Nimet 70e sıfır aldım. (Kullanım hakkında tavsiye bekliyorum)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ynt: Nimet 70e sıfır aldım. (Kullanım hakkında tavsiye bekliyorum)

Söz uçar, yazı kalır.

Erkunt Traktör hakkında; her türlü konuyu, saygı çerçevesinde mail olarak fabrikaya yazalım.

o muayene işi artık öyle bende araba aldığımda aynı durumla karşılaştım. bayiye sordum eskiden dedi trafiğe çıkıştan 3 sene işletiyorduk şimdi öyle olmuyormuş fabrikadan çıktığı gün araç muayene süresine giriyormuş yani o yeni çıkan birşey

Nimet 70e kullanan arkadaşların; Traktörü aldığı günden bu güne kadar şikayetlerini, sorunlarını, memnuniyetlerini ve karşılaştığı arızaları yazarlarsa güzel bir paylaşım olur. En azından bizlerde bilgilenmiş oluruz.

Erkunt sıfır Traktörün kullanım tavsiyelerini sürekli her ortamda soruyorum. Aldığım cevaplar 200 - 300 saati veya 500 saati geçtiğinde traktörün yakıt ve performansının düzeleceği şeklinde oluyor. Bu sadece Erkunt Traktör için mi geçerlidir. Yoksa diğer marka sıfır traktörler içinde geçerlimidir? Sonuçta perkins motoru bir çok traktör markasıda kullanılıyor. 200-300 veya 500 saat çalışma sadece motor aksamıyla mı ilgilidir. Difransiyel, şanzıman için de geçerlimidir? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Hakan TOKSOY link=topic=58603.msg647650#msg647650 date=1352543171' Alıntı:
Erkunt sıfır Traktörün kullanım tavsiyelerini sürekli her ortamda soruyorum. Aldığım cevaplar 200 - 300 saati veya 500 saati geçtiğinde traktörün yakıt ve performansının düzeleceği şeklinde oluyor. Bu sadece Erkunt Traktör için mi geçerlidir. Yoksa diğer marka sıfır traktörler içinde geçerlimidir? Sonuçta perkins motoru bir çok traktör markasıda kullanılıyor. 200-300 veya 500 saat çalışma sadece motor aksamıyla mı ilgilidir. Difransiyel, şanzıman için de geçerlimidir? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Dediğiniz mevzu tüm motorlarda vardır belrili bi süre sornası motorun sesi sogulu çekişi değişir birde bu sürede kimi der sakin kullan kimi yardır git..
motor genelde 300 den sonra belli edr.. bu motorun içindeki hareket eden zımbırtılar yerlerini bulur ve artık çalışması düzenli hale gelmiş olur :)

Hakan TOKSOY link=topic=58603.msg647650#msg647650 date=1352543171' Alıntı:
Hakan bey söyledikleriniz bütün motorlar için geçerlidir.Motor çalışarak motor parçaları alışır aynı zamanda şanzuman, diferansiyel ve yürüyen aksamın alışması gerekir.Yeni alınan traktörde alıştırma süresinde hareket eden bütün parçalarında sürtünmeler oluyor bildiğim kadarıyla, yakıtın ilk zamanlar fazla olmasının sebebi bundan kaynaklanır

hayırlı uğurlu olsun 150 saatten sonra şimdiki yakıtından daha az yakmaya başlayacak benimkiler öyle oldu zf almanı tavsiye ederdim vites konusunda e serisi daha güzel ama 2. el piyasada zf daha iyi tutuluyor. birde kendi deneyimim olarak ot balya makinasında zf haşpaylı balya makinasında e serisi daha az yakıt yaktı tam tersi olduğunda %20-25 daha fazla yakıt harcıyor

Ben bu motor alıştırma dönemini anlamış değilim. Hem internet üzerinden hemde yüz yüze yaptığım görüşmelerde, birbirine zıt iki seçenek sunuluyor. Biri acıma, bas motoru iyi aç (nasıl olsa garantide) sonradan üzülme. Diğeri ise motor açılıncaya kadar motoru zorlama. Bunun mutlaka bir teknik açıklaması vardır. Bu yüzden bu konuyla ilgili fabrikaya mail atacağım. Bakalım fabrika bu konuda ne diyecek. İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim. Fabrikadan alacağım cevabı da sizinle paylaşacağım.
Saygılar.

garanti var diye hor kulalansan 3 yıl sonra sorun açar ise ne olacak bence cebini düşünüp normal kullanacaksın açılsın açılmasın her şekilde hor kullanmak ileride kesinlikle kendi cebini yakar

Erkunt Traktör iletişim sayfasından ve iletişim sayfasındaki mail adreslerine toplam 16 mail adresine aşağıdaki maili gönderdim.

