Rasyon Hazırlama Programı ve Kullanımı (resimli anlatım)

Ynt: Rasyon Hazırlama Programı ve Kullanımı (resimli anlatım)

abiler ben dün bir rasyon hazırladım.Biz gereğinden çok fazla veriyormuşuz bu rasyona geçiş yapacam yavaş yavaş geçersem genede düşüş yaşarmıyım yani normal değerlerden fazla verildiğinde o fazlalık israf oluyor değil mi ? birde ilk başta hayvan seçerken günlük ağırlık artışına 1,5 gibi değer giremiyorum 1 girdiğim zaman oluyor, program açıldıktan sonra sağ taraftan 1,500 yapıyorum ama o sadece orada kalıyor yani değişiklik olmuyor yazdığımla kalıyor rapor hazırlatınca orada tekrar 1 yazıyor bundan haberiniz var mı?

ali şen link=topic=50134.msg814327#msg814327 date=1387715750' Alıntı:
abiler ben dün bir rasyon hazırladım.Biz gereğinden çok fazla veriyormuşuz bu rasyona geçiş yapacam yavaş yavaş geçersem genede düşüş yaşarmıyım yani normal değerlerden fazla verildiğinde o fazlalık israf oluyor değil mi ? birde ilk başta hayvan seçerken günlük ağırlık artışına 1,5 gibi değer giremiyorum 1 girdiğim zaman oluyor, program açıldıktan sonra sağ taraftan 1,500 yapıyorum ama o sadece orada kalıyor yani değişiklik olmuyor yazdığımla kalıyor rapor hazırlatınca orada tekrar 1 yazıyor bundan haberiniz var mı?

Günlük ağırlık artışı gram cinsinden yazılacak diye biliyorum. 1,5 yada 1,500 yazdığında (yani 1 rakamından sonra virgül konduğunda) programın bu rakamı 1,5 gram olara algılayacaktır. Düğru yazılış şekli virgül kullanmadan (örnegin 1500 gibi) yazılması gerekli. Ilk ekranda bu degeri doğru girmedikten sonra daha sonraki ekranlarda değişiklik yapman herhangi birşey ifade etmez.

Bence ağırlık artışını bu sekilde (gram cinsinden) yazılarak rasyon tekrardan hazırlamalı. Yoksa günlük 1,5 (bir buçuk gram) ağırlık artışı sağlayacak bir rasyonun olmuş olabilir.

sebazios link=topic=50134.msg814380#msg814380 date=1387725775' Alıntı:
Günlük ağırlık artışı gram cinsinden yazılacak diye biliyorum. 1,5 yada 1,500 yazdığında (yani 1 rakamından sonra virgül konduğunda) programın bu rakamı 1,5 gram olara algılayacaktır. Düğru yazılış şekli virgül kullanmadan (örnegin 1500 gibi) yazılması gerekli. Ilk ekranda bu degeri doğru girmedikten sonra daha sonraki ekranlarda değişiklik yapman herhangi birşey ifade etmez.

Bence ağırlık artışını bu sekilde (gram cinsinden) yazılarak rasyon tekrardan hazırlamalı. Yoksa günlük 1,5 (bir buçuk gram) ağırlık artışı sağlayacak bir rasyonun olmuş olabilir.
yok abi hepsini denedim zaten orada kg/gün yazıyor 1500 ' üde denedim olmuyor ya 1 değerini gireceksin yada 2 değerini gireceksin 1,5 da olmuyor
böyle bir hata veriyor sizde vermiyor mu ?
http://prntscr.com/2d4b6q

ali şen link=topic=50134.msg814393#msg814393 date=1387727091' Alıntı:
yok abi hepsini denedim zaten orada kg/gün yazıyor 1500 ' üde denedim olmuyor ya 1 değerini gireceksin yada 2 değerini gireceksin 1,5 da olmuyor
böyle bir hata veriyor sizde vermiyor mu ?
http://prntscr.com/2d4b6q

Virgül yerine nokta koymayı denedin mi? Yada nokta koyuyorsan virgül koymayı dene.

sebazios link=topic=50134.msg814400#msg814400 date=1387727758' Alıntı:
Virgül yerine nokta koymayı denedin mi? Yada nokta koyuyorsan virgül koymayı dene.
nokta konulmuyor sadece virgül konuluyor.kullanan kişiler büyük ihtimalle günlük artışı 1 yada 2 yazıp kullanıyorlar ve bundan haberleri olmayabilir.Hacimmet abi rasyon resimlerini yüklemiş o zannedersem program açıldıktan sonra sağ taraftan 1,500 yapmış ama program gene 1 kilo üzerinden çalışıyor.

