STEYR TRAKTÖRLERİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ

Ynt: STEYR TRAKTÖRLERİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ

sen ne yaptın be kardeşim araba değil kulladığın araç.tarlada kullanılmak üzere yapılmış.sen yaptığı hıza dua et.ben bile 8073 le tam gaz giderken korkuyorum.kontrolü zordur traktörün

birde 1.5 sene önce motora eniştem hararet yaptırdı meğer moturun suyu azmış bakmamışta blok çatladı motora su kaçıyor bir zararı olurmu yeni BLOK nekadardır

güzel motor.saman makınesi çalıştırıyoruz.768 e Turbo taktıran var mı? randıman veriyor mu?maliyeti ne kadar?

arkadaşlar bendede 8053s var yolda çok yakıyo rampa aşagı sınıfındakilerle kıyaslamam çok üstün ama çamura geldimi işin rengi degişiyo slaj yapılmış tarlada üçlü pulluk taktım tarla yaş topragın sadece üzerini sürebildim az daldıgı zaman oldugu yerde sanki frene basmışsın gibi pullukda iyi degil ama benzer bi başka tarlamdan 6 tona yakın şeker pancarını tarlayı yara yara söktü aldı[not: pehlivan kolu ile]iki teker üstünde şteyr kafayı diktimi daha korkmıcan

kardeş dende 2000 model başak vardı 8073 lerden seri yalnız arkadaşımız iniş falan diyorya ikiton üçyüz kilogram traktöre göre çok iyi bana göre ben sattıgıma pişman oldum bi gaza geldik işte

5 tonluk römorkla yük götürüyoruz ofise önümüze gelen çiftçekere toz yutturuyoruz... hem seri hem az yakar yollardada millet bizim steyre bakar ibne fena çeker ... birde ara gazına kurban olayım vites değiştirirken hep ara gaz bizde istiyoz motorda ... geçen ay sürerkene 12 numara 3 ile orman payı sürerim derin gidiyom tarlayı bitirdim baktım arka saban sallanır dereye motoru yıkamaya gireyim dedim geri gelcem bir baktım arka saban yok bir baktım saban derede neyse çıkardım koydum sabanın üstüne bıraktım yerine şimdi öyle duruyor yaptıralım dedik 400 tl istedi usta yaptırmadık zaten sabanı satsan o kadar etcek ...
http://img841.imageshack.us/i/fotoraf0837.jpg/
http://img215.imageshack.us/i/fotoraf0670.jpg/

gelevrili link=topic=805.msg375304#msg375304 date=1302248772' Alıntı:
5 tonluk römorkla yük götürüyoruz ofise önümüze gelen çiftçekere toz yutturuyoruz... hem seri hem az yakar yollardada millet bizim steyre bakar ibne fena çeker ... birde ara gazına kurban olayım vites değiştirirken hep ara gaz bizde istiyoz motorda ... geçen ay sürerkene 12 numara 3 ile orman payı sürerim derin gidiyom tarlayı bitirdim baktım arka saban sallanır dereye motoru yıkamaya gireyim dedim geri gelcem bir baktım arka saban yok bir baktım saban derede neyse çıkardım koydum sabanın üstüne bıraktım yerine şimdi öyle duruyor yaptıralım dedik 400 tl istedi usta yaptırmadık zaten sabanı satsan o kadar etcek ...
http://img841.imageshack.us/i/fotoraf0837.jpg/
http://img215.imageshack.us/i/fotoraf0670.jpg/

Senin olayın güzelmiş...
bende 3 lü 14 '' lik kullanıyordum 2 yıldır bizim tarlaların toprağı agırdır (Emirdağ) serttirde 2 kez aşık kırdım (yarı otom. turan süper pulluk ) 3 defada agız değiştirdik bıktım artık masrafımla pulluk alırdım herhalde 1 aşık 130 TL ağızın taneside 35 TL falandı
sonunda 3 lü 12 '' düşürdük 13 '' düşmüyormuş. pulluk ufaltmayada 250 TL parça parası 300 TL de el işliği verdim.Pulluğum kalite olmasa yapmazdım ama memnundum.

mustafagursacli link=topic=805.msg305498#msg305498 date=1288684424' Alıntı:
zaten bayi ağı olmadan o kadar satış yapması kalitesinin göstergesi değilmi?

Sayın abim katılıyorum..
Anlamadığım Steyr lerin kompresörleri iyidir bunu kullananlar ve ustalar bilirler yani dediğin gibi 2500 kglık bir traktör için iyi bir sonuç
Bende Ford 4000 var meret bendeki 8073 den 150kg ağır ama Ford 4000 likde iyi kompresör yapıyor.
Ford 4000 2868 cc 3 silindir 54 hp 225 Nm tork var 3lü 12 ' ' turan süper pulluğu hem 8073 e hemde 4000liğe kullanıyorum :)

slaj yaparken yan kapakları çıkarın hararet yapmaz yan kapaklar takılıyken yapıyor sade slajda hararet yaptını gördük

arkadaşlar bende steyr 8053 var 2 yıl oldu alalı 8 numara 4lü pulluk kullanıyorum normal birinci vitesle rahat çift süremiyorum ancak buçuğa düşürdüğüm zaman rahatlıyor fakat bu seferde yakıt artıyor bu konuda bilgisi olan varsa lütfen bana yazabilirmi acaba.

ahmet dedeeli link=topic=805.msg459591#msg459591 date=1319368378' Alıntı:
arkadaşlar bende steyr 8053 var 2 yıl oldu alalı 8 numara 4lü pulluk kullanıyorum normal birinci vitesle rahat çift süremiyorum ancak buçuğa düşürdüğüm zaman rahatlıyor fakat bu seferde yakıt artıyor bu konuda bilgisi olan varsa lütfen bana yazabilirmi acaba.

o pulluk büyük . 3 lü 12 tak. bide motor boğuk giderse daha çok yakar

sen naptın dayı ya biz 8073 e o pulluğu takıyorduk :D o motorun hakkı 3lü 7 numara pulluktur. yada 2li 19 numara falan. tabi rahat sürüm yapmak istersen toprağında sert yapıda ise. ama toprağın yumuşak ise pulluğuna bir tekerlek yaptır. ayarını ona göre ver. istediğin viteste çekersin. Yakıtın artmasının sebebi motorun zorlanmasıdır

valla bendede 90 model yıldız pompa 8053 var ama 4 lü pulluk cesaretini bi kere gösterdim yemedi tarla bi defa sürülmüş olacak anca belki ama 3 lü pullukla 4+agır takviye asfalt gibi gittigimi bilirim hakkı neyse onu takıcan 4 takıp fren yapmış gibi durcagına tarlanın yüzünde 3 takıp işine bakıcan

Arif Kalem link=topic=805.msg445837#msg445837 date=1316519329' Alıntı:
Biz şıtocuyuz.Nasıl çıkardıysak öyle indiririz...
traktörü alalı dört yıl oluyor ilk defa bu yıl slaj yaptım yan kapakları falan açmadım en fazla zorladığı yerde bile hararet 80 i geçmedi mısırın boyuda traktörün tentenesini 2 karış falan geçiyordu boyu