Acil nasihat

Öncelikle tüm çiftçilerimize selamlar hürmetler. Ben bu sayfanin eski bir üyesiydim. Epey oldu bakmayali. Başımdan büyük işler gecti beni kedere düşürdü. Sizlerle paylasmak istiyorum bugun benim nasihate ihtihacim var siz kiymetli büyüklerimden. Olur ki derdime bir care bulunur;
Ben gurbetci bir köylüyüm. Batıda insaatlarda çalışır ve senelerce köyunde hayvan sahibi olabilmek ve köyde yasamima devam etmek için çabalar dururum. Yaşim oldu 32. Bu sene 100 dönüm buğday ekmiştim. Ekinlerin ilk sürümü, çiftti, merdenesi derken 32 bin lira nakit para verdim. 56 bin lira da pancar kooperatifinden borc tohum, gubre aldim 100 dönüm bugday icin. İlk Ekin gubrelerini verdikten sonra kışı geçirmek çalışmak için yeniden batida ki buykksehirlerden birine geldim. Gel zaman git zaman bahar vakti geldi. Bahar gübresi için koyde bulunan namusum bildiğim adama güvendim insaatta calistigim icin yogunluktan dolayi gidemedim. Akrabamla iletisime gectim kendisi hic sorun olmayacagini bahar gubrelerimi kendisinin atacagini söyledi. Namusum bildim güvendim. Kendisi kartindan 30 bin lira degerinde mazot ve gubre almis guya ot ilacida. Fakat hepsini kendi tarlalarina atmis benim tarlalarim gubresiz ve ot ilaci atılmadığından ötürü mahvoldu. Ve 32 bin tl de bicerdover masrafim oldu onu da krediyle hallettim 25 gun buğdayim yerde kaldi satamadim..kimse almiyordu. Zayif ve icinde ot tohumu dolu. Kime gitsem geri çevirdi. Zor bela bir tuccar buldum da 5.50 tl den sıfır tohum olarak ektigim buğdayı sattim. Tuccar dahi dediki bu ekine ne gubre atilmis ne ot ilaci. Kime götürdüydem aynı şeyi dedi. Bu konuda şüphe yok birinci elden bir itiraf bile aldim. Allah havale ettim içimin yanginini söndürsun..
Sizlerden ricam ne olur bana yol gösterin. 100 dönüm bugdaydan 10 ton mahsul aldim. Suan 52 bin lira pancar kooperatifine vadesi gecmis borcum bulunuyor. Bana bir fikir verin ödeme kolaylığı açisindan ben bu borcu nasil halledebilirim? Kooperatif acaba taksitlendirme yaparmi? Veyahut akliniza birsey geliyorsa lutfen bana onu önerin. Ben bu borcu nasil ödeyebilirim? Bir fikir bekliyorum sizlerden. Kaldim kapandim geceleri uyku tutmaz oldu gözlerim. Bana kefil olan 2 degerli insan var ben hayatimda kimseyi rencide etmedim simdi onlar rencide olacaklar benim yüzümden. Ne yapabilirim? Sevgilerimle

Son düzenleme:
öncelikle büyük geçmiş olsun tecrübe insanoğlunun hayatta yediği kazıkların toplamı denen şey tarım yapmayı herkes kolay zannediyo anlatsan e zarar ediyorsunuz neden ekiyorsunuz diyo tarım yapmak için tarlan traktörün ve traktörün ekipmanlarına; kasa, pulkuk, ızgara, mibzer, holder, fırfır vs vs ve bunların yanında işten anlayan birilerine. Kıraç tarımda sürersin ikilersin ızgarasını kobrasını çekersin taban gübresiyle ilaçlı tohumuyla ekersin bahar gübresini ot ilacını yaprak gübrelerini atarsın yağış dengesiz olur yine umduğunu alamazsın ha sene iyi geçer yağışlar dengeli olur mevlam nasip eder kara edersin aksi halde sertifikalı tohum olmuş 16 tl taban gübresi dap olmuş 21 tl bahar gübresi 13 tl mazot lt 45 tl biçer parası dekar 150 tl kamyon nakliyesi 6000 tl yani masrafları hesaba katınca inanın çiftçiye her yıl madalyon takılması gerekir ha o toprağa birkere bulşmışız birdaha bir ümit uğraşıp duruyoz. Sizinkisi biraz ilgisizlikten kaynaklı zarar olmuş çok geçmiş olaun borçların ödenmeside alacaklılara rica minnet taksit teklifinde bulunup ödenecek kardeş çks belgen varsa ziraat bankasından bir yıl ödememeli çok düşük faizle kredi alıp kapatmanı tavsiye ederim çok geçmiş olsun.

