TÜMOSAN MAKSİMA DETAYLI FOTO

Ynt: TÜMOSAN MAKSİMA DETAYLI FOTO

gokhanozkan link=topic=71915.msg831869#msg831869 date=1390334786' Alıntı:
sen bu makinayı ürettin diye italya markası türkiye distiribütörü firmadan tehditler aldınmı.abi sen doğuda hiç çalıştınmı.doğuya mal sattınmı.lütfen doğlu arkadaşlar alınmasın.bir anektod paylaşacam.
biz makinayı firmaya teslim ederken işçilerin makinanın arka tarafında konuştuklarına şahit oldum.şu şekilde ;
-abi bu makina bizi işsiz bırakır
-bırakırsa bi gece yakarız makinayı,burası doğu kimse bişi diyemez.

bu konuşmayı abimle duyduk ve şok olduk.sonra firma sahibi buraya eleman lazımmı dedi evet dedik.
dikkat edersen bizim makina betonu yapıyor sıvacılar bozuyor ;)
napsaydık,yakmalarına sebepmi olsaydık ?

Gökhanım sen beni yalnış anlamışsın. Abinlerin yaptığı şey olağanüstü. Üretmek, tasarlamak, bişeyler ortaya koymak. Benim yazım sadece haksız eleştrinin kötü birşey olduğunu anlatmak için yapılan bir ima idi. Mecaz idi yani. Yoksa yapılana da, ürüne de bir dencek yok.

Bu arada işçilerin yaklaşımı çok çirkinmiş. Gerçekten üzüldüm.

jrkeag link=topic=71915.msg831580#msg831580 date=1390299510' Alıntı:
O videoda adanada çekildi ayrıca traktör LPGyle çalışıyor adananın toprağını bilen biliyor konyadada 7li 14inç le denendi anlş-*s
ee noldu şimdi senin lpg li adana motoru ?? benim bilgim yok diye cevap vermedim ama yorumları okuduysan lgp de 7/14 de hikayeymişşş anlş-*s

sebazios link=topic=71915.msg831897#msg831897 date=1390337055' Alıntı:
Gökhanım sen beni yalnış anlamışsın. Abinlerin yaptığı şey olağanüstü. Üretmek, tasarlamak, bişeyler ortaya koymak. Benim yazım sadece haksız eleştrinin kötü birşey olduğunu anlatmak için yapılan bir ima idi. Mecaz idi yani. Yoksa yapılana da, ürüne de bir dencek yok.

Bu arada işçilerin yaklaşımı çok çirkinmiş. Gerçekten üzüldüm.
haklısın abi.ama biz tümosandan şunu istedik.standart motor koyuyorsun,şanzıman benzer,difransyile aynı bari tasarımı iyi yap.sadece kalemini düzeltecek.malzemeyi zaten kullanmış.benim istediğim bu ülke için.ben bugün ithal traktör bayisinde çalışıyorum.keşke tümosan erkunt vs daha düzgün iş çkarslarda bağımsılığımızı ilan etsek.

nailyetek link=topic=71915.msg832065#msg832065 date=1390389498' Alıntı:
4 tane vites kolu, 3 sağda 1 i solda. Soldaki ileri-geri levye demeyin sakın.:)
soldaki olmasa sağdakilerden biri :) nerde kaldı hi-lo,powershuttle :) artık maksimanın abisine kaldı herhalde
Bu arada vites topuzlarının 2si aynı 2si niye farklı :)

İç döşeme rengi limoni ve çok hoş durmuş tek beğendiğim nokta bu oldu.... Şu traktörde en azından bi powershift koymaları gerekirdi... İç tasarımını biraz daha kullanışlı yapıp buçuk diye tabir ettiğimiz powershift koysalardı Erkunt un Haşmeti ile kıyasıya bi rekabet olurdu....

