TÜMOSAN MAKSİMA DETAYLI FOTO

Ynt: TÜMOSAN MAKSİMA DETAYLI FOTO

koparanlı 80.4 servet link=topic=71915.msg831428#msg831428 date=1390252643' Alıntı:
6460 diyorum barış :) Bizde ferah olmasına bi bakarız millet olarak sorma :)

Ya Ahmet dur işte adamlar sadece döşeme rengini düzgün yapabilmiş tek elle tutulur yani orası kalmış sende vurma hemen :D

tahminim traktörü satmak için çekmedik video çekiştirmedik traktör bırakmazlar bizim çiftçimızde alır ve yine zarar traktöre ağırlık yüklüyorlar anca hadi hiç birşey bilmiyorsunuz piyasada onlarca traktör var gps destekli olmasın ama ona yakın olsun bari adamlar bilgisayar teknolojisine geceli yıllar oldu ama bizimkiler hala kimi kazıklasak derdindeler

Tümosan 115 ın pulluktakı performansı
tümosan 115 & valtra a85 pullukda

Ben traktorden umdugumu bulamadım ama sunu solıyeyım gucte butun rakıplerıne yıne fark atacagına ınanıyorum. kısacası bu traktor guc beklıyen konfor la da fazla ısım olmaz fiyatıda makul olsun dıyenler ıcın uretıldıgını dusunuyorum umarım bu serıler saglamlıkta gozlerımızı yaşartır.Arklar sonuc olarak traktorler iş makınelerıdır yatacak otel değildir katılıyorum o dıreksıyon ve kontrol panelleri ıgrenc ama Turk malı olarak 115 beygır Türk malı baska bır motor var mı bız bunun arkasında durarak daha da guclenmesını saglamalıyız dıye dusunuyorum

Dış dizayn çok kötü değil. MF 6400 serisi ile büyük benzerlikleri var. Kalpli, yere sağlam basan, dengeli bir duruşu var. Albenisi de iyi. 8 hidrolik çıkışı gibi güzel artıları da var. En büyük eksiklikleri Ergonomik iç tasarım (konsol ve kontrollerin yerleşimi, havalandırma petekleri, direksiyon tasarımı vb..) ve teknolojik yenilikler (shuttle, elektrohidrolik kontroller, bilgi ekranı, işletim sistemi, arkadan yönetilebilen pto ve hidrolik kolları vs..) konusunda kendini gösteriyor.

Biliyorum hepiniz tümosan en iyisini yapsın, bu ülke çiftçisi de en iyisine ulaşsın istiyor. Tepkilerde de biraz bundan.

Ama kimse kusura bakmasın eleştirilerin de dozunu kaçırmışsınız. Adı traktör, yani çekici (trac: çekme, tractor: çekici) olan bir makina için en önemli unsurlar sayılacak güç, performans, yakıt tüketimi, sağlamlık, dayanıklılık hakkında hiçbirşey yok daha ortada. Sırf (rahatlıkla düzeltilebilecek) ergonomik ve estetik kusurları var diye bir ürün bu kadar yerin dibine sokulmaz.

Unutmayın bu aleti biz yaptık. Bizim mühendislerimiz, bizim fabrikamız, bizim işçimiz yaptı. Bunu da göz önüne alın. Siz bunu daha bu aşamadayken kesip atarsanız nasıl filiz versin, nasıl geliştirsin kendini.

Bu arada daha dün traktör yapmaya başlamış bir firmayı, görsel dizayn olarak hem yılların kaşarı, hem dünya devi Fendt yada Claas ' ın 400.000 liralık traktörlerinin iç tasarımlarıyla kıyaslarsanız hem nankörlük etmiş, hem de birilerinin hakkını yemiş olursunuz.

Bu ülke 1950 ' lerden sonra sanayi devrimine girdi. 1850 ' lerde değil. Bir traktör firmasından, iki ülke arasındaki 100 yıllık bu teknoloji farkını 3 yılda kapatmasını umuyarsanız, hangi rüyadaysanız uyanmanızı tavsiye ederim.

Son olarak da ülkemiz adına ortaya koydukları bu yeni ürün için çalışan tüm mühendis, işçi, tasarımcı,... ve marka olarak Türk Motor Sanaayi çatısındaki herkese tebriklerimi sunar, daha iyi yerlere gelmeleri, kendilerini daha da geliştirmeleri dileğiyle başarılar dilerim.

anayurtlu link=topic=71915.msg831448#msg831448 date=1390254297' Alıntı:
erkan bu gidişle tümosan fabrikası sana suikast düzenleyecek ;D ;D

Şaka bir yana takdir ediyorum kendilerini. Belki bu prototiptir. Adamları hemen suçlamayalım. Yani mevcut traktörlerine göre baya yenilik yapmışlar. Belki eksikleri düzeltirler. Yalnız şuanki modelde göze çarpan çok basit yanlışlıklar var. Ben zaten dokunmatik ekran falan beklemiyordum. Gerekte olacağını sanmıyorum. Daha önce dediğim gibi dekar mekar ölçen basit bir hektar metre gibi bişi olur dedim. O yüzden o konuda bir şaşkınlığım yok. Şuanki modelde kontrollerin yerleri ve ön gösterge pek hoşuma gitmedi. Diğer yanları güzel. Yani gideri var...:D

yaptıgımız yorumların cok daha ıyısını dusunebılecek muhendıslerımız var bu kesın . ama dusunmek ıstemedıklerını de burada goruyoruz bastan savma kımse ınkar edemez .

gerı kalan muhabbette zaten esprı amaclı

İç Tasarımı Kötü Olabilir Ama En Azından Böyle Ufak Da Olsa Gelişmeleri Görmek Güzel Bence.. .Elektronik Hidrolik Kontrolü...vs

Shuttle, Buçuk...vs Diye 125 Daha Donanımlı Olacak Diye Duyuruldu Ama Bakalım Bundan Ne Kadar İyi Olacak...

