NEW HOLLAND TD 85 LDA UYGULAMASI -ESKİŞEHİR ÖZEN DİZEL-

LDA Nedir?
LDA, manifold basınç kompansatörüdür. Turbo şarjlı dizel motorlarda kullanılır. Bu mototlarda temel yakıt sevkiyatı turboşarj ile silindirlerin aşırı doldurulmasıyla karşılanır. Motor maksimum havadan daha a bir miktarla çalışırsa, yakıt sevkiyatı buna göre ayarlanmalıdır. Manifold basıncının önceden belirlenmiş bir değerin altına düşmesi halinde yakıt sevkiyatını azaltmak LDAâ��nın yani manifold basınç kompansatörünün görevidir.
Eyvallah bilader

lda takılan motor da gözle görülür bir artıs oluyor arkadas erkunt 70 luks e taktırmıstı motor daha cok gaz yıyor ve ataklasmıstı. newholland ve caselerde lda oldugunu bılıyoruz da aktıf olmaması tuhaf geldı acıkcasıı bana.bosuna da ise yaramayan malzeme koymaz koc :D pekı bu lda aktıflestırmesı nasıl oluyormus bu konu hakkında detaylı bır bılgı verdımı nereden ne yapıyormuss

Dun ldayı taktırdıgım pomoacıdan cvp geldı

Yeni traktörlerde Lda var fakat emisyon oranlarından dolayı tam Görevini yapamıyor ve içindeki pimler ÇOĞU zaman sıkışık çıkıyor Görevini yapamıyor biz bunları %100 aktif hale getırıyoruz denemesi bedava önce tarlada deneriz mennun olmazsa para yok

yegenım senın servısın turbo ve lda yı karıstırmıs sanırım

Turbolar 15 gazdan sonra mı aktif oluyor yani ?

Biz iş yaparken traktör 15 gazın altına düşse dahi turbo ötüyor ?

Acaba öten turbo değil mi diye düşünüyorum da arabada zorlanınca turbo çalışmaya başlıyor ve ıslık sesi gibi ötüyor.

• Beğen
Tepkiler: ASARCIKLI
Turbolar 15 gazdan sonra mı aktif oluyor yani ?

Biz iş yaparken traktör 15 gazın altına düşse dahi turbo ötüyor ?

Acaba öten turbo değil mi diye düşünüyorum da arabada zorlanınca turbo çalışmaya başlıyor ve ıslık sesi gibi ötüyor.

araca göre traktöre göre ayara göre turbonun açılma devri değişir MAX TORK devırlerınden anlarsınız durumu Asarcıklının dedıgı mevzu LDA için direk 15 gazdan öncesi sonrası tespiti olmadıgı için turbo lda karıstırmasına vurgu yapmıs ben de lda nın tumosan servısının dedıgı15 gazla alakası oldugunu dusunmuyorum acıkcası Tumosana yaptıranlarda oldu bu işlemi