Nimet 70e sıfır traktörün kullanım tavsiyeleri.‏
23:02

Hakan Toksoy
Kime: tolga.saylan@erkunttraktor.com.tr

İyi günler.

Sizlere daha önce atmış olduğum mail’lere ek olarak bu maili de atmaya ihtiyaç duydum.

Erkunt sıfır Traktörün kullanım tavsiyelerini sürekli her ortamda soruyorum. Aldığım cevaplar 200 - 300 saati veya 500 saati geçtiğinde traktörün yakıt ve performansının düzeleceği şeklinde oluyor. Bu sadece Erkunt Traktör için mi geçerlidir. Yoksa diğer marka sıfır traktörler içinde geçerlimidir? Sonuçta perkins motoru bir çok traktör markasıda kullanılıyor. 200-300 veya 500 saat çalışma sadece motor aksamıyla mı ilgilidir. Difransiyel, şanzıman için de geçerlimidir?

Ben bu motor alıştırma dönemini anlamış değilim. Hem internet üzerinden hemde yüz yüze yaptığım görüşmelerde, birbirine zıt iki seçenek sunuluyor. Biri acıma, bas motoru iyi aç (nasıl olsa garantide) sonradan üzülme. Diğeri ise motor açılıncaya kadar motoru zorlama. Bunun mutlaka bir teknik açıklaması vardır.

Cevabınızı daha önceki maillerimde talep ettiğim gibi (maillerime, mail olarak cevap vermediniz) mail olarak yazarsanız memnun olurum.

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılar.

bence açılıncaya kadar zorlanmamalı sürtünmeler olduğu için herhangi bir mekanik parçaya zarar verebilir ve garanti süresi dolduktan sonra o parça kullanılamaz hale gelebilir.

KARDESIM 300 -500 SAAT HIKAYE MOTOR DEĞİL SEN MOTORA ALIŞIYORSUN BENDE DE 70 LUKS MODELI VAR TEK ÇEKER BEN ALIŞTIM BAYA IYI MAZOT YAKIYOR MAZOTÇU ILE KANKA OLDUK..

Sizlere bu motor alıştırması ile ilgili fabrikaya mail atacağımı yazmıştım. Fabrikadan bu konu ile ilgili aldığım cevabı aşağıda özetliyerek yazıyorum.

Motorun alıştırılması nasıl doğru yapılır?

En önemli kural: Kesinlikle gaz pedalına sonuna kadar basılmamalı! Yağlama ne kadar mükemmel olsa da metal metale sürtünür ve aşınma meydana gelir. Çünkü silindir ve piston yüzeyleri tam olarak düz değildir. Piston ve silindirlere mikroskopla bakıldığında yüzeylerinde küçük tepeler bulunduğu görülür. Motor alıştırmada iken bu küçük tepelerin zirveleri yok edilerek düz bir yüzey oluşturur. Böylece daha iyi bir yağlama sağlanır.

Alıştırma aşamasında gaz pedalına mümkün olduğu kadar yavaş basılması gerekir. Özellikle düşük devirlerde(rölanti devirleri gibi) gaza çok yüklenilmemelidir. Çünkü düşük devirlerde tam gaz sürtünmeyi artırır. Sürtünmeden doğan yüksek ısı silindirlerin iç yapısında olumsuz etkiler bırakır. Alıştırma, fren ve debriyaj sistemleri için de geçerlidir. Balata ve disklerin birbirine alışması gerekir. Debriyaj balata ve baskısı da benzer şekilde bir uyum sürecine ihtiyaç duyar. Bu sebeple alıştırma süresine uyulması önerilmektedir.

Turbolu motorlarda alıştırma süresi boyunca ve alıştırma bittikten sonraki kullanımlarda motorun stop edilmesi gerektiğinde bir süre rölantide çalıştırılmalıdır.