ali şen link=topic=50134.msg814402#msg814402 date=1387727982' Alıntı:
nokta konulmuyor sadece virgül konuluyor.kullanan kişiler büyük ihtimalle günlük artışı 1 yada 2 yazıp kullanıyorlar ve bundan haberleri olmayabilir.Hacimmet abi rasyon resimlerini yüklemiş o zannedersem program açıldıktan sonra sağ taraftan 1,500 yapmış ama program gene 1 kilo üzerinden çalışıyor.
Yok kardeşim 1500 olark değilde 1,5 olarak girecen ozamn sıkıntı yok 1 olarak algılamıyor tekrar baktım sıkıntı yok,program 1,5 i 1500 gr olarak algılıyor yani 1,5 kgr olarak gıram cinsinden yazmak istersek sıfır atıp virgül koyuyoruz yarım kiloyu mesela 0,5 olarak yazıyoruz mesela premix giriyoruz 50 gr onu 0,050 diye yazıyoruz

hacimmet link=topic=50134.msg814874#msg814874 date=1387781351' Alıntı:
Yok kardeşim 1500 olark değilde 1,5 olarak girecen ozamn sıkıntı yok 1 olarak algılamıyor tekrar baktım sıkıntı yok,program 1,5 i 1500 gr olarak algılıyor yani 1,5 kgr olarak gıram cinsinden yazmak istersek sıfır atıp virgül koyuyoruz yarım kiloyu mesela 0,5 olarak yazıyoruz mesela premix giriyoruz 50 gr onu 0,050 diye yazıyoruz

Aynen. Eski sürüm 'koyun keçi rasyon programı'nda kuzu besisi yaparken canlı ağırlık artışını gram olarak giriyorduk. Büyükbaş besi rasyonunda kg cinsinden giriyormuşuz. Kusura bakmayın.

hacimmet link=topic=50134.msg814874#msg814874 date=1387781351' Alıntı:
abi ben dediğini de deniyorum gene olmuyor 1,5 gibi değerleri kabul etmiyor daha doğrusu virgüllü hiç bir değeri kabul etmiyor, o yüzden haber veriyim dedim 1 yada 2 değerini kabul ediyor sadece.niye benimkinde böyle bir problem oldu anlamadım yalnız sadece bu dediğim en başta hayvan seç kısmında günlük istenilen canlı ağırlık artışı kısmında oluyor diğer kısımlarda senin dediğin gibi sorunsuz çalışıyor abi .

Arkadaşlar yüksek süt veren pik dönemdeki hayvanlarım hızlı zayıfladığı için onların rayonlarını değiştirdim bahsettiğim hayvanlar 35-40 lt arasında süt veriyorlar.
Süt yağını yükseltmiştik 3,46 ya kadar çıkmıştı şimdi tekrar düşmüş ama diğer değerler yükselmiş bu ayki süt analiz değerlerim şöyle:

Yağ 2,97

YKM 8,91

Kuru madde 11,41

Prot 3,29

Somatik hücre 430.000 ad/ml

Toplam bakteri 137.000 ad/m

8dto.jpg

sebazios link=topic=50134.msg825819#msg825819 date=1389475088' Alıntı:
Mehmet bu süt yağı fiyatı nasıl etkiliyor? Düşük yada yüksekliği ne kadar fark yaratıyor?
Şu aşamada süt fiyatına etkisi yok aslında,1 yıllık sözleşme yaptık ama ben yinede süt kalitesini max seviyelere çıkarmak istiyorum işin aslı aldıkları birçok süt veren çiflik bolca saman balyesi veriyor o yüzden sütlerindeki yağ oranları yüksek diğer oranlarda birçok çiflikte düşük galiba yani süt yağı düşük olsada diğer değerler benim süt kalitemi firmanın gözünde artırıyor yinede süt yağını çıkarmak istiyorum.
Aşağıdaki konuyada bir gözatmanı isterim.
http://www.trakkulup.net/buyukbas-hayvancilik/sut-somatik-hucre-sayimi-ve-sut-sigircliginda-onemi/

sebazios link=topic=50134.msg826904#msg826904 date=1389625388' Alıntı:
Konusu açılmışken hayvancılık yapıp da hayvancılıkla ilgili kitap arayanlarımız, arayıp bulamayanlarımız oluyor. Ilgisini çeken olursa okusun diye buraya da koyalım. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda beslenme üzerine bir kitap:

(Paylaşıldıysa silinebilir)
http://www.zootekni.org.tr/upload/File/ruminantbesleme.pdf

cok basarılı bence gelmıs gecmıs en ıyı belge

Bu ay tank sütünün analizinde süt yağım 3,88 çıktı emeklerimin karşılığını görüyorum çok fazla sağmal hayvanım olmamasına rağmen yemlikte kilit sistemi olduğu için süt hayvanlarına 6 grup besleme yapıyorum.Rasyon programını iyi değerlendirirsek kesif yem oranında önemli miktarda düşüş sağlayabiliyoruz.
DEMİRCİOĞLU link=topic=50134.msg827547#msg827547 date=1389704553' Alıntı:
Bu programı beside deneyen var mıdır arkadaslar?
Evet besi formulünüde kullanıyorum.