saman fiyatları ..

Ynt: saman fiyatları ..

şerefli1 link=topic=56330.msg778728#msg778728 date=1380285964' Alıntı:
kardeş nohut biçmesi için tarlanın uygun olması gerekir her yerde çalışmaz öyle reklamlara aldanmayalım bende var yeri geliyor ekini zor biçiyoz

zemin düzeltilmiş olduğu zaman peki sorun oluyormu ?

saatte kaç dönüm sürüm yapıyor acaba ?

duva*-*0 adaletmi bu arkadaşşş ekme derken bilader 8 dekar nohut ekti daha bu yaz anamız ağladı elimizle yolacaz diye ailece..sizde makineyle işleyin bakalım...alet işler el övünür... :( ut-*se

soil link=topic=56330.msg778731#msg778731 date=1380286372' Alıntı:
zemin düzeltilmiş olduğu zaman peki sorun oluyormu ?

saatte kaç dönüm sürüm yapıyor acaba ?

bak kardeş her şey zeminle bitmiyor bütün nohutların tam kuruması lazım içinde yaş ot olmaması lazım...biz hiç biçmedik ama başına geçmeden ne sronlar ile karşılacağını bilemzsin bu makine yerli yapım sana reklamda biçiyor gösterir ama kırıyordur bunu bilemezsin ok-*-s ok-*-s
alıpda deneyim diyorsan o da sana kalmış denemesi 50 bin tl den başlar güçç*-* güçç*-* güçç*-* ;D

zekhes link=topic=56330.msg778733#msg778733 date=1380286892' Alıntı:
duva*-*0 adaletmi bu arkadaşşş ekme derken bilader 8 dekar nohut ekti daha bu yaz anamız ağladı elimizle yolacaz diye ailece..sizde makineyle işleyin bakalım...alet işler el övünür... :( ut-*se

adlet ile alakası yok kardeş kimseninde makinayla biçtiği yok o kadar kafanı duvara vurma bu yıl 3200 tl yolmacılara para verdik makine var ama gel görki başına geçipde biçemiyoz bu makinaların nohutu biçmesi için bir sürü etken var onların oluşması lazım yoksa nohuta yazık olur noo-*-s noo-*-s noo-*-s

zekhes link=topic=56330.msg778741#msg778741 date=1380288721' Alıntı:
başka ne hasatı yapabiliyo???

her türlü mahsülü biçersin ben biçemezsin demem hiç bir zaman fabrikası biçiyor dedikden sonra ben sadece sorunlar ile karşılaşma ihtimalide var onu demek istedim...
arpa buğday yulaf çavdar bunları iyi biçer...elek ve kasnak değişir nohut mercimek fi bunlarıda biçer ama senin bunları makinanı biçmesi için tarlayı ve mahsulü buna uydurman lazım mela nohut tarlasında taş olmayacak tarla engebeli olmayacak mercimek ve fiğ içinde geçerli diğerleri içinde geçerli ama buğday gillerde tablayı kaldırırsın yukardan geçer ama kısa boylu mahsulde bu geçerli değil birde yağmur yağmaz nohutlar boylu olmazsa yine biçmez kardeş işte başına geçmeden ne sorunlar la karşılaşırsın bilemezsin belkide hiç sorun çıkmaz ben nerden biliyim işte öyle

kesin bizimkilerin icadıdır bu :))pratik türk zekası :)) hububat için iyide diğer mahsüller gözümün önüne geldide olmaz yaa ben tarlayı düzelycem diye okadar masraf eesiye hamallığından kurtulur yevmiyeci tutarım daha iyi ...bence..

şu an itibariyle, trakyada buğdaylar ve arpalar gayet iyi,
sapların boyları 1,5 metre civarında.
eğer bi afet, buz, dolu, hastalık vs. olmazsa mahsül iyi çıkacak gibi.
kökboğan ve pas hastalığı var.
ilaçlayanlar oldu, ilaçlamayanlar var.
bazıları ikinci pas ilaçlamasını yapıyor.
süne de olur mutlaka her sene,
fabrikalar süne ilacı kullananların buğdayını daha pahalıya alcaz, süne ilacı kullanmayanların buğdayını almayacaz diye söylüyorlar her sene hasatta.
ama hasattan sonra hepsini aynı fiyattan topluyorlar. bunu gören köylü de süne ilacına boşuna masraf yapmak istemiyor.

İç anadolu bölgesi ve bazı bölgelerde buğdayların gerek yağış olmadığından gerek don vurduğundan pek iyi olmadığını duyuyoruz.
inşallah düzelir.
oralardaki bu durumu görenler, hasat sonrası saman fiyatları artçak beklentisiyle, şimdiden stok planları yapmaya başladılar.
bizim yıllık 1300 civarı balya ihtiyacımız var, belki fazlasını da alıp stoklayabiliriz bu sene....
yani şu anki görüntüye ve beklentiye göre, saman ve balya fiyatları yine pahalı olacak gibi....

inşallah sap olur burada da sap az olup para edeceğine çok olsun biz fazla çalışıp yine kazanırız. sap az olunca hem kavga gürültü çıkıyo hem stres çok oluyo. hem hayvancı üzülyor. tahminimi söylüyorum. yükleme içinde tarladan 5 liraya başlar gerisi sezonun gidişata göre değişir.

