TÜMOSAN TRAKTÖRLERİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ

Ynt: TÜMOSAN TRAKTÖRLERİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ

Arkadaşlar çok ön yargılı davranmayın bu gün eskişehir oto cenrera gittim yeni Tümosan 75.80 getirmişler bitane 4x2 bitanede 4x4 ikisinide iyice inceledim bence kabin çok geniş ama vitesler koltuğa biraz yaklaşık o yüzden 1. vitese taktığımızda bacaklşarımıza degiyor.DTK (4x4) nin vitesler biraz sert ama 4x2 nin vitesler yumuşacıktı bide bagalitten çok sikayet ediyordum ama baktım ki o kadar değil baya sert insan bagaliti duyunca ince bişey zannediyor ama baya sertti.
En hoşuma gitmeyen tarafı El gazıydı yan tarafa almışlar hiç hoşuma gitmedi ve kullanışsız yerde.Bide arkadaşlar önde 4 tane agırlık var bence biraz yetersiz gelebilir çünkü 55-46 da bile 4adet agırlık var.
Benim kanaatimce güzel Traktör 55milyar istiyorlar 75.80 DTK ya bence uygun..

bende 2006 model tümosan 82 80 dt 4x4 var traktörden fazlasıyla memnunum yakıt açısındanda çok memnunuz nadasda turanların dörtlü pulluklarını kullanıyorum dekarda 1.4 1.5 litre yakıyor dediğim gibi yakıttan fazlasıyla memnunum fakat eksikleri yok değil  birkaç eksiyi var başımızı ağrıtıyor öncelikli olarak yakıt hortumları beş para etmez birde lastiklerinden çok şikayetçiyiz lastikler daha iki senelik sanki 10 senelikmiş gibi yıprandı  lastik kertiklerinin dipleri çatladı ve çok şekilsiz aşıntı var p€tl@s

bende birde fiat 70 56 tek çeker var 1995 model eskişehire gelen ilk tam hidrolikk direksiyolu traktör 0 km aldık onun motoruda tümosan ve saati ikikere 10000 i devirdi şimdi 28000 saata ve hala saat gibi işliyo daha revizyon olmadı tümosan ve fiattan çok çok fazla memnunum  herkese saygılar

değişörenli link=topic=776.msg92562#msg92562 date=1225794748' Alıntı:
bende birde fiat 70 56 tek çeker var 1995 model eskişehire gelen ilk tam hidrolikk direksiyolu traktör 0 km aldık onun motoruda tümosan ve saati ikikere 10000 i devirdi şimdi 28000 saata ve hala saat gibi işliyo daha revizyon olmadı tümosan ve fiattan çok çok fazla memnunum herkese saygılar
ne iş yapıyor da saati o kadar fazla...

mrram link=topic=776.msg92647#msg92647 date=1225812220' Alıntı:
ne iş yapıyor da saati o kadar fazla...
tek motor sen olursan ve senede ay çiçeği buğdağ yulaf arpa senede 2000 dekar yer işlersen ve gece gündüz eşşek gibi binersen 20000 de yapar 30000 de

değişörenli link=topic=776.msg93161#msg93161 date=1225915609' Alıntı:
tek motor sen olursan ve senede ay çiçeği buğdağ yulaf arpa senede 2000 dekar yer işlersen ve gece gündüz eşşek gibi binersen 20000 de yapar 30000 de
bilgi için sağol....

tümosan rtaktörü karalayan kardeş 90-91-92-93-94-95-96 model fiatların sibop kapağında ne yazıyor oku da ondan sonra kötüle. senin motorun eğer fiat ve yukarıdaki modellerden ise sen zaten tümosan motor kullanıyorsun.

Tasarım ve mühendislik yonünden oldukça başarılı.Ama önemli olan güç,dayanıklılık,yakıt ve fiyat aralığı.Amcam da var 75.80 dt gayet memnun.hareret göstergesı bazen cok yukselıyo,gerçi bugune kadar sorun cıkarmadı.Ülkemiz şartlarında bence iyi bir traktor.

slm mıllet. tümosana ne kadar uygunsuz laf eden çoban vvarsa gelsın bana beş para etmezmiş sen ole bi motor aldın koydunmu ki kapının önune. sen ömrunde hiç kullandınmı 4x4. yada çeker kullanıyosundurya kendı aklınca ben çeker kullanıyom dıyorsun yok ole bedavaya kardeş aklını basına al 1000 saatte sekman atan 1000 saatte motor yapan perkıns motorlanımı övüyosun burda.ben ce dunyanın en dayanıklı motorları kullanıldı tumosanda. 98 model 8280 benımkı kaç saate dersın 15000 saat. 6 cı tekerleklerı takıcam nerdeyse yaptığ iş dersen hiç remork işi yok 20 no ikili 16 no üçlu pulluk ile yaz kış devamlı çift sürmek. 3 ay da ot saman balamak balle ıle bu işi de nerde yapıyon dde eskişehir antalya edırne üçgenıbatısında tam bozca adaya kadar. bir makına yakıyosa işi de yapıyodur ole mazotu koklamakla falan iş olmaz. yolunada gittim 70 lt. mazot 450 klm.yaptı daha ne olçak zaten buyuk motor yolda yaktıgı mazotu işte yakmaz basıyosun yolda 4 tane tokmak haldır haldır yakacak tabi. TUMOSANA HİÇ AMA HİÇ KİMSE MAKINA MUHENDISI PROFESOR BILE OLSA LAF SÖYLEYEMEZ SOLİCEK OLAN VARSA GELSIN BEN BURDAYIM herkese bolkazançlı gunler....................................

