TÜMOSAN MAKSİMA DETAYLI FOTO

Ynt: TÜMOSAN MAKSİMA DETAYLI FOTO

koparanlı 80.4 servet link=topic=71915.msg831476#msg831476 date=1390255514' Alıntı:
Ben kendi adıma söyleyim beklentimi karşılayacak 125 lik ful elektrnik olck gbi
tabi bide işin o kısmı var madem yeni seri traktör yapıyorlar 115 hp ve 125 hp traktörlerin özelliklerinin aynı olması gerekir birini mekanik diğerini elektronik yapmak yerine her ikisinde de elektronik kısmının standart yada en kötü ihtimalle opsiyonel olması gerekirdi....

dokunmatik panel sadece dokunmaya yarıyo galiba :)

tumosan-maxima-ic-dizayn

Adamlar bir yerlerden kısarak ürün çıkartmaya ve sektörde tutunmaya çalışıyor. O bahsettiğiniz teknolojileri sağlasalar, ona göre fiyat belirleseler kaç kişi alır? Tümosan ' ın ilk amacı bana göre alt ve orta seviye çiftçilerin kullandığı traktörlerde lider firma olmak. Zaten ülkede tarım, hayvancılık, ekonomi batmış... Adamlar son teknoloji üretsinler de ellerinde mi kalsın? Adamlar hangi malın satacağını, hangi malın satmayacağını iyi bilir. Böylesi büyük çaplı üretimleri gerçekleştirmek kolay değil, ciddi hesaplamalar ve araştırmalar gerekir.

Bu ülkede onlarca traktör markası var.
2-3 tanesi yerli gerisi tamamen dış kaynaklı firmalar.
Hepimiz biliyoruz ki teknolojide çok gerideyiz. ileri adım atmaya kalksak; ki bunu en yakından aselsan mühendislerinin esrarengiz ölümlerinden biliyorum.
Sonumuz hüsran oluyor.
Konuyu tümosana getireyim;
Bu firma istemezmi en iyisini yapmayı. .
Ama nerede o teknoloji yok
Bilindik bir markadan hidrolik kumanda yazılımı almaya kalksa traktörün maliyeti kadar para isterler.
Gps yazılımı koysa bizde temel altyapı yok..
Kabinin içine kaliteli bir plastik malzeme yaptırmaya kalksa gene aynı. .
Bu bir zamanlar üretmeye çalıştığımız devrim otomobiline benziyor..
Bişeyler yapmak için hep beraber toplanıyoruz..
Sonra onu geliştirmek yerine..
Hep beraber zayi edip alay konusu ediyoruz.
Zaten yabancıların istediğide bu...
Satışları daha artacaktır. .
Satışlarımız son olmayacaktır. .

Aslında biz tümodan değil
O bizden korkmalı..

Kimse yanlış anlamasın affinıza sığınırım.

YUSUFTUYLUOGLU link=topic=71915.msg831522#msg831522 date=1390259778' Alıntı:
Bu ülkede onlarca traktör markası var.
2-3 tanesi yerli gerisi tamamen dış kaynaklı firmalar.
Hepimiz biliyoruz ki teknolojide çok gerideyiz. ileri adım atmaya kalksak; ki bunu en yakından aselsan mühendislerinin esrarengiz ölümlerinden biliyorum.
Sonumuz hüsran oluyor.
Konuyu tümosana getireyim;
Bu firma istemezmi en iyisini yapmayı. .
Ama nerede o teknoloji yok
Bilindik bir markadan hidrolik kumanda yazılımı almaya kalksa traktörün maliyeti kadar para isterler.
Gps yazılımı koysa bizde temel altyapı yok..
Kabinin içine kaliteli bir plastik malzeme yaptırmaya kalksa gene aynı. .
Bu bir zamanlar üretmeye çalıştığımız devrim otomobiline benziyor..
Bişeyler yapmak için hep beraber toplanıyoruz..
Sonra onu geliştirmek yerine..
Hep beraber zayi edip alay konusu ediyoruz.
Zaten yabancıların istediğide bu...
Satışları daha artacaktır. .
Satışlarımız son olmayacaktır. .

