Ynt: Neden Kubota
hamza40_7 link=topic=51650.msg524403#msg524403 date=1327942144' Alıntı:
valla dostum kobotaya o kadar parayı vermeyi düşünüyorsun bence güzel bi mf al 5435 yada 45 bak keyfine parça servis sıkıntısı çekmez motorun kralına binersin kobota mf ile hemen hemen aynı paraya geliyor ama mf nin kalitesini vermez hiç bi yönde
konu kubota ama mf yi ortaya atmışsınız bende size bi kaç soru sorayım 5400 sersinin neyi kubotadan daha dayanıklı veya kalitesi daha fazla ? ve bu kanıya nereden vardın.. kubota da parça sıkıntısı oldugunu nereden duydun veya biliyormusun yoksa iş olsun diye mi yazdın ?(bende idda ediyorum kubota da mf den daha az parça sıkıntısı yaşarsın..) artı kubota ile mf aynı para degil bunada dikkat et.. ve bi fransız malı ile japon malının dayanıklılıgı asla bir olmaz.. hadi alman deseydin yine neyse... 5400 serisini karalamak yada karsılaştırmak için sormuyorum sadece yazdıklarının dayanagı varmı onu ögrenmek istiyorum..
ben sabahtan akşama kadar kubotayı çalıştırıyorum sesinde en ufak bi gevseme veya performansında degişme olmuyor motor hep aynı tonda çalışıyor.. mesela farklı bir çok traktörün ısınınca seslerinin degiştigini görürsünüz performansında degişiklikler görürsünüz motorda bi gevşeme hissedersiniz.. ama kubotada bu yok çünkü motoru gercekten cok kaliteli ve sorunsuz..
örnegin kubota da düz pompa olması ilgimi çekmişti her türlü mazotu kullanabilirsiniz turbolu traktörlerde pek rastlanmayan bi özellik...
yolda seyir halinde iken çok guven veriyor yuklu veya yuksuz fark etme inişlerde ve çıkışlarda çok guvenli..
klima tertibatı süper gögüs bölgesindeki hava kanalları insanı rahatsız etmeden yazları buz gibi ediyor içeriyi ve kışları ise sımsıcak..
16valf devirli bi motor özellikle gaz basmayı sevenler için basarken ekonomik kullabildgim bi motor.. devir aralırı 700den 2600 e.. geniş bi aralık ve maksimum tork aralıgı yine 15-17 hatta 19 gaza kadar.. yani sabit devirlerde kullanmanıza gerek yok her devirde maksimum performans sunan bi tork egrisi var yataya yakın..
64lire pompa debisi var 4100kg kaldırma kapasitesi segmentine göre cok yeterli ve sorunsuz..
ve manevrası eşsiz..
EN ÖNEMLİSİDE %100 made in JAPAN
eksikleri yokmu illaki vardır ama artıları beni cezbetmeye yetti traktörü türkiyede ilk ben ve yahya abi görmeden siparis ettik ve aldık kullanıyoruz..
sağlamlıgını zaten yahya abi test etti 1000 saate getirdi 6-7 ayda hemde şöförüne kullandırttı hala taş gibi kubotası...