saman fiyatları ..

Ynt: saman fiyatları ..

bu yıl ekinlerin boyları kısa.ve saplarda zayıf.benim en zayıf yerim dekarda 4 balya iyi yer dekardan 15 balye geldi.geçen yıl bunun iki katından fazla geliyodu.

gokhanozkan link=topic=56330.msg614771#msg614771 date=1342389190' Alıntı:
saman piyasasının %15 i kağıt farbikalarına gidiyor.şu samanın yokluğunda herkes vurgun peşinde.hatta bazı kişiler yurt dışı ile anlaşma bile yapmış.ülkemizde çiftçiler samansız kalacak millet yurtdışına satacak.benim samana ihtiyacım yok ama samana ihtiyacım olursa çavdar ekerim veririm bol gübreyi sıkıntım kalmaz.acaba hayvanları olan arkadaşlar neden bu yolu denemiyolar.

hiç kimse vurgun peşinde degil.ekin ürün olmayınca sap olur mu? ekinlerde ne boyu ne tane var.millet aglıyor ürün çıkmıyor diye sen vurgundan bahsediyorsun.
vurgun var hazır yapılmış balyaları çalıyorlar.bu vurgun
benim tarlam var sap çıkması.sap arpadan bugdaydan iyi para edşiyor kazanmayalım kazanmasın millet.
daha dün anızlar yanıyordu kimsenin sesi solugu çıkmıyordu.herkes çatır çatır sapları yakıyordu.sap kıymetliydi niye yakılıyordu.
evet şuan tarlanın dönümü 1000m2 si 8,5-10 tl arsı balya 5,5-6,5 tl samanın kğ 300tl yi geçmiş adam sana anızını niye versin.
hiç kimse rantını millet kazansın köylüm kazansın eşim dostum komşun kazansın diye paylaşmaz.............

gokhanozkan link=topic=56330.msg613404#msg613404 date=1341828610' Alıntı:
80 tl dediler.bazı kişiler 100 diyo.ortalama 800-1000 kg saman geliyomuş.millet karsdan geliyor almaya.enteresan bir durum söz konusu
evet kars piyasasına çok saman geliyo ve halen daha da gelmekte kars bitmiş durumda hiç bişey yok hayvanların otlağı kalmadı millet ektiği tarlayı hayvanlarına açtı otlak bitince kışın da hayvanlara ne yedirecekler kara kara düşünüyolar bazı ilçelerde şükür bizim ilçede çiftçinin hayvanlarına yetecek saman var ama diğer yerleri dolu vurdu kurak gitti mahvoldu ekinler rabbim beterinden saklasın buna da şükür ki farklı şehirlerden geliyo saman ya gelmese işte o zaMAN temelli batardı insanlarımız ...

delihan link=topic=56330.msg614923#msg614923 date=1342470608' Alıntı:
evet kars piyasasına çok saman geliyo ve halen daha da gelmekte kars bitmiş durumda hiç bişey yok hayvanların otlağı kalmadı millet ektiği tarlayı hayvanlarına açtı otlak bitince kışın da hayvanlara ne yedirecekler kara kara düşünüyolar bazı ilçelerde şükür bizim ilçede çiftçinin hayvanlarına yetecek saman var ama diğer yerleri dolu vurdu kurak gitti mahvoldu ekinler rabbim beterinden saklasın buna da şükür ki farklı şehirlerden geliyo saman ya gelmese işte o zaMAN temelli batardı insanlarımız ...
piyasa kactan gıdıyor

şaban.muhtar link=topic=56330.msg614931#msg614931 date=1342476507' Alıntı:
bizde balya 7 ye yükseldi piyasa bügün bn 7 den sattım ne cıkarsa arkadaşlar alacak.. süper bir para.malı olupta samanı olmayana allah kolaylık versin..
bizde tarlada balyanın tekini 80krştan verdik tüm tarlaları adam balyamakınasıyla yaptı topladı gitti hersene başımıza bela oluyodu busene ondan kapıştılar demekki.. yanlız çok zarar etmişiz :) parayıda almadık daha vereceğide şüpeli

Herşeyde olduğu gibi sapta da iş çığrından çıktı :) Zaten sap yok ortada bir de dönüme 2-3 balya duracak tarladan 10 lira para istiyolar :) Hep daha fazla dedikçe alan da satan da başta kar ediyor ama sonradan çıkıyor acısı allah sonumuzu hayır etsin :)

Ali SARAÇ link=topic=56330.msg616659#msg616659 date=1343157054' Alıntı:
ilk sayfaya baktımda :D kimi kalp var demi$ kimi $eker var demi$:d kimse ölmedi $ükür :D

kalp var diyen benim ;D ;D ;D ;D
ama makinayı yetişteremedim de ondan kalp var demiştim balya makinası olsaydı iyi olaccaktı ama ben işi çözdüm çok şükür bu hafta makinam geliyor İNŞAALLAH YÜCE RABBİMİN izni ile

şerefli1 link=topic=56330.msg616669#msg616669 date=1343158176' Alıntı:
gezer biçer patoz aldımda teslim etmediler daha perşembe yada cumaya gelecek inşaallah
hayırlı olsun muzaffer bey kardeşim.bol kazanç getire.acaba kaca aldın ve özellikleri neler.bu yıl geçti ama gelecek yıl bende düşünüyorum almayı.bu aldıgın makina traktöre takılıp tarladaki bugdayı taneyi ve sapını saman yapan bişeymi..