Aslında biz tümodan değil
O bizden korkmalı..

Kimse yanlış anlamasın affinıza sığınırım.
bu makinayı abim üretti yusuf abi.Adamlar şişe vibratörlerin tanesine 190 euro istedi abim onuda üretti ve 30 euroya.bu makinanın üzerinde yavuz mühendislikten alınmış motor var.sadece pompası bosch.paletlerin dizaynı ve üretimine adar abimin ürünü.şimdi abim ostimde kıytırık bir dükkanda 3 kişiyle böyle devasa bir makina yapabiliyorsa ki 3 tıra ancak sığıyor tümosan kat kat fazlasını yapar.yeterki düşünceleri temiz olsun,insanları kandırmaya kazıklamaya ynelik olmasın.veya gelsinler abime yapıp versin bi motor onlara.

GEOMETRİ KAYAR KALIPLI BETON FİNİŞERİ
Geometri Makina Kayar Kalıplı Beton Finişeri

gokhanozkan link=topic=71915.msg831524#msg831524 date=1390260042' Alıntı:
bu makinayı abim üretti yusuf abi.Adamlar şişe vibratörlerin tanesine 190 euro istedi abim onuda üretti ve 30 euroya.bu makinanın üzerinde yavuz mühendislikten alınmış motor var.sadece pompası bosch.paletlerin dizaynı ve üretimine adar abimin ürünü.şimdi abim ostimde kıytırık bir dükkanda 3 kişiyle böyle devasa bir makina yapabiliyorsa ki 3 tıra ancak sığıyor tümosan kat kat fazlasını yapar.yeterki düşünceleri temiz olsun,insanları kandırmaya kazıklamaya ynelik olmasın.veya gelsinler abime yapıp versin bi motor onlara.

anlatmaya çalıştığım bu işte.
Ben köyde uyduruk bir garajda ön hidrolik kolunu yapıyorum.
Abinin aklına, eline sağlık değişik bir tasarım yapmış .
Demekki oluyor ve olacak ama destek önemli.
Insallah tümosan da hepimizi tatmin eder bizde gururlanırız.
Kaldırma ya sıra gelirse kendileri kaybeder..

Compact link=topic=71915.msg831444#msg831444 date=1390254049' Alıntı:
Tümosan 115 ın pulluktakı performansı
tümosan 115 & valtra a85 pullukda

Ben traktorden umdugumu bulamadım ama sunu solıyeyım gucte butun rakıplerıne yıne fark atacagına ınanıyorum. kısacası bu traktor guc beklıyen konfor la da fazla ısım olmaz fiyatıda makul olsun dıyenler ıcın uretıldıgını dusunuyorum umarım bu serıler saglamlıkta gozlerımızı yaşartır.Arklar sonuc olarak traktorler iş makınelerıdır yatacak otel değildir katılıyorum o dıreksıyon ve kontrol panelleri ıgrenc ama Turk malı olarak 115 beygır Türk malı baska bır motor var mı bız bunun arkasında durarak daha da guclenmesını saglamalıyız dıye dusunuyorum
pulluk 5 li bu nası 115 lik motor

ELPRESACANARİO link=topic=71915.msg831510#msg831510 date=1390258571' Alıntı:
Adamlar bir yerlerden kısarak ürün çıkartmaya ve sektörde tutunmaya çalışıyor. O bahsettiğiniz teknolojileri sağlasalar, ona göre fiyat belirleseler kaç kişi alır? Tümosan ' ın ilk amacı bana göre alt ve orta seviye çiftçilerin kullandığı traktörlerde lider firma olmak. Zaten ülkede tarım, hayvancılık, ekonomi batmış... Adamlar son teknoloji üretsinler de ellerinde mi kalsın? Adamlar hangi malın satacağını, hangi malın satmayacağını iyi bilir. Böylesi büyük çaplı üretimleri gerçekleştirmek kolay değil, ciddi hesaplamalar ve araştırmalar gerekir.
alt ve orta seviydeki çiftçilerin 115- 125 beygir traktörle ne işi olur cöö-*s

madem öyle yapsın adam gibi konforlu teknolojik bir traktör ithal alacağımıza yerli alak mf nh yi babamızın oğlu üretmiyo ya türkiyede 100 beygir üstü binlerce traktör satılıyo parasida yüksek tumosanda düzgün yapsın onuda alak

akrokral link=topic=71915.msg831543#msg831543 date=1390284499' Alıntı:
alt ve orta seviydeki çiftçilerin 115- 125 beygir traktörle ne işi olur cöö-*s

