Taban Gübresi Uygulama Yöntemleri

Ynt: Taban Gübresi Uygulama Yöntemleri

arkadaşlar ben tohumumu 20 eylülde ektim tarlalarımın hepsi bu sene herkti yani hiç ekilmemişti bu sene ektim.kepir toprklarda tohumlar çıkmış sırayı dizmiş boz topraklarda ise kimi yerde çıkmış kimi yerde çıkamamış kürekle kaldırdım baktım tohum patlamış ama gün yüzüne çıkamamış toprağın üstü biz kyısı kaymak bağlamış deriz sertleşmiş sulama yapacam ama biliyosunuz cok pahalıya mal oluyo.bende allahın suyunu bekliyorum acaba bu zmana kadar çıkmamış olan tohumlar yağmur yağsa çıkarmı bide şimdiye kadar çıkmamasının aşırı bi zararı varmıdır cevaplarınızı bekliyorum??

deniz14000 link=topic=77193.msg927066#msg927066 date=1413629935' Alıntı:
arkadaşlar ben tohumumu 20 eylülde ektim tarlalarımın hepsi bu sene herkti yani hiç ekilmemişti bu sene ektim.kepir toprklarda tohumlar çıkmış sırayı dizmiş boz topraklarda ise kimi yerde çıkmış kimi yerde çıkamamış kürekle kaldırdım baktım tohum patlamış ama gün yüzüne çıkamamış toprağın üstü biz kyısı kaymak bağlamış deriz sertleşmiş sulama yapacam ama biliyosunuz cok pahalıya mal oluyo.bende allahın suyunu bekliyorum acaba bu zmana kadar çıkmamış olan tohumlar yağmur yağsa çıkarmı bide şimdiye kadar çıkmamasının aşırı bi zararı varmıdır cevaplarınızı bekliyorum??
benim eylül 28 de kıraç yerlere ektiğim buğdaylar 4 parmak olmuş

abi o tarihte neden ektin her yıl boz topraklarda bu sorun oluyor,ben 1 kez ektim tövbe ettim,kayasa için yağmur yağarsa çıkar yoksa 2 kafeste çekilir diskaro çek ben öyle kurtardım o yıl

deniz bey,sözünü ettiğiniz durum bizim burdada cok olur boz (ağ) toprak olan yerlerde,bu yılda nadasa bıraktığınız yerlerinizde ağ toprak olan yerler varsa şimden çizelle (patlatma) cekip bırakın,baharında pullukla değilde yine çizelle karışım yapın.ben bu uyğulamayı 4 yıldır yapıyorum hiç bir sorun kalmadı.

gölge84 link=topic=77193.msg927114#msg927114 date=1413643217' Alıntı:
abi o tarihte neden ektin her yıl boz topraklarda bu sorun oluyor,ben 1 kez ektim tövbe ettim,kayasa için yağmur yağarsa çıkar yoksa 2 kafeste çekilir diskaro çek ben öyle kurtardım o yıl
kardes bence artık iklim değişti erken ekcen yoksa çıkmıyo buğdaylar ektim walla çıkar diye umut ettim çünkü tarlalarım herkti üstüne 1 defa yağmur yağdı ama bayağı iyi yağdı ama nedense çıkmadı 2 gündürde yağıyo yağmasaydı sulayacaktım zararı olurmu sence bide soğuk hava geliyomuş bu çıkamayan tohumlar soğuk olurmu

deniz14000 link=topic=77193.msg927253#msg927253 date=1413653041' Alıntı:
kardes bence artık iklim değişti erken ekcen yoksa çıkmıyo buğdaylar ektim walla çıkar diye umut ettim çünkü tarlalarım herkti üstüne 1 defa yağmur yağdı ama bayağı iyi yağdı ama nedense çıkmadı 2 gündürde yağıyo yağmasaydı sulayacaktım zararı olurmu sence bide soğuk hava geliyomuş bu çıkamayan tohumlar soğuk olurmu
yağmur yağdığı için çıkar soğuktan bişey olmaz abi

selam beyler
tohum ile birlikte aynı banda gübre vermenin yani mibzerle gübreli ekim yapmanın tek sakıncası az nemli toprağa yapılan ekimlerde görülür. Sebibi ise gübrenin çözünürken nemin tamamını kullanarak buğdaya çimlenecek nem bırakmamasıdır. bu durumda buğday çimlenmesini tamamlayamadan nemsizlikten kurur. yani gübre tohumu yakmaz, tohum nemsizlikten kurur. eğer iyi tavlı bir ekim yapıyorsnız yada ekim sonrası yağmur yakalayabilirseniz hiçbir zararı yoktur gübreli mibzerin. hatta daha iyidir ki tohum gübreye hemen ulaşır.
Bereketiniz bol olsun.

Cevap: Ynt: Taban Gübresi Uygulama Yöntemleri

hacı mehmet abi sonuç nasıl oldu fırfırla atılan mı iyi mibzerle banda verilen mi valla çok merak ediyorum......
Kusura bakma bilader iletine cok gec cvp yazdıgım icin (inan gözümden kacmış, bi arada siteye girmemiştim baya bi zmn)
Uygulamaya gelince ben cok hemde cok memmun kaldım ,aynı tarihlerde ekmemize ramn tarla komşularımdan daha düzenli ve cabuk cıkış oldu, verimdede bence fark oldu zaten yine aynı uygulamayı yaptım.

Gübreyi fırfırla topraga atıp kazayagı yada diskaroyla alta karıştırmak mibzerle sadece tohumu Ekmek dahamı çıkışlarda ve verimde farketti
Evet bugdayı ekmeden gübreyı fırfırla sacıp üstüne biz merdaneli kırkdiş deriz onunla tohum yatagını hazır edip mibzerlede bugdayı ekim yapínca. Tabi bu yöre iklim ,toprak yapısı vs durumlarda degişebilir. Bu yılda yine gübreyi serpdigim gibi mibzerlede ekim esnasında azda olsa gübre verdim .

• Beğen
Tepkiler: umut71