saman fiyatları ..

Ynt: saman fiyatları ..

balyayyı çalıyorlar.akşam yapıldı sabah yerinde yerler esiyor.yemin edrim kavga nizah karakolluk.neler var neler.
şuan balya 5,5-6,5 tl 20-23 kğ
saman römorku 400-500 kğ ancak gelir 130-140 tl.sap yok verim yok.

bizde bu yıl 1000 tonun
üzerinde slaj olur allshtan bişey gelmezse yakın yerlere veriyoruz bugdayımızda fena çıkmadı 700 800 kg arası verim oldu saman ona keza güzeldi allah çiftçinin yüzüne gülüyo son 5 senedir çok şükür bu taraftaki hayvancılar slaj işini çözdü zaten 1990 yılından beri biz slaj yapıypruz bizim için dert degil slaj patlıcaından bezelyesine mısırına yoncasına herşyin slajını yapıyoruz

biz ceyhan 99 ektik ama negev cinsi bugdayda 1 tonu görenlr oldu slaj fiyayı yüksek onunda sebebi samanın balyası 8 - 9 liraya cıktı burda oda slaj fiytlarını yükseltti gecen yıl 12.5 kuruşa verdk slajı bu yıl 5 kuruş fiyatlı

arkadaşlar bizim burda saman balyası cıkmadan bugün 6 tl sattım parasınıda peşin aldım. piyasa belli oldu balyalar ağustos 1 de yapmaya başlarım sap çok az. yakında 7 ve 8 e cıkabilir..hayvan fiyatları çok düşdü.bence dahada düşecek. hayırlısı diyelim....

saman piyasasının %15 i kağıt farbikalarına gidiyor.şu samanın yokluğunda herkes vurgun peşinde.hatta bazı kişiler yurt dışı ile anlaşma bile yapmış.ülkemizde çiftçiler samansız kalacak millet yurtdışına satacak.benim samana ihtiyacım yok ama samana ihtiyacım olursa çavdar ekerim veririm bol gübreyi sıkıntım kalmaz.acaba hayvanları olan arkadaşlar neden bu yolu denemiyolar.

Arkadaşlar benden söylemesi..
Yakında hayvancılığı büyük bir kriz bekliyor...
Saman fiyatları böyleyken, silaj fiyatları bu şekilde yüksekken 80 kuruşa satılan süt kesinlikle zarar..
Bu zararı çekmek istemeyenler yada saman ve silaj alamayanlar hayvanlarını satmaya kalkışacaklar. Bu da zaten düşük olan
hayvan fiyatlarını daha da düşürecek..
Allah sonumuzu hayreyleye..

Bu sene bizim burda buğday boylarının kısalığından dolayı sapların değerleneceği konusunda bi söylenti var sizin oralardaki buğday veya arpaların boyları ne kadar arkadaşlar 60 70 cm olanlar varsa önce kendi saman ve/veya balyalarını ayırdıktan sonra piyasa yönelmeleri ısrarla duyurulur..!