Nimet 70e sıfır aldım. (Kullanım hakkında tavsiye bekliyorum)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ynt: Nimet 70e sıfır aldım. (Kullanım hakkında tavsiye bekliyorum)

SAYIN HAKAN BEY BİZDE 70T/E 2W SİNİ ALDIK BAYİ 60E4X4 ALACAKTIK KAYSERİ BAYİSİ DEDİKİ ABİ BEN OLSAM 70 T/E 2W ALIRDIM HEM DAHA İYİ ÇEKİYO HEMDE TORK BEYGİR OLARAK FAKLI LEVYELİ KLİMALI DEDİ BİZDE 70 E SERİSİNİ 2W SİNİ ALDIK BU SENE PANCAR ÇEKTİM ORTALAMA TARLAYLA PANCAR BOŞALTMA YERİ 20-22 ARASI BEN ÇANLI DARTI 9500 KG 4 TEKERLEKLİ RÖMORKLA YARIM DEPO İLE 6 SEFER YAPIYOM AKŞAMA KADAR ZF OLAN 70T/S 4X4 4 SEFER YAPIYO MAZOT OLMUŞ LT 4.20 TL DEPO 280.00 TL DOLUYOR. BİZ 2011 12 AYINDA 44 MİLYARA ALDIK HİÇTE PİŞMAN OLMADIK 2 EL MASSEY 265 S VARDI 25 TL BENDE BABAMA KIZDIM SIFIR ALDIK BUDA BİZE 15 YIL GİDER BİZDE İL ALDIĞIMIZDA ÇOK DERLİYDİK ÇEKMİYO DİYE 277 4X4 GOLD BULDUK BİZİMKİNİN ÜSTÜNE 8 MİLYARA DEĞİŞİYODU BABAM KIZDI MOTOR 500 SAATE GELİNCE DELİRDİ BU SENE TARLADA HİÇ GÖMÜLMEDEN ÇIKTIK KALKIŞTA BOĞULMALAR ORDADAN KALKINCA SÜPER OLDU

SmhGwz link=topic=58603.msg645813#msg645813 date=1352203303' Alıntı:
tabi her zaman görüşlerimiz sadık bi biçimde belirtebilirz.
e serisi bendede war ve 4.5 litre yakıyor onun yanında zf S serisi war o daha güzel 2 litre civarı yakıt war onda sıkıntı yok ama dieğerinde bi sıkıntı oldugu kesin bakalım çözeceğiz..
İyi akşamlar,
02.12.2012 pazar günü yani bugün 40 dönüm (1 dönüm 1000 m²) tarla sürdüm.
Dolu depoyla 3 km. uzaklıktaki tarlaya gittim.
Traktör 85 saatte idi. Tarla sürümü bittiğinde 93 saat oldu.
Depoyu tekrar doldurdum.
61 Lt. mazot yakmış.
Yani 1 dönüme 1,5 Lt. civarı.
Açıkçası yakıttan memnun kaldım.
Ancak dün yani Cumartesi günü de iki ayrı parça tarla sürmüştüm. OKS 2 saat sonra kaldırmadı.
Bugün ise sabah çalıştı, 2 - 3 saat sonra yine kaldırmadı.
Kullandığım pulluk Alplerin 4 lü 10 inç pulluğu. Maalesef pulluğu traktörü almadan 4 ay önce yeni aldığım için şu an değiştirme imkanım yok.
Pulluğu değiştirme durumumda da açıkçası 11 inç mi, 12 inç mi alacağımada kararsız kaldım.
Ayrıca sürdüğüm tarla düzde değildi. Yamaç bir tarlaydı. Toprak tavındaydı.
40 dönümüm yarısını 15 gazla, diğer yarısını da 16 gazla sürdüm.
16 gazla olan sürümde traktörün performansı daha iyiydi.

İyi günler,
Sitede gözlemlediğim kadarıyla çiftçilik yapan arkadaşların haricinde, sanki fabrikadan veya bayilerden katılım olduğu kanaati oluştu bende.
Umarım yanılıyorumdur.