akrokral link=topic=71915.msg831908#msg831908 date=1390337749' Alıntı:
ee noldu şimdi senin lpg li adana motoru ?? benim bilgim yok diye cevap vermedim ama yorumları okuduysan lgp de 7/14 de hikayeymişşş anlş-*s
Ben forumda gördüğümü söyledim Çumrada gördüler fotoğraflarıda vardı... anlş-*s

KMS DİZAYN link=topic=71915.msg831846#msg831846 date=1390332820' Alıntı:
Yeşil kabin kaporta atılda olduğu için takıldı lpg ile alâkası yok,ben kullanana sordum çok kuvvetli dedi vites aralığıda çok iş görüyor 'kayıt dayandırabilirsen iyi gardaşim' demişti hayırlısı :D

Kağıt dayanmıyorsa, çok fazla yakıyo galiba :)

Neyse çıksın bi piyasaya daha fazla bilgi-yorum alınır..

Bugün fuarda maximayı inceledim, 2 yıldır beklediğim maxima beklentilerimin altında kaldı, ileri geri klasik solda vites koluna sahip bu kolu ileri konumuna aldığımda hostes koltuğuna çarpıyor, hi-lo buçuk vites sistemi levyeli, hidrolik sistemi teleskobik o iyidi, arka aks çok dar olmuş ileride sorunyaratırmı bilemem, traktörün iki uzunluğunu arttırmak için motor ile ön dingil mesafesini çok arttırmışlar.
Hepsinden önemlisi bu traktör 115 000Tl yaparmı? Bence bu miktar çok!

bartu link=topic=71915.msg832352#msg832352 date=1390417602' Alıntı:
Bugün fuarda maximayı inceledim, 2 yıldır beklediğim maxima beklentilerimin altında kaldı, ileri geri klasik solda vites koluna sahip bu kolu ileri konumuna aldığımda hostes koltuğuna çarpıyor, hi-lo buçuk vites sistemi levyeli, hidrolik sistemi teleskobik o iyidi, arka aks çok dar olmuş ileride sorunyaratırmı bilemem, traktörün iki uzunluğunu arttırmak için motor ile ön dingil mesafesini çok arttırmışlar.
Hepsinden önemlisi bu traktör 115 000Tl yaparmı? Bence bu miktar çok!
Bu şartlarda birde satılırmı acaba abi. Yani ben olsam almazdım. Yürür aksamdan başka bişey yok.Kaporta kabin güzel özellikleri ise vaay dedirtçek gibi değil, zaten olması gereken. Ama bu dizayn ve tasarım çok uydurma. Yan sanayi merdiven altında kabin döşenmiş dedirtir adama.

rocky link=topic=71915.msg832359#msg832359 date=1390418354' Alıntı:
Bu şartlarda birde satılırmı acaba abi. Yani ben olsam almazdım. Yürür aksamdan başka bişey yok.Kaporta kabin güzel özellikleri ise vaay dedirtçek gibi değil, zaten olması gereken. Ama bu dizayn ve tasarım çok uydurma. Yan sanayi merdiven altında kabin döşenmiş dedirtir adama.
rocky deneme amaçli alalim sana ..begenmezsen barisin caponla takas ederiz..nede olsa eski tumocu alir :) :D

rocky link=topic=71915.msg832359#msg832359 date=1390418354' Alıntı:
evet Fatih Haşmet in 90 000 TL gibi fiyatlara satıldığı yerde maxima 115 e 110 000 TL fiyatı veren pek çıkmaz,
Bütün umutlar galiba Erkunt Hikmet e kaldı inşallah biran önce sahalara inerde onu inceleriz...

bartu link=topic=71915.msg832372#msg832372 date=1390418981' Alıntı:
evet Fatih Haşmet in 90 000 TL gibi fiyatlara satıldığı yerde maxima 115 e 110 000 TL fiyatı veren pek çıkmaz,
Bütün umutlar galiba Erkunt Hikmet e kaldı inşallah biran önce sahalara inerde onu inceleriz...

Geçen yaz tiko para 84.000 ' e haşmet alan biliyorum.