Nimet 70e sıfır aldım. (Kullanım hakkında tavsiye bekliyorum)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ynt: Nimet 70e sıfır aldım. (Kullanım hakkında tavsiye bekliyorum)

evet arkadaşımızda hem e serisi hemde zf olanı varmış. vede 70-56 gibi çok tutulan çok beğenilen bi traktörden bile bile az yaktığını yazıyor. yaptığı kıyaslamaya art niyet göstermezseniz gayet anlaşılır bi kıyaslama. fakat şunu söyleye bilirizki erkuntların bir kısmında pompa ayarı sıkıntısı ola bileceğini anlıyoruz aksi halde dört buçuk litre gibi uçlarda yakıt tüketiminden bahsedile bilirmiydi. bunun birtek açıklaması olur arızalı olması. yine alışkanlıklardan kaynaklanan yüksek devirlerde traktörü kullanma arzusuda bi yakıt tüketimine sebep olduğudur buda açık ortadadır. bin beşyüz devirde uygun vitesi toprak koşullarınıza göre bularak uygun ekipmanla sürün denilmesine karşın hem gereğinden fazla büyük ekipmanla hemde gereğinden fazla devirlerle sürüm veya kullanım yapıldığından hiç şüpem yok. nitekim eski alışkanlıklarla bin yediyüz hatta bin sekiz yüz devirlere kadar çıkan çok erkunt kullanıcısı vardır bundan hiç şüpemde yok. çünkü aşşağı devirlerde kullanmak insanın tuhafına gidiyor olmalı. oysaki gerekli hızı vetork ve gücü veren devirin bin dört yüz bin beş yüz devir aralığında kullanılacağı en başından beri hep söylene gelmiştir. pek çok erkunttada bi pompa ayarı sıkıntısı olduğu kanaatide var bende. çoğu erkunt kullanıcısı az yakıt tükettiğini söylerken bi kısım kullanıcılarda çok yaktığını beyan ediyor. buda acaba erkuntun pompa ayarını yapanların vardiya değişiminde sıkıntı ola bileceği anlamı mı çıkartır yoksa pompalar mı arızalı geliyordur. benim aklıma en çok gelen ise erkuntun teknisyenlerinde de sıkıntı ola bileceğidir. bi bölümü iyi ayar yapa bilirken bi bölümü iyi ayar yapamıyormudur. vardiya değişiminin sonucunda. birde servis durumu söz konusudurki erkuntun çok saış yapıldığı yerlerde ne bayi ne servis sorunu olurken ankarayı merkez kabul edersek merkezden uzaklaştıkça bayi veya servis kalitesinde düşme oluyor buda benim çıkarttığım sonuç çok satış yapılan yerlerde erkunt sahipleri daha memnun hem fabrikadan, hem servisten hemde bayiden. göktaşlarda bunun en önemli örneği galiba.
murat_saribas link=topic=58603.msg649362#msg649362 date=1352908301' Alıntı:
benim 70 likler ile sizinki farklı üretimmi de sizinki çok yakıyor çiftte tek çeker 4 lü 11 inç alpler 1,2 - 1,8 15 gazı geçersen 4 litre bile yaktırırsın.
balyada desen 70-56 vardı ondan %30 -40 daha az yakıyor

valla sizleri bilmem ama benim traktörler kendi kendini ödüyor. 60000 balya bastım 300 dönüm yer işliyorum 70-56 mı değiştirmesem boşu boşuna fazla mazot yakmış olurdum.
tuzgolu link=topic=58603.msg649525#msg649525 date=1352928115' Alıntı:
selam ben 2011 erkunt 60e 4x4 ikinci el 200 saatte aldım.
ilk zamanlar nadasta dönüme (2500 m2) 4 litre yaktı.4 lü 11 pullukla zorlandı. 3 lü taktık.
şimdi motor 700 saatte 4 lü 11 pulluğu rahat çekiyor yakıt dönüme (2500 m2) 3 lt
traktörünüzü alışsın diye yüksek devirlerde gereksiz yere zorlamayın.traktörün en verimli çalıştığı devir 14-15 devir.
bu devirde rahat çalışacağı ekipman ve vites seçmelisiniz.
unutmayın yüksek devir daha çok yakıt ve aşınma demektir.
traktörünüz turbolu olduğu için çalıştırırken gaz vermeyin 10-15 saniye bekleyin turbo yağlama yaptıktan sonra gaz verebilirsiniz. stop ederkende gaz verip hemen stop etmeyiniz. rölantide 10-15 saniye bekleyip öyle stop edin.
nadas veya ikileme yaparken sarı hidrolik kolunu en aşağı pozizyona alın kırmızı kolu traktörün rahat gideceği pozisyona alıp
sonrasında oks kullanın .
hayırlı olsun.