Valla öyle demeyelim, bizim milletin ne yapacağı belli olmuyor :). 40-50 dönüm arazisi olup da 70 ' lik traktör alanlar var. Bu maxima ' yı da yine orta seviyede çiftçiler tercih edecektir diye düşünüyorum. Gerçi fiyatlarını da görmek lazım...

gokhanozkan link=topic=71915.msg831524#msg831524 date=1390260042' Alıntı:

'Gökhan bu finişer olmamış. Tamamen hayal kırıklığı. En başta estetiği yok. Ne o öyle sıva iskelesi gibi. Şöyle ferrari kasa bi kaporta aksamı olmalıydı mesela. Albenisi yok. Inan bu forumdaki çok kişi, çok daha iyisini çizer.

Madem yapamıyorlar, bu işin üstadları olan firmalar var, onlardan ilham alsalardı mesela.. Şu aşağıdaki makinayla kıyaslayınca eksikler daha iyi anlaşılır:

http://youtu.be/cu8BJPh4Kzo

Sonra yeterli aydınlatma da yok. Gece çalıştırıyorlar ama harici ışık kullanmak zorundalar.

Bunun dışında çok fazla kas gücüne ihtiyaç duyuyor. Arkasında 8 tane sıva ustası çalışan finişer mi olur. Tasarımında büyük hata var.

Hepsinden büyük sorun da konforsuz olmuş. Hiç ama hiç ergonomi yok. Arkada çalışan ustalar taş gibi sert zeminde hem de iki büklüm çalışmak zorundalar. Çalışacak her usta için hareketli ortopedik koltuklar koymayı nasıl düşünememişler. Bir iş makinasındaki en önemli şeyin ergonomidir. Ergonomik olmazsa o makina çalışmaz ki. Çok daha iyisini tasarlayabilirlerdi. Tamamen hayal kırıklığı.'

Desem.. Ne düşünürsün? Büyük ihtimal gülersin değil mi? Aynen. Peki Tümosan mühendisleri ne düşünür? Onlar da aynı düşünür. Ben de aynı düşünüyorum. Eleştiri var, kötüleme var. Ikisi arasında da fark var.

Başlık altında bazı yorumlar var. Inan bir mühendis okusa bir taraflarıyla güler, bi daha da siteyi zerre ciddiye almaz.

Tümosan bu seriyi çok erken duyurdu ve genel olarak ithal traktörler gibi içi iyi dizayn edilmiş ve donanımlı bir traktör havası oluştu.Bu traktörün özellik bakımından hi-lo 24*24, birde hidroliğinin elektro kontrol oluşu geriye kalan vitesleri manüel, debriyaj normal balatalı yani öncekilere göre biraz daha donanımlı olması ama o beklenilen traktör çıkmadı ortaya.Dış görüntü güzel ama sanki içinde daha eksikler var gibi tam seri üretime geçince görelim birde.

Yazılanları baştan sona okudum.Haftasonu avrasya tarım fuarına gideceğim burada tümosanın standına uğradığımda bana sorarlarsa trakkulüptenim demeye korkarım. :D Şaka yolluda olsa genel bir memnuniyetsizlik hakim.Benim açıkçası Tümosan ' dan aman aman bir bekletim olmadı.Bekletilerimizi fazla yüksek tutmamak lazım.Ben iç dizaynını beğenmedim.Tümosanın kendini çok geliştirmesi lazım diye düşünüyorum. :S

