TÜMOSAN MAKSİMA DETAYLI FOTO

Ynt: TÜMOSAN MAKSİMA DETAYLI FOTO

KMS DİZAYN link=topic=71915.msg831475#msg831475 date=1390255442' Alıntı:
Değerli arkadaşlar eski Tümosan Ar-ge çalışanı olarak şunu söyleyebilirim,İlk önce şu anki Ar-ge ekibini tebrik ederim beklentileri karşılamasada ortaya bi ürün çıkarttılar.Traktörün dış görünüşü güzel ama iç dizayn umulanın çok çok altında kalmış,bi arkadaşımız sanayi devriminden bahsetmiş gelişmişlik düzeyi falan bunlar şu anki teknolojide hikaye!Zaten gövde carraro ön aks carraro geriye motor zaten var burda yapılması gereken işin Estetiği iç dizaynı.Buda şu an yerlerde sürünüyor ben bile bu kadar beklemiyordum ama ben yine ar-ge ekibine kızmam çünkü oradaki hiyerarşi farklı çalışıyor,o yanyana kardeşçe duran damper kumanda kolları yerine bi joistik koysalar daha güzel olurdu.Hayırlısı diyelim bunada şükür :)

Tabi her yerde benzer konuşmalar , bizde bunları konuştuk birkaç gün önce serviste İbrahim usta ile ,arka defransiyel ve şanzıman corraro yerli değil, ama 150 beygire kadar kullanıla bilecek şekilde aktarmalar güçlü.

Ben şetıllı ileri geri ve ona göre yeni tip baskı balata ve bir kaç kademe buçuk vitesi düğmeli olmalı dedim bundan sonra alacağım traktörde.

Bizim Biga bayisi de almış bir tane, bu hafta bekliyorlardı , gelince arayacaklar görcez.

ELPRESACANARİO link=topic=71915.msg831568#msg831568 date=1390295761' Alıntı:
Valla öyle demeyelim, bizim milletin ne yapacağı belli olmuyor :). 40-50 dönüm arazisi olup da 70 ' lik traktör alanlar var. Bu maxima ' yı da yine orta seviyede çiftçiler tercih edecektir diye düşünüyorum. Gerçi fiyatlarını da görmek lazım...
bi traktörle bitmiyoki ekipmanlarda değişiyo 80-100 bin liraya traktör alıyosun en az 20 binde ekipmana gidyo . ha eğer 100 dönüm tarla için bunu alıyosa ben o adama acımam kusura bakmasın bim-*s

jrkeag link=topic=71915.msg831580#msg831580 date=1390299510' Alıntı:
O videoda adanada çekildi ayrıca traktör LPGyle çalışıyor adananın toprağını bilen biliyor konyadada 7li 14inç le denendi anlş-*s

özür dilerim sonradan görmüşüm konya da 7 li 14 le denenen motor hangi motor :)

Önden tasarımı güzel.Arkadanda daha iyi olabilirdi.İçinide en kısa zamanda düzeltirler diye umuyorum.Gücünden zaten süpem yok ama sağlamlık sorunuda giderdilerse alınabilir bir traktör olabilir.

rahimavci link=topic=71915.msg831667#msg831667 date=1390317512' Alıntı:
özür dilerim sonradan görmüşüm konya da 7 li 14 le denenen motor hangi motor :)
2 tane var 9115ten 1tanesini adanada diğerinide konyada denediler birinin kaporta rengi yeşil (sanırım LPG ' li) diğeride kırmızı uzay kasa haliyle denendi konya çumrada fln görmüşler arkasında 7li 14inç pulluk varmış zaten onun için bunca ay bekledikya yazın 1000 saate kadar denediler inşallah kaliteli olur...

jrkeag link=topic=71915.msg831822#msg831822 date=1390330581' Alıntı:
2 tane var 9115ten 1tanesini adanada diğerinide konyada denediler birinin kaporta rengi yeşil (sanırım LPG ' li) diğeride kırmızı uzay kasa haliyle denendi konya çumrada fln görmüşler arkasında 7li 14inç pulluk varmış zaten onun için bunca ay bekledikya yazın 1000 saate kadar denediler inşallah kaliteli olur...

Yeşil kasa geçici takıldı onu söyleyeyim önce lpgli traktör çıkmadı piyasaya ve çıkmayacak ta büyük bi ihtimalle

Pulluga gelince konyada bizim topragimizda 115 bg 7 li 14 çekecek :) hele bu 4 silindir olacak hemde tumosan olacak :) bence mümkünu yok ;)

rahimavci link=topic=71915.msg831828#msg831828 date=1390331063' Alıntı:
Yeşil kasa geçici takıldı onu söyleyeyim önce lpgli traktör çıkmadı piyasaya ve çıkmayacak ta büyük bi ihtimalle

Pulluga gelince konyada bizim topragimizda 115 bg 7 li 14 çekecek :) hele bu 4 silindir olacak hemde tumosan olacak :) bence mümkünu yok ;)
abi bence ramazan abiyi görmüşlerdir 7 li 14 ile tümoya benzetmişlerdir karışdan :)

Lpg işine avrupa izin vermiyor seri üretim onların canını sıkıyormuş Türkiyeye yine ayak bağı oldular orası kesinde zaten lpg li fazla tutmaz+dizelle aynı olmaz performansı v.s pulluk konusuna gelince forumda bi ara vardı şuan bulamadım...