tumosan8280 sana helel olsun abicim çok güzel laflar ettin daha öncede dedim bendeki fıat 70 56 tek çeker var onun üzerinde tümosan motoru var buna ister inanın ister inanmayın yaklaşık 28000 saata yaklaştı ve motorda daha tık yok massey miş nh ymiş hangisinin motoru bu saate kadar dayanmışki kalkıpta tümosan hakkında laf yapıyorlar tamam şimdi fiatta revizyon istemeye başladı ama mf veya nh olsa şimdiye ikiye bölünürdü pistonlar kaputtan dışarıya fırlardı, yakıtındanda fazla memnunumki geçen sene gidip 0 82 80 dt 4x4 aldıkki ondan da fazlasıyla memnunum hem yakıt açısından olsun hem çekiş açısından olsun hiç bi motorla tartışmam (çekişine inanmayanlar videolara bakabilir) herkese saygılar

bende 2006 model tümosan 82 80 dt 4x4 var traktörden fazlasıyla memnunum yakıt açısındanda çok memnunuz nadasda turanların dörtlü pulluklarını kullanıyorum dekarda 1.4 1.5 litre yakıyor dediğim gibi yakıttan fazlasıyla memnunum fakat eksikleri yok değil birkaç eksiyi var başımızı ağrıtıyor öncelikli olarak yakıt hortumları beş para etmez birde lastiklerinden çok şikayetçiyiz lastikler daha iki senelik sanki 10 senelikmiş gibi yıprandı lastik kertiklerinin dipleri çatladı ve çok şekilsiz aşıntı var p€tl@s
kaliteli avrupa lastik alacan tubleks yani

ramazanpullu link=topic=776.msg99977#msg99977 date=1227527137' Alıntı:
kaliteli avrupa lastik alacan tubleks yani
evet lastikleri bi harcasak bizde lassa veya good year alcaz bizim fiatta senelerdir lassa kulanıyoruz bence güzel bir mal ve gayet kullanışlı başkasını bilmem ama biz memnunuz tümosandada fiatı ucuz olsun diye omarkayı kullanıyorlar ama kaç tane tümosan kullanıcısı tanıyorsam hepsi lastiklerden şikayetçi bizim amca oğlundada bizimtümosanın aynısı var ve onunda arka lastik kertiklerinin dipleri çatladı daha iki senelik traktör çatlaklara tornavida giriyo fabrikanın lastik bölge bayisine şikayette bulunduk lastikler hakkında bilgi edinmek için köye exper yolladılar not tuttu ve resimlerini çekti fabrikaya gönderdi bir hafta sonra mesaj geldi lastiklerinizde fabrikasyon bir hata bulunmamaktadır çatlaklara traktörün torku sebep oluyor.... diyorlar (amacım marka kötülemek değil ama yaptıkları şey bu )

değişörenli link=topic=776.msg99986#msg99986 date=1227529113' Alıntı:
evet lastikleri bi harcasak bizde lassa veya good year alcaz bizim fiatta senelerdir lassa kulanıyoruz bence güzel bir mal ve gayet kullanışlı başkasını bilmem ama biz memnunuz tümosandada fiatı ucuz olsun diye omarkayı kullanıyorlar ama kaç tane tümosan kullanıcısı tanıyorsam hepsi lastiklerden şikayetçi bizim amca oğlundada bizimtümosanın aynısı var ve onunda arka lastik kertiklerinin dipleri çatladı daha iki senelik traktör çatlaklara tornavida giriyo fabrikanın lastik bölge bayisine şikayette bulunduk lastikler hakkında bilgi edinmek için köye exper yolladılar not tuttu ve resimlerini çekti fabrikaya gönderdi bir hafta sonra mesaj geldi lastiklerinizde fabrikasyon bir hata bulunmamaktadır çatlaklara traktörün torku sebep oluyor.... diyorlar (amacım marka kötülemek değil ama yaptıkları şey bu )

bence lassayı hiç alma...
normalde 4x4 traktörlerde ilk önler biter daha fazla tur attığı için, ama bizim 70-66da ilk arkalar bitti... arkalar 16.9-14/30 Lassa, önler 11.2-10/24 Good Year...