Daha önceki traktörüm 1996 model Masey 265 S. idi.
Yan sürümlerde traktörün kaymasını önlemek için zaman zaman tek fren kullanıyordum.
Maalesef bu alışkanlığımdan bir an öce kurtulmam gerekiyor.
Tek frene alışkanlığımdan dolayı bastım. Tarlada çamurdu. Traktör kaydı.
Tarlanın ilk sürümünde olduğum için kaymasın diye bastığım da maalesef anladığım kadarıyla 4x4 durumda tekerler çapraz çalıştığı için kaymasına da bilmeyerek neden oldum.
Allah razı olsun, komşulardan 2 adet traktör le geldiler. Devirmeden ancak çıkarabildim.
Tekerler 4x4 konumunda çapraz mı çalışıyor?
Tek fren kullanmak sakıncalımı?
Bilgisi olan arkadaşlardan öneri bekliyorum.
Arazimiz dik ve yan.
Saygılar.

4*4 pozisyonunda zorunlu olmadıkça kullanmamalı bassanda fazla zorlamamaya özen göster. şimdi aklıma geldi eniştemin 80-4 lüx erkuntu ile meyvaların arasını sürdüm başlarda dönerken tek frene bastım ama hiç bişey fark etmediğini farkettim debriyaja basarsan tek fren yapıyo kaldırınca tık yok, o zf şanzımanlıydı

Hakan TOKSOY link=topic=58603.msg657026#msg657026 date=1354469977' Alıntı:
İyi akşamlar,
02.12.2012 pazar günü yani bugün 40 dönüm (1 dönüm 1000 m²) tarla sürdüm.
Dolu depoyla 3 km. uzaklıktaki tarlaya gittim.
Traktör 85 saatte idi. Tarla sürümü bittiğinde 93 saat oldu.
Depoyu tekrar doldurdum.
61 Lt. mazot yakmış.
Yani 1 dönüme 1,5 Lt. civarı.
Açıkçası yakıttan memnun kaldım.
Ancak dün yani Cumartesi günü de iki ayrı parça tarla sürmüştüm. OKS 2 saat sonra kaldırmadı.
Bugün ise sabah çalıştı, 2 - 3 saat sonra yine kaldırmadı.
Kullandığım pulluk Alplerin 4 lü 10 inç pulluğu. Maalesef pulluğu traktörü almadan 4 ay önce yeni aldığım için şu an değiştirme imkanım yok.
Pulluğu değiştirme durumumda da açıkçası 11 inç mi, 12 inç mi alacağımada kararsız kaldım.
Ayrıca sürdüğüm tarla düzde değildi. Yamaç bir tarlaydı. Toprak tavındaydı.
40 dönümüm yarısını 15 gazla, diğer yarısını da 16 gazla sürdüm.
16 gazla olan sürümde traktörün performansı daha iyiydi.
Son zamanlarda, E serisinin Zf ' (Lüx) / (S) ' Lere göre daha ekonomik daha cekişli olduğunu duyyorum. Bu konuda herhangi bir girişşminiz oldu mu ? Test Etmek gibi Vs.. E Serisini almanızın nedenini merak ettim.