KMS DİZAYN link=topic=71915.msg831574#msg831574 date=1390297552' Alıntı:
Tümosan bu seriyi çok erken duyurdu ve genel olarak ithal traktörler gibi içi iyi dizayn edilmiş ve donanımlı bir traktör havası oluştu.Bu traktörün özellik bakımından hi-lo 24*24, birde hidroliğinin elektro kontrol oluşu geriye kalan vitesleri manüel, debriyaj normal balatalı yani öncekilere göre biraz daha donanımlı olması ama o beklenilen traktör çıkmadı ortaya.Dış görüntü güzel ama sanki içinde daha eksikler var gibi tam seri üretime geçince görelim birde.
Ben de aynı şeyi düşünüyorum,Tümosan çok erken ve büyük bir şekilde duyurdu ki,beklentiler aşırı oldu.Ama bu tamamen Tümosanın hatası bana göre.Kabin içinde çok temel ve basit hatalar var bana göre.Tasarımı,renkler vs tercih meselesidir,ama düğmelerin yerleri kullanımı falan çok anlamsız.Benim merak ettiğim nokta hiç mi traktör kullanmasını bilen akıl verecek birisi yok fabrikada.En basiti sürekli lazım olacak hidrolik kontrollerinin altına düğmeler konulur mu ?

sebazios link=topic=71915.msg831456#msg831456 date=1390254563' Alıntı:
Dış dizayn çok kötü değil. MF 6400 serisi ile büyük benzerlikleri var. Kalpli, yere sağlam basan, dengeli bir duruşu var. Albenisi de iyi. 8 hidrolik çıkışı gibi güzel artıları da var. En büyük eksiklikleri Ergonomik iç tasarım (konsol ve kontrollerin yerleşimi, havalandırma petekleri, direksiyon tasarımı vb..) ve teknolojik yenilikler (shuttle, elektrohidrolik kontroller, bilgi ekranı, işletim sistemi, arkadan yönetilebilen pto ve hidrolik kolları vs..) konusunda kendini gösteriyor.

Biliyorum hepiniz tümosan en iyisini yapsın, bu ülke çiftçisi de en iyisine ulaşsın istiyor. Tepkilerde de biraz bundan.

Ama kimse kusura bakmasın eleştirilerin de dozunu kaçırmışsınız. Adı traktör, yani çekici (trac: çekme, tractor: çekici) olan bir makina için en önemli unsurlar sayılacak güç, performans, yakıt tüketimi, sağlamlık, dayanıklılık hakkında hiçbirşey yok daha ortada. Sırf (rahatlıkla düzeltilebilecek) ergonomik ve estetik kusurları var diye bir ürün bu kadar yerin dibine sokulmaz.

Unutmayın bu aleti biz yaptık. Bizim mühendislerimiz, bizim fabrikamız, bizim işçimiz yaptı. Bunu da göz önüne alın. Siz bunu daha bu aşamadayken kesip atarsanız nasıl filiz versin, nasıl geliştirsin kendini.

Bu arada daha dün traktör yapmaya başlamış bir firmayı, görsel dizayn olarak hem yılların kaşarı, hem dünya devi Fendt yada Claas ' ın 400.000 liralık traktörlerinin iç tasarımlarıyla kıyaslarsanız hem nankörlük etmiş, hem de birilerinin hakkını yemiş olursunuz.

Bu ülke 1950 ' lerden sonra sanayi devrimine girdi. 1850 ' lerde değil. Bir traktör firmasından, iki ülke arasındaki 100 yıllık bu teknoloji farkını 3 yılda kapatmasını umuyarsanız, hangi rüyadaysanız uyanmanızı tavsiye ederim.

Son olarak da ülkemiz adına ortaya koydukları bu yeni ürün için çalışan tüm mühendis, işçi, tasarımcı,... ve marka olarak Türk Motor Sanaayi çatısındaki herkese tebriklerimi sunar, daha iyi yerlere gelmeleri, kendilerini daha da geliştirmeleri dileğiyle başarılar dilerim.
tümosan yada bir başkası yerli her ne üretilirse değişimi gelişimi sadece üründe değil, algıda düşüncede olmalı yani bizde düşüncemizi gözden geçirmeliyiz 500 binlik lere adam yapmış abi demek yerine yeni bebeye maşallah demeyi bilmek gerek saygılarımla...