Good Year al... onlar Lassadan daha dayanıklı...

değişerönli kardeş
daha iki senelik traktör çatlaklara tornavida giriyo fabrikanın lastik bölge bayisine şikayette bulunduk lastikler hakkında bilgi edinmek için köye exper yolladılar not tuttu ve resimlerini çekti fabrikaya gönderdi bir hafta sonra mesaj geldi lastiklerinizde fabrikasyon bir hata bulunmamaktadır çatlaklara traktörün torku sebep oluyor.... diyorlar (amacım marka kötülemek değil ama yaptıkları şey bu )
dediklerinin aynısını bizde yaşadık ama yine para bizim cebimizden çıktı garanti felan faso fiso

arkadaşlar tümosanı nadasda kullananlar bilir,mesela mf nadasda zorlanınca başlar patinaja sağa sola dalmaya,üstündeki adama azap çektirir ama tümosan da kaçırma olayı yoktur ya pulluğu kırar kendini paralar ama işini dört dörtlük görür.tümosanla nadas bir başka...

nt@hmet link=topic=776.msg101197#msg101197 date=1227806755' Alıntı:
arkadaşlar tümosanı nadasda kullananlar bilir,mesela mf nadasda zorlanınca başlar patinaja sağa sola dalmaya,üstündeki adama azap çektirir ama tümosan da kaçırma olayı yoktur ya pulluğu kırar kendini paralar ama işini dört dörtlük görür.tümosanla nadas bir başka...
evt bu dedıklerın doğru gubre dağıtılı yere goble cekerken traktor hıc durmuo hep tamgaz yok oyle oturma tekerler hıc kacırmaz udbırı yasta bırı kura olsun kuruda olan da patıye kalkar tumosandakı bu sıstem bnm bildiğim hiç bir traktorde yok arkalar tam oyle deıl ama onler hep ıkısı bırı patanaja kalktımı otekıde patı yapar bu cekıste cok fark yaratır

kofalcalimuhammet link=topic=776.msg101250#msg101250 date=1227810570' Alıntı:
evt bu dedıklerın doğru gubre dağıtılı yere goble cekerken traktor hıc durmuo hep tamgaz yok oyle oturma tekerler hıc kacırmaz udbırı yasta bırı kura olsun kuruda olan da patıye kalkar tumosandakı bu sıstem bnm bildiğim hiç bir traktorde yok arkalar tam oyle deıl ama onler hep ıkısı bırı patanaja kalktımı otekıde patı yapar bu cekıste cok fark yaratır
evet katılıyorum biri pati çekerken diyeri onu seyretmiyor

BENCE TÜMOSAN DÖRT DÖRTLÜK BİR TRAKTÖR.TÜMOSAN MF NİN VE NH NİN GİBİ ÇOK TANINAN BİR TRAKTÖR OLSA COK TUTULUR BENCE BENİM GÖZÜMDE TÜMOSAN BİRİNCİ *098*- alk-*s

Selam arkadaşlar sırf yorum yapabilmek için buraya üye oldum TÜMOSAN türkiyede yani 50 ......90 hp sınıflarının içinde 1 numaradır.hem kuyruk mili gücü hemde çeki yani yere tutunma konusunda mükemmeldir.Bu farkı TÜMOSAN ı kullananlar çok iyi bilir.Tabikide avrupa bir traktörün ( john deere,case ih,fendt....vs) konforu ve kalitesi ile kıyaslama yapılamaz.türkiyede bilinçsizce konuşma çok...mesela köylü adam diyorki fiat olsunda taştan olsun ...o adam fiat tan başka traktöre binmemiştir.imkanı yoktur.Tümosan ı tanımadan eleştiren kişiler hele hele new holland(fiat) kullananlar kaputu kaldırın bir bakın ...motor kapağının üzerinde ne yazıyor. TÜMOSAN BU ALEMDE TEKTİR.

@*/-TmS_HsT-/*@ link=topic=776.msg5392#msg5392 date=1200944610' Alıntı:
Doğduğu toprağı en iyi o tanır
Ama nedensen herkes onun üstüne çullanır
Önüne gelen kalitesiz diye abanır
ERKEKSE,TÜRK ' SE,YENİLİKÇİYSE,YERLİ MALI SEVERSE,HER ÖNÜNE GELENİ KÖTÜLEMEZSE her zorluğa katlanır.

Tümosan benim malım
Herşeyden önce TÜRK ' tür kanım
Yazılmışsa alın yazım
ERKEKSE,TÜRK ' SE,YENİLİKÇİYSE,YERLİ MALI SEVERSE,HER ÖNÜNE GELENİ KÖTÜLEMEZSE her zorluğa katlanır.

Bu iş önce yürek ister
Erkeksen gelde kendini göster
Her horoz kendi çiftliğinde öter

>>Âşık Yusuf><TMS_HST<<
Şair olacak adamsın haa :D