Alıştırma süresini tamamlayan traktörlerde yakıt sarfiyatı belirli bir oranda düşmekte ve performansı da belli bir oranda artmaktadır.

Ayrıca yakıt sarfiyatını düşürmek ve performansı arttırmak için dikkat edilmesi gereken diğer bir husus da traktörün doğru kullanımıdır. ( uygun vites seçeneğinde, uygun motor devrinde kullanımı, hidrolik kumanda kollarının doğru kullanımı, uygun yakıt kullanımı)

Ben kendi adıma bu bilgilendirme için Erkunt Traktör fabrikasına teşekkür ederim.

Saygılar...

Turbolu motorlarda alıştırma süresi boyunca ve alıştırma bittikten sonraki kullanımlarda motorun stop edilmesi gerektiğinde bir süre rölantide çalıştırılmalıdır.

Alıştırma süresini tamamlayan traktörlerde yakıt sarfiyatı belirli bir oranda düşmekte ve performansı da belli bir oranda artmaktadır.

Ayrıca yakıt sarfiyatını düşürmek ve performansı arttırmak için dikkat edilmesi gereken diğer bir husus da traktörün doğru kullanımıdır. ( uygun vites seçeneğinde, uygun motor devrinde kullanımı, hidrolik kumanda kollarının doğru kullanımı, uygun yakıt kullanımı)

BURASI ÇOK DOGRU..ÖZET...

atacan20 link=topic=58603.msg647980#msg647980 date=1352622003' Alıntı:
KARDESIM 300 -500 SAAT HIKAYE MOTOR DEĞİL SEN MOTORA ALIŞIYORSUN BENDE DE 70 LUKS MODELI VAR TEK ÇEKER BEN ALIŞTIM BAYA IYI MAZOT YAKIYOR MAZOTÇU ILE KANKA OLDUK..

benim 70 likler ile sizinki farklı üretimmi de sizinki çok yakıyor çiftte tek çeker 4 lü 11 inç alpler 1,2 - 1,8 15 gazı geçersen 4 litre bile yaktırırsın.
balyada desen 70-56 vardı ondan %30 -40 daha az yakıyor

valla sizleri bilmem ama benim traktörler kendi kendini ödüyor. 60000 balya bastım 300 dönüm yer işliyorum 70-56 mı değiştirmesem boşu boşuna fazla mazot yakmış olurdum.

Traktörleri az mazot yakıcaz diye düşük devirde baygın halde kullanmayın motora en çok zararı o şekilde kullanarak verirsiniz.

1342 link=topic=58603.msg649384#msg649384 date=1352911419' Alıntı:
Traktörleri az mazot yakıcaz diye düşük devirde baygın halde kullanmayın motora en çok zararı o şekilde kullanarak verirsiniz.
1400 Devirde, en yüksek tork ürettiği Aralıklarda kullanmaya gayret Ediyoruz : )

wan7ed link=topic=58603.msg649449#msg649449 date=1352918600' Alıntı:
1400 Devirde, en yüksek tork ürettiği Aralıklarda kullanmaya gayret Ediyoruz : )
1400 devir maksimum torku ürettiği devir değildir maksimum verimi elde ettiği devirdir...

selam ben 2011 erkunt 60e 4x4 ikinci el 200 saatte aldım.
ilk zamanlar nadasta dönüme (2500 m2) 4 litre yaktı.4 lü 11 pullukla zorlandı. 3 lü taktık.
şimdi motor 700 saatte 4 lü 11 pulluğu rahat çekiyor yakıt dönüme (2500 m2) 3 lt
traktörünüzü alışsın diye yüksek devirlerde gereksiz yere zorlamayın.traktörün en verimli çalıştığı devir 14-15 devir.
bu devirde rahat çalışacağı ekipman ve vites seçmelisiniz.
unutmayın yüksek devir daha çok yakıt ve aşınma demektir.
traktörünüz turbolu olduğu için çalıştırırken gaz vermeyin 10-15 saniye bekleyin turbo yağlama yaptıktan sonra gaz verebilirsiniz. stop ederkende gaz verip hemen stop etmeyiniz. rölantide 10-15 saniye bekleyip öyle stop edin.
nadas veya ikileme yaparken sarı hidrolik kolunu en aşağı pozizyona alın kırmızı kolu traktörün rahat gideceği pozisyona alıp
sonrasında oks kullanın .
hayırlı olsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...