[/quote bu üyemizde gayet güzel bi açıklama yapmış. birde erkunt ' un 3 silindir olması zorlandığında yakıt tüketimini arttıran sebep ola bilir mi? her nekadar üç silindir az yakacağı düşünceside olsa 4 silindire göre 3 silindir çalışma koşullarında daha fazla mı zorlanırlar. 4 silindirli traktörlerin 3 silindirli traktörlere göre çok daha rahat çalışacağı genel çoğunlukta hakim görüş. fakat şunuda eklemeliyim ki erkunt gerçekten 4 silindir hakimiyetinide yıktı. ancak yinede 3 silindirlilerin yanı sıra küçük modellerde 4 silindirli traktörlerde üretmeli.

Erkunt Traktör,
Bereket 65e modelini çıkarak,
Nimet 70e modele sahip bizlere büyük bir kazık atmış olmuyor mu?
Allah aşkına 4 Hp lik bir güç farkına kim 4-5 milyar daha fazla verip Nimet 70e alır.
Açıkçası sanki Bereket 65e yi çıkarıp Nimet 70e yi yok etmeye çalışılıyorlar.
Bu nasıl şirket politikasıdır.
Neden insanların kafası karıştırılıyor.
Kim 4 Hp lik bir güç için 4-5 milyar daha fazla para verip Nimet 70e alır.
Şahsım olarak 2012 yılı Ağustos ayının 27 sinde Nimet 70e yi aldım.
Şimdi isyan ediyorum.
2,5 ay geçmeden yeni bir model çıkartılarak aldığım traktör adeta yok ediliyor.
Nasıl isyan etmeyeyim.

sen kafanı yorma 60 lıklar çok dar yapıya sahip sadece turbo intercoler ile güç vermişler zaten biliyorsanız 55 likleri bir ara 50 hp yaptılar olmayınca 58 hp ye çıkardılar 60lıklarda aynı olunca mecburen bunu yapmışlardır büyük ihtimal 70 likleri 68 hp den 70-72 hp ye çıkarırlar

Fabrikanın iletişim sayfasındaki mail adresine ve iletişim sayfasındaki 15 mail adresine buraya yazdığım şekilde kopyalayarak şimdi mail atmayı bitirdim.
Verecekleri cevabı merakla bekliyorum.
Bu nasıl anlamsız bir şeydir.
Arkadaş sen ürettiğin modelin arkasında durarak, modelin eksikliklerini gidereceğine, modelini geliştireceğine, kalkıyorsun yeni model çıkararak yok etmeye çalışyorsun.
Üzgünüm..........

değişen piyasaya ayak uydurma stratejisi bu yapılan abi 60 hp lik traktörler artık yerli üretimde yok denecek kadar az olduğu için 60 lık segmentte traktör üretmeyi durdurdular artık tüm tarım ekipmanları büyüyüp güç gereksinimleri arttığı için böyle bir uygulama hayata geçirilmiş diye düşünüyorum açıkçası 65 lik erkuntun çıkmasına çok sevindim ama sen sıkma canını nimetin yerini dolduramaz nimetler bir başka

Sayın arkadaşım, şahsın olarak sana sormak isterim.
4 Hp için sen fazladan 4-5 milyar verirmisin.
Malum bu güçteki traktörler, küçük çiftçinin traktörleri, yani alım gücü zor olan çiftçiler için bence 4-5 milyar az bir rakam değil.