Valla bir valtra kullanıcısi olarak tumosani hiç sevmedim ama bu serisinde tumosan kullanıcılarının bile beklentisini karşılamadı bir pto koymak bu kadar mi zor yarın fendt le çekişmesi koyulur kesin bunun hatta ilk olarak nh sonra mf çekişmelerde türk boğasi diye çıkar ama icraat da kapı zaari kadar olamaz

Tümosanda daha iyisini bekliyoruz , bu nedenle konu bunca ilgi çekti onca insan buraya yazdı.
NEden bekliyoruz? Çünkü Tümosanın kesinlikle daha iyisini yapabileceğini biliyoruz , sitemler ve mesajlar bu yüzden.
Tabiki bir MF değil , NH değil , Fendt hiç değil.
Tümosan , Erkunt gibi firmalar bu toprağın sesleri , bu nedenle yaptıkları bizi birinci dereceden ilgilendiriyor.
Çünkü gene gidip bunları alacağız , paramız ithale yetmiyor artık.
Bu nedenle daha iyisini hakediyoruz ülke olarak , çiftçi olarak ve Tümosan olarak.
Erkuntta daha dünkü firma kendi markası konusunda ama dizaynları daha göze hoş geliyor , insanlar bu nedenle birazda beğenmedi.
Klasik kasadan sonra çıkardığı hiçbir kasa beğenilmedi , tam sahiplenilmedi.
Daha iyisini en kısa zamanda bekliyoruz.

alipasalierkan link=topic=71915.msg831461#msg831461 date=1390254680' Alıntı:
Şaka bir yana takdir ediyorum kendilerini. Belki bu prototiptir. Adamları hemen suçlamayalım. Yani mevcut traktörlerine göre baya yenilik yapmışlar. Belki eksikleri düzeltirler. Yalnız şuanki modelde göze çarpan çok basit yanlışlıklar var. Ben zaten dokunmatik ekran falan beklemiyordum. Gerekte olacağını sanmıyorum. Daha önce dediğim gibi dekar mekar ölçen basit bir hektar metre gibi bişi olur dedim. O yüzden o konuda bir şaşkınlığım yok. Şuanki modelde kontrollerin yerleri ve ön gösterge pek hoşuma gitmedi. Diğer yanları güzel. Yani gideri var...:D

Erkan söylediklerinde haklısın bu fotoğrafları facebookta bi kişinin profilinde gördük ordan yayılmaya başladı ve buralara kadar geldi. Traktörün dış görünüşü güzel ve yenilikçi bi tasarım ayrıcaarka ile ön dingil arası mesafe uzun görünüyor bu da bir + özellik...

Şimdi burada çoğu kişinin abartarak tiii ye aldığı konu kabin içi tasarımı ve sağ konsol. Belki prototip olabilir ama bu kadar baştan savma bi tasarım olmaz. Madem güzel bir konsol tasarımı yapamadılar hiç olmazsa dünyaya örnek olmuş belirli markaların tasarımlarından ilham alsalardı....

tabiki kullanıcı olarak dokunmatik ekranlar vs beklemiyorduk ama bu kadar kötü bir tasarımda beklenmiyordu iç dizayn olarak gösterge paneli hiç yakışmamış bu traktöre sağ konsol zaten ergonomi olarak bile ters değilki kullanımı..eskiye nazaran olması gereken düzeyde teknoloji olarak zaten onuda yapmışlar fazlasını beklemek zor fakat 2 yılda daha iyisi olabilirdi heleki tasarım açısından 2 yılda neler yapılırdı

iç tasarım yüzünden çok eleştirilir...ilk fırsatta revizyona girmesi gerekli benim düşüncem...

Değerli arkadaşlar eski Tümosan Ar-ge çalışanı olarak şunu söyleyebilirim,İlk önce şu anki Ar-ge ekibini tebrik ederim beklentileri karşılamasada ortaya bi ürün çıkarttılar.Traktörün dış görünüşü güzel ama iç dizayn umulanın çok çok altında kalmış,bi arkadaşımız sanayi devriminden bahsetmiş gelişmişlik düzeyi falan bunlar şu anki teknolojide hikaye!Zaten gövde carraro ön aks carraro geriye motor zaten var burda yapılması gereken işin Estetiği iç dizaynı.Buda şu an yerlerde sürünüyor ben bile bu kadar beklemiyordum ama ben yine ar-ge ekibine kızmam çünkü oradaki hiyerarşi farklı çalışıyor,o yanyana kardeşçe duran damper kumanda kolları yerine bi joistik koysalar daha güzel olurdu.Hayırlısı diyelim bunada şükür :)