Yeþil kasa geçici takýldý onu söyleyeyim önce lpgli traktör çýkmadý piyasaya ve çýkmayacak ta büyük bi ihtimalle

Yeşil kabin kaporta atılda olduğu için takıldı lpg ile alâkası yok,ben kullanana sordum çok kuvvetli dedi vites aralığıda çok iş görüyor 'kayıt dayandırabilirsen iyi gardaşim' demişti hayırlısı :D

Valla yavuz abi ben yinede güvenemiyorum :) ha lpg işi de Avrupa mani filan olmaz Başbakan her konuda destek olur böyle bi yenilik olsa ama lpg traktör de saçmalık depo bitse napacaz tarlada :) yada tanka dökülmez petrol uzak olunca git gel git gel :) bence tümo beceremedi bıraktı :)

Tümosan ' a helal olsun bazı eksikleri var kolların yerleri renkler vs. fazla göze hitap etmiyor fakat traktör dış görünüş olarak iyi bir tasarıma sahip bana göre, yazıyı şöyle daha belirgin yazsalarmış daha güzel olurmuş, ön konsol ufak kaçtı gözüme devir takip etmek zor gibi görünüyor buradan, onun dışında 8 çıkış gibi özellikleri gayet güzel. Vatana millete hayırlı uğurlu olsun :)

rahimavci link=topic=71915.msg831850#msg831850 date=1390333052' Alıntı:
Valla yavuz abi ben yinede güvenemiyorum :) ha lpg işi de Avrupa mani filan olmaz Başbakan her konuda destek olur böyle bi yenilik olsa ama lpg traktör de saçmalık depo bitse napacaz tarlada :) yada tanka dökülmez petrol uzak olunca git gel git gel :) bence tümo beceremedi bıraktı :)
Becerememekle alakası yok ta dediğine hak veriyorum lpg işi sıkıntı yaratır yine en iyisi dizel,başbakan anca ayakkabı kutusunu doldursun :)

sebazios link=topic=71915.msg831569#msg831569 date=1390296045' Alıntı:
'Gökhan bu finişer olmamış. Tamamen hayal kırıklığı. En başta estetiği yok. Ne o öyle sıva iskelesi gibi. Şöyle ferrari kasa bi kaporta aksamı olmalıydı mesela. Albenisi yok. Inan bu forumdaki çok kişi, çok daha iyisini çizer.

Madem yapamıyorlar, bu işin üstadları olan firmalar var, onlardan ilham alsalardı mesela.. Şu aşağıdaki makinayla kıyaslayınca eksikler daha iyi anlaşılır:

http://youtu.be/cu8BJPh4Kzo

Sonra yeterli aydınlatma da yok. Gece çalıştırıyorlar ama harici ışık kullanmak zorundalar.

Bunun dışında çok fazla kas gücüne ihtiyaç duyuyor. Arkasında 8 tane sıva ustası çalışan finişer mi olur. Tasarımında büyük hata var.

Hepsinden büyük sorun da konforsuz olmuş. Hiç ama hiç ergonomi yok. Arkada çalışan ustalar taş gibi sert zeminde hem de iki büklüm çalışmak zorundalar. Çalışacak her usta için hareketli ortopedik koltuklar koymayı nasıl düşünememişler. Bir iş makinasındaki en önemli şeyin ergonomidir. Ergonomik olmazsa o makina çalışmaz ki. Çok daha iyisini tasarlayabilirlerdi. Tamamen hayal kırıklığı.'

Desem.. Ne düşünürsün? Büyük ihtimal gülersin değil mi? Aynen. Peki Tümosan mühendisleri ne düşünür? Onlar da aynı düşünür. Ben de aynı düşünüyorum. Eleştiri var, kötüleme var. Ikisi arasında da fark var.

Başlık altında bazı yorumlar var. Inan bir mühendis okusa bir taraflarıyla güler, bi daha da siteyi zerre ciddiye almaz.
sen bu makinayı ürettin diye italya markası türkiye distiribütörü firmadan tehditler aldınmı.abi sen doğuda hiç çalıştınmı.doğuya mal sattınmı.lütfen doğlu arkadaşlar alınmasın.bir anektod paylaşacam.
biz makinayı firmaya teslim ederken işçilerin makinanın arka tarafında konuştuklarına şahit oldum.şu şekilde ;
-abi bu makina bizi işsiz bırakır
-bırakırsa bi gece yakarız makinayı,burası doğu kimse bişi diyemez.

bu konuşmayı abimle duyduk ve şok olduk.sonra firma sahibi buraya eleman lazımmı dedi evet dedik.
dikkat edersen bizim makina betonu yapıyor sıvacılar bozuyor ;)
napsaydık,yakmalarına sebepmi olsaydık ?

jrkeag link=topic=71915.msg831863#msg831863 date=1390334480' Alıntı:
Becerememekle alakası yok ta dediğine hak veriyorum lpg işi sıkıntı yaratır yine en iyisi dizel,başbakan anca ayakkabı kutusunu doldursun :)

Başbakan konusuna güldüm sanma :)

Ben halen geliştirme süresi bu kadar ken gelecek motorun 6 silindirli olmasını bekliyorum iç dizaynin afet birşey olmasını bekliyorum kaportanin sanayi dükkanından değil de fabrika dan çıkmış gibi olmasını bekliyorum