Anladığım kadarıyla siz başkasına yaptırdınız bu işi. Çok geçmiş olsun ama eğer öyle yaptıysanız gerçekten saçmalık olmuş. Kendin ilgilenmediğin sürece başkasının yaptığı iş sürekli senin gibi yerini tutmaz. Çiftçiliği herkes yapamıyor maalesef.

Konuyu iki yıl önce görmemiştim.440 iletisi olan bir üye. Gelip geçici ergenlerden değil. Durumuna üzüldüm.Kimbilir nasıl halletti.İnşallah çok düşünüp sağlığına zarar gelmemiştir.Ancak dikkatimi çeken, son görülmesi 03.10.2023 iken yukardaki iletiyi 12.0.2023 te nasıl yazmış olabiliyor?

maddi tazminat davası açılabilirdi. şahitlerle ve bilirkişi raporuyla ispatlanabilirdi.
vicdanın soğusun diye, o kişinin tarlalarını, samanlığını vs. yakabilirsin.
Yapma kardeşim ya,işin hukuki bir boyutu olabilir mi o tartışılır ama yüzde yüz haklıyken bile haklı olabildiğini ispatlamak ve bundan zararını karşılamak çok zor.Allah karakolada, mahkemeye de düşürmesin...
Bu kişi bizde olabiliriz,illaki başımıza bir işler gelmiştir. Ennihaye çoluk çocuk geçim kaygısıyla iş güç derdindeyiz.Hınç duygusuyla zarar vermek bizi suçlu kılar.
Akşam olunca eve dönmesi gereken insanlarız...

Öncelikle tüm çiftçilerimize selamlar hürmetler. Ben bu sayfanin eski bir üyesiydim. Epey oldu bakmayali. Başımdan büyük işler gecti beni kedere düşürdü. Sizlerle paylasmak istiyorum bugun benim nasihate ihtihacim var siz kiymetli büyüklerimden. Olur ki derdime bir care bulunur;
Ben gurbetci bir köylüyüm. Batıda insaatlarda çalışır ve senelerce köyunde hayvan sahibi olabilmek ve köyde yasamima devam etmek için çabalar dururum. Yaşim oldu 32. Bu sene 100 dönüm buğday ekmiştim. Ekinlerin ilk sürümü, çiftti, merdenesi derken 32 bin lira nakit para verdim. 56 bin lira da pancar kooperatifinden borc tohum, gubre aldim 100 dönüm bugday icin. İlk Ekin gubrelerini verdikten sonra kışı geçirmek çalışmak için yeniden batida ki buykksehirlerden birine geldim. Gel zaman git zaman bahar vakti geldi. Bahar gübresi için koyde bulunan namusum bildiğim adama güvendim insaatta calistigim icin yogunluktan dolayi gidemedim. Akrabamla iletisime gectim kendisi hic sorun olmayacagini bahar gubrelerimi kendisinin atacagini söyledi. Namusum bildim güvendim. Kendisi kartindan 30 bin lira degerinde mazot ve gubre almis guya ot ilacida. Fakat hepsini kendi tarlalarina atmis benim tarlalarim gubresiz ve ot ilaci atılmadığından ötürü mahvoldu. Ve 32 bin tl de bicerdover masrafim oldu onu da krediyle hallettim 25 gun buğdayim yerde kaldi satamadim..kimse almiyordu. Zayif ve icinde ot tohumu dolu. Kime gitsem geri çevirdi. Zor bela bir tuccar buldum da 5.50 tl den sıfır tohum olarak ektigim buğdayı sattim. Tuccar dahi dediki bu ekine ne gubre atilmis ne ot ilaci. Kime götürdüydem aynı şeyi dedi. Bu konuda şüphe yok birinci elden bir itiraf bile aldim. Allah havale ettim içimin yanginini söndürsun..
Sizlerden ricam ne olur bana yol gösterin. 100 dönüm bugdaydan 10 ton mahsul aldim. Suan 52 bin lira pancar kooperatifine vadesi gecmis borcum bulunuyor. Bana bir fikir verin ödeme kolaylığı açisindan ben bu borcu nasil halledebilirim? Kooperatif acaba taksitlendirme yaparmi? Veyahut akliniza birsey geliyorsa lutfen bana onu önerin. Ben bu borcu nasil ödeyebilirim? Bir fikir bekliyorum sizlerden. Kaldim kapandim geceleri uyku tutmaz oldu gözlerim. Bana kefil olan 2 degerli insan var ben hayatimda kimseyi rencide etmedim simdi onlar rencide olacaklar benim yüzümden. Ne yapabilirim? Sevgilerimle

Sizin bu durumdan ne kadar zaman sonra haberiniz oldu gübre ve ot ilacı zamanı uzun bir aralık bunca zaman içinde neden arayıp sormadınız