı kıran,1000 saatte arkayı ve debrıyajı bıtıren,servısten hiç eksık olmayan ve servıscılerı zengın eden tek traktor.koyumuzde ve eskısehır sanyısınde bulunan sezayı ustanın orda tumosanlar sırada

biz dededen toruna tümosan kullanıcısıyız 2 ay önce 1998 model tümosan 74 80 imizi verip 8185 aldık memnun olmasak gider yine tümosan alırmıydık?
Evet sizde haklısınız internette sacma sapan videolar ve resimler dolaşıyo tümosanı kötülüyolar bunların hepsi kasıtlı yapılıyor.
Bende tarlada td 65 le pancar yüklerken traktör 2 ye bölündü vidaları koptu ben gidip bunun resimlerini vs. paylaşamazmıydım? şimdide elimde erkunt videoları var daha 2013 model traktör arıza verdi bu gün serviste kim bilir nezamana cıkacak?
Ama tümosan öyle değil servis 7 gün 24 saat hizmette ayrıca her ay traktörleri kontrole geliyorlar Başka bi firmada varmı bu servis ağı?
Ayrıca ben bu traktörü 75 bin tl ye aldım diğer markalardan varmı 75 bin tly 85 hp traktör satan?
ayrıca Tünosan çok yakıyomuş pehhh :) bende kullanıyorum 2500 m karede 3 litre yakıyo varmı bu kadar az yakan diğer marka ?

pusat link=topic=776.msg736328#msg736328 date=1366909296' Alıntı:
biz dededen toruna tümosan kullanıcısıyız 2 ay önce 1998 model tümosan 74 80 imizi verip 8185 aldık memnun olmasak gider yine tümosan alırmıydık?
Evet sizde haklısınız internette sacma sapan videolar ve resimler dolaşıyo tümosanı kötülüyolar bunların hepsi kasıtlı yapılıyor.
Bende tarlada td 65 le pancar yüklerken traktör 2 ye bölündü vidaları koptu ben gidip bunun resimlerini vs. paylaşamazmıydım? şimdide elimde erkunt videoları var daha 2013 model traktör arıza verdi bu gün serviste kim bilir nezamana cıkacak?
Ama tümosan öyle değil servis 7 gün 24 saat hizmette ayrıca her ay traktörleri kontrole geliyorlar Başka bi firmada varmı bu servis ağı?
Ayrıca ben bu traktörü 75 bin tl ye aldım diğer markalardan varmı 75 bin tly 85 hp traktör satan?
ayrıca Tünosan çok yakıyomuş pehhh :) bende kullanıyorum 2500 m karede 3 litre yakıyo varmı bu kadar az yakan diğer marka ?
vıdeolardan bırınıde atan benım.arkayı dagıtan tumosan dıe.bızzat koyumde oldu servısle tarlaya gıttık ve ben vıdeoya aldım.demıssınkı td65 bolundu.bolunebılır kul yapısı ama 1 veya 2 tane.pekı tumosan neden daha fazla kalıte yok.yakma olayına gelınce koyumuzdede var tumasan kullanıcıları hıcte az yakan dıyen yok çekısı guzel ama yakıyor dıolar.pancar yerınde 2.5lt anızda 1.8 yaktı 90-80 tumosan.dekar 1000 metre kare.ikincisi sızın oraların topragı yumusak.örnegın bızım burda td 85 dekarda 2 lıtre yakarken sıvrısahısar ılcesıne baglı bı koyde adam ıddaa edıyor 1lıtre yakıyo dıe.neden toprak yapısı kül