veririm şahsım olarak konuşayım 55 bin tl yi veren adam 60 bini de verir 55 bini göze alanın 4 bin tl gözüne gelmez

murat_saribas link=topic=58603.msg650261#msg650261 date=1353092815' Alıntı:
sen kafanı yorma 60 lıklar çok dar yapıya sahip sadece turbo intercoler ile güç vermişler zaten biliyorsanız 55 likleri bir ara 50 hp yaptılar olmayınca 58 hp ye çıkardılar 60lıklarda aynı olunca mecburen bunu yapmışlardır büyük ihtimal 70 likleri 68 hp den 70-72 hp ye çıkarırlar
bayiye hp leriçok yakın birbirine dediğimde nimet 70 lerin 74 hp ye çıktığını söylemişti. bilmem doğrumu?

arkadaşlar erkunt fabrikasının rekabet ve üretim stratejisi çok iyi ilerliyo onu da hallederler nimete yeni bi atılım yaparlar adamlar işlerini sağlam yapıyorlar

sayın hakan toksoy abim nimetle servetin arasında da pek bi hp farkı yok nimet 68 hp servet 75 hp nimet 4 wd kabinli lüks modeli 72,500 tl servet 80,3 4 wd kabinli lüks modeli de 76,500 tl bunu da göz önünde bulundurmak lazım değilmi ?

delihan link=topic=58603.msg650336#msg650336 date=1353101434' Alıntı:
sayın hakan toksoy abim nimetle servetin arasında da pek bi hp farkı yok nimet 68 hp servet 75 hp nimet 4 wd kabinli lüks modeli 72,500 tl servet 80,3 4 wd kabinli lüks modeli de 76,500 tl bunu da göz önünde bulundurmak lazım değilmi ?
sen bayağı bilgi sahibi oldun bua arada brawo..

Hakan TOKSOY link=topic=58603.msg650249#msg650249 date=1353090564' Alıntı:
Erkunt Traktör,
Bereket 65e modelini çıkarak,
Nimet 70e modele sahip bizlere büyük bir kazık atmış olmuyor mu?
Allah aşkına 4 Hp lik bir güç farkına kim 4-5 milyar daha fazla verip Nimet 70e alır.
Açıkçası sanki Bereket 65e yi çıkarıp Nimet 70e yi yok etmeye çalışılıyorlar.
Bu nasıl şirket politikasıdır.
Neden insanların kafası karıştırılıyor.
Kim 4 Hp lik bir güç için 4-5 milyar daha fazla para verip Nimet 70e alır.
Şahsım olarak 2012 yılı Ağustos ayının 27 sinde Nimet 70e yi aldım.
Şimdi isyan ediyorum.
2,5 ay geçmeden yeni bir model çıkartılarak aldığım traktör adeta yok ediliyor.
Nasıl isyan etmeyeyim.
Fabrikaya Cuma akşamı atmış olduğum maile,
Cumartesi günü fabrikadan telefonla dönüş oldu.
Nimet 70e ye göre;
65e de klima yokmuş.
Kaldırma kapasitesi düşükmüş.
Sürüngen vites yokmuş.
Lastik ebatı daha küçükmüş.
Torku düşükmüş. vs...

İyi günler,
Sizlere daha önce arıza gibi sorunları paylaşalım diye yazmıştım.
Firenlerde problem yaşadım. Hidrolik kutusu boşalmış. İki firen merkezinden birinden kaçırmış.
Servis gelerek, yeni bir firen merkezi taktı. Problem giderilmiş oldu.
Ancak, vestanhaus olmadan takılan firen merkezleri sıkıntı yaratır mı?
Bilgisi olan arkadaşlar var ise yazarlarsa bilgilen miş oluruz.
Teşekkür ederim.
Saygılarımla.

İyi akşamlar,
Nimet 70e ye anladığım kadarıyla Vestanhaus olmadan iki adet fren merkezi takılmış.
Vestanhaus olmadan, iki adet fren merkezi sistemi güvenlimidir?
Fren sistemi hakkında bilgisi olan veya sorun yaşayan arkadaş yok mu?
Bilgisi olan arkadaşlar var ise yazarlarsa sevinirim.
Rampa aşağı ayağım frende beklerken, el frenini çektim.
Ayağımı frenden çekmeden el frenini indirdiğimde, fren pedalı dibe dayandı. Fren tutmadı.
El frenini çekerek durabildim.
Açıkçası sorum benim traktörde mi, yoksa genel bir sorun mu anlayamadım.
Kafama takıldı.
Vestanhaus olmadan, nasıl bir fren sistemi var?
Saygılar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...