ibo71 link=topic=56330.msg889636#msg889636 date=1399800465' Alıntı:
20 mayısta urfadan 170 lira kamyon üstü fiyatlar şu anda böyle şekillendi. ilerde ne olur bilmiyorum bu da aracının fiyatı tarladan oralarda daha ucuza bulunabilir.
1 hafta dır biizm köye urfadan 3 kamyon saman geldi tonu 250 lira tonda 50 lirada aracı almış yani 300 lira tonu
fakat alanlar pişman olmuş çünkü gelen samanalr geçen yıldan kalan açık alanda stok yapılan samanlarmış ve resmen kokoyormuş saman çürümüş

ibrahim arık link=topic=56330.msg890159#msg890159 date=1399925629' Alıntı:
dekarı 40 tl oldu sap ın noluyo böyle grin-*-s cöö-*s

hemşo bende sapları sattım 25 liradan tutda 50 liraya kadar verdigim yerler oldu sapına göre mevkisine göre
birazda hayır yapalım dedik 3-4 parça yeride eşe dosta verdim 40-50 dekar civarı
sadece 4 parça toplam 36 dekar yer kaldı onuda balya yaptırıp eve getirecegim bakarsın biraz hayvan alırım 4-5 tane ozaman lazım olur :)

ibrahim_11 link=topic=56330.msg605652#msg605652 date=1339362873' Alıntı:
baya pahalıymış daha dün akşam burda 3.5 tlye sattılar eski balyaydı
ibo kardeşim samanlık temizlensin diye vermiştır o 3,5 lıradan balyayı.elimde 250 kadar balya kaldı ıkı gun once benden ıstedıler 7 lıra verdiler 8 dedim vermedim, 1500 balyayı gecen aya kadar hep 7 tlden sattım.. kalan 250... bu yıl saman 7-8 yonca 10-12 tl den aşagı gıtmez dıye duşunuyorum... ilk yoncayı nasıpse yarın biçicem. balya bası 10 tl dusunuyorum.. eskişehir bilecik arası fıyat oynamaz bence aynı olur..

YAVUZ_13 link=topic=56330.msg890166#msg890166 date=1399926699' Alıntı:
hemşo bende sapları sattım 25 liradan tutda 50 liraya kadar verdigim yerler oldu sapına göre mevkisine göre
birazda hayır yapalım dedik 3-4 parça yeride eşe dosta verdim 40-50 dekar civarı
sadece 4 parça toplam 36 dekar yer kaldı onuda balya yaptırıp eve getirecegim bakarsın biraz hayvan alırım 4-5 tane ozaman lazım olur :)
257 dekar 57 si bize yeter 200 dekar yer var sap durumuda iyi, ben satıcıyım ama çok pahalı be hemşo

ibrahim arık link=topic=56330.msg890388#msg890388 date=1400005783' Alıntı:
257 dekar 57 si bize yeter 200 dekar yer var sap durumuda iyi, ben satıcıyım ama çok pahalı be hemşo
hemşo gerçekten pahalı millet birbirini yiyor resmen ama yapacak birşey yok durum böyle malesef

ErmanHoca link=topic=56330.msg890391#msg890391 date=1400006215' Alıntı:
Dekarı 40 tl ye sap mı olur arkadaşlar o zaman dekardan en az 20 balya çıkması gerek..
olur kardeşim 40da olur 50de olur
nasıl olur dersen söyleyim hemen

-hayvancılık yapan adamın onlarca büyük baş veya üzlerce küçük baş hayvanı olupta 1 dekar bugdayı yoksa olur
- yeri gelip köyde sütçüler 70-80 kuruşa süt toplarken ben veya başka biri birbuçuk liraya süt bulamazsak komşudan yine olur
-kurban vakti tekelere 1500 koçlara 1300-1400 lira para isteyen olursa yine olur
-kasaba gittigimde 25liraya 28 liraya et alırsam yine olur
-hayvan sahipleri gizlice ekili arazimi talan ederse yine olur
-asıl meslegi çiftçilik veya hayvancılık olmayıp bu işi yapan zenginler olursa yine olur

daha sayayımmı :)

YAVUZ_13 link=topic=56330.msg890435#msg890435 date=1400009332' Alıntı:
hemşo gerçekten pahalı millet birbirini yiyor resmen ama yapacak birşey yok durum böyle malesef
olur kardeşim 40da olur 50de olur
nasıl olur dersen söyleyim hemen

-hayvancılık yapan adamın onlarca büyük baş veya üzlerce küçük baş hayvanı olupta 1 dekar bugdayı yoksa olur
- yeri gelip köyde sütçüler 70-80 kuruşa süt toplarken ben veya başka biri birbuçuk liraya süt bulamazsak komşudan yine olur
-kurban vakti tekelere 1500 koçlara 1300-1400 lira para isteyen olursa yine olur
-kasaba gittigimde 25liraya 28 liraya et alırsam yine olur
-hayvan sahipleri gizlice ekili arazimi talan ederse yine olur
-asıl meslegi çiftçilik veya hayvancılık olmayıp bu işi yapan zenginler olursa yine olur

daha sayayımmı :)
dogru da olan garibana oluyo be topram

Mayıs ' ın 5 ' ine kadar hayvanları tarlalarda otlattılar.
Ekili yerleri harap ettiler bizim burada. .
Insallah otun balyası 20 tl olur.. akılları başlarına gelir.
Adamın bir dekar yeri yok 100 tane hayvanı var.
Bazı zihinleri keneden ayırt edemiyorum.