wan7ed link=topic=58603.msg662969#msg662969 date=1355248750' Alıntı:
Son zamanlarda, E serisinin Zf ' (Lüx) / (S) ' Lere göre daha ekonomik daha cekişli olduğunu duyyorum. Bu konuda herhangi bir girişşminiz oldu mu ? Test Etmek gibi Vs.. E Serisini almanızın nedenini merak ettim.
Yeni bir traktör (Erkunt Nimet 70e) almamın sebebi;
Kamuda kardeşimle beraber memur olarak çalışmamızdan dolayı hafta sonu köye gidiyorum. Yılda ortalama 150 saat civarında çalışmam var.
Yeni bir traktör almak gibi bir düşüncemiz yoktu. İkinci el, 4x4 bizi hafta sonu soğuktan koruyacak kabinli bir traktör arayışı içindeydim.
2006 veya 2007 Massey Ferguson 266 Gold, 277 Gold veya Newhollanda TD 65 ikinci el düşüncesindeydim.
2006 model 277 Golda, elimdeki traktörü vererek üste 18.000 TL. verecektim. Lastikleri azalmıştı, klima yoktu. (Saatini şimdi hatırlamıyorum)
Diğer bir pazarlığımda Newhollanda TD 65 için oldu. Yine elimdeki traktörü vererek üste 22.000 TL. verecektim. (3000 Saatteydi.)
Yeni, Nimet 70e yi ise elimdeki traktörü vererek üste 30.000 TL. verdim.
Neden Erkunt Traktör derseniz;
Yıllardır Ankara da yaşamam nedeniyle Erkunt Dökümü çok iyi tanıyorum. Zaten yıllardır bir traktör için gerekli bir çok parçanın dökümünü yapıyor ve ihraç bile ediyordu. Bu benim için tercihte en önemli konulardan biri oldu. Geriye sadece montaj kalıyordu. Görüyorum ki bazı ufak tefek te olsa aksaklıklar dışında hepey bir yol katedilmiş. Zaten gördüğüm en küçük bir eksikliği fabrikaya mail olarak iletiyorum. Fabrikaya atmış olduğum maillerin bazılarınıda burda paylaşıyorum.
Uzel grubunun piyasadan çekilmesiyle, ortadaki boşluğu açıkçası iyi değerlendirdiler.
Neden e serisini aldım;
Bu konuda kullanıcılar ile hem internet ortamından, hem de yüz yüze bir çok görüşmem oldu.
Hepimizin bildiği üzere motor hangi seride olursa olsun Perkins.
Geriye şanzıvan kalıyordu.
“Zf” serisi evet kendini ispatlamış ancak, Carrore şanzıman ile “e” serisi ile karşılaştırıldığında;
Zf hızlı bir şanzıman, Carrore ise Zf ye göre daha yavaş. Buda tarla çalışmasında Zf nin Carroreye göre yüke bindiğinde daha çabuk bayılması. (Bayılma malum motor ömrü ve yakıtta etken)
Diğer bir konu ise; Traktörlerin ağırlığı. Malum Zf ve Carrore şanzımanlı traktörler aynı ağırlıkta değiller. 500, 600 kg. lık bir fark hem motor ömründe hemde yakıtta etken.
Kesinlikle yanlış anlaşılmasın burda amacım Carrore şanzımanı övüp, Zf şanzımanı kötülemek değil.
Zf zaten kendini ispatlamış. Carrore de bir çok traktör markasında kullanılıyor.
Yani ortaya şu çıkıyor.
Eğer işin çok ağırsa Zf al. Pancar ekimi gibi.
Küçük çiftçi isen Carrore şanzıman.
Saygılar.

Nette falan erkuntun sanzıman arızasından bahsedenlere rastlıyoruz. Bunlardan hemen hemen hepsi zf sanzıman. Carraro dan pek bı şikayet olmuyo. Bunun sebebi acaba erkunt kullanıcılarının büyük çoğunluğu zf li model kullanıcısı olmasımı acaba yoksa carraro daha mı sorunsuz.

ademin link=topic=58603.msg663235#msg663235 date=1355263864' Alıntı:
Nette falan erkuntun sanzıman arızasından bahsedenlere rastlıyoruz. Bunlardan hemen hemen hepsi zf sanzıman. Carraro dan pek bı şikayet olmuyo. Bunun sebebi acaba erkunt kullanıcılarının büyük çoğunluğu zf li model kullanıcısı olmasımı acaba yoksa carraro daha mı sorunsuz.
Erkunt Traktör üretime Zf şanzıman ile başladı ve halen kullanmaya da devam ediyor.
Carrore şanzıman ise Erkunt Traktör de yeni,
Bunu zaman gösterir diye düşünüyorum.

h80gx.jpg

h80jz.jpg

h80kx.jpg

h80lp.jpg

Hayırlsıı olsun Hakan Abi Kazasız Belasız Kullanasın İnşallah :)
Bu arada bizim 70 lik hayali başka bahara kaldı anlaşamadık bayi ile çok para istediler üstüne :)

22sercan22 link=topic=58603.msg672281#msg672281 date=1356442815' Alıntı:
Hayırlsıı olsun Hakan Abi Kazasız Belasız Kullanasın İnşallah :)
Bu arada bizim 70 lik hayali başka bahara kaldı anlaşamadık bayi ile çok para istediler üstüne :)
Teşekkür ederim kardeşim.
Neden anlaşamadınız?
Ne kadar istedi üste.
Üzüldüm, ama bunda da bir hayır vardır.

17 ıstedıler de abı bende pek zorlamadım + dosya masrafı felan dedıler neyse hayır degılmıs bıraz bekleyelımde ılerde bı server alrıız :)

22sercan22 link=topic=58603.msg672288#msg672288 date=1356444339' Alıntı:
17 ıstedıler de abı bende pek zorlamadım + dosya masrafı felan dedıler neyse hayır degılmıs bıraz bekleyelımde ılerde bı server alrıız :)
Dosya masrafı ne kadar tutuyormuş?
Ben alırken anahtar teslim aldığım için bilgim yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...