Neden Kubota

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ynt: Neden Kubota

millet ne traktör kullansın allah allah hepsi sasirtici simdide kubotaya merak sardım.ama su bi gercekki motoru kötüde olsa millet güzl diyo onun icin icimizde hep bi süphe var ceyasimdide beni kubotaya sardın :S

hiç kubota görmedim nedir ne degildir bilmiyorum ama niyetim a95 cok arastırıyorum kubotaya hiç bakmadim o nasıl bilmiyorum hepsini eledim simdide kubota cıktı :D

95 veya 100 bg kubuta modeli ve ismi ne bi arastırayım bakalyım serisi m kaç oluyo ve biraz fiyatı hakkında yakıtı hakkında bilgi verirmisin?
ceya kardes

tunç3110 link=topic=51650.msg524936#msg524936 date=1327977201' Alıntı:
95 veya 100 bg kubuta modeli ve ismi ne bi arastırayım bakalyım serisi m kaç oluyo ve biraz fiyatı hakkında yakıtı hakkında bilgi verirmisin?
ceya kardes

M9540 100-110 bin civarıydı sanırım... :S

ya kubota bizim yozgatta yok varsada arızasından anlayan usta yok usta varsa yedek parca yok yani benm icin traktörün cekisinden cok bunlarda ilgilendiriyo?

bak hemen bi videosunu izledim youtubeden m9540 hosuma gitmedi herkte gitmiyo bayılma var ve motor önünü saga sola calıyo bilmem belkide gösteris için pullugu büyk takıyo ama bilmiyorki motoru zorladıgını ve milletin motor cekmiyo gözle baktıgını :S ama digeri yani bir küçügü daha iyi gidiyodu youtubeden ilk cıkan bakın bi kardes bak ben kötülemiyorum kubota hakkında hiç bir bilgim yok alırmısın diyede sorsan gidip almam cünkü yozgatta yok varsada ustası yok ustasıda varsa parcası yok :S

ceya videolar seninmis 10 ton arpa indiriyosun tamam 10 ton adı büyük bisey ama önünde 2 tekerlekli römork olduktan sonra ben onu dagdanda indiririm kardes motoru övüyorsun ama

herkes bu traktörün kali,tesini hemen anlasaydı bizim farkımız ne olacaktı

sizlere önerim sahibinden comda yıldan yıla toyota ilannlarına bir bakın
90
91
92
93
şu an kubota toyotanın 92 . yılı gibi zamanla anlayacaksınız .....

tunç3110 link=topic=51650.msg524939#msg524939 date=1327977371' Alıntı:
ya kubota bizim yozgatta yok varsada arızasından anlayan usta yok usta varsa yedek parca yok yani benm icin traktörün cekisinden cok bunlarda ilgilendiriyo?
nasipse Sorgun bayisi 2 aya kadar açılcak ....

ceya023 link=topic=51650.msg524914#msg524914 date=1327973076' Alıntı:
[size=10pt]hayır verdigin bu bilgi yanlış üzülerek sana bildireyim :)) o karşılaştırmayada yanlış geçmiş olmalı.[size=36pt]. torku yanlış hatırlamıyorsam 285-300nm civarlarında [/size]ama bu torku çok geniş bi aralıkta ve ust devirlerde sunuyor böle olunca ürettigi güç artıyor ve performansı tatmin ediyor.. yani 16valf lı motorun özelligi budur düşük torklu yuksek devirli motor.. 8valfli motorlar hantaldır alt devirlerde sadece güçlüdür.. 16valfli motorsa her devirde güçlüdür tork egrisi yataya yakındır... umarım torkun performans için cok baglayıcı olmadıgını biliyorsunuzdur.. ve genel olarak torku çok yuksek traktörlerin hafif işlerde yakıtıda aşırıdır.. egerki tork direk performansı ve yakıtı olumlu etkiliyo etkiliyor olsaydı zetorlar dunyanın en iyi traktörü olurdu...

size bir örnek vereyim tumosan 90-80 in 2010 da torkuna bakmıştım 320nm 95bg di.. nh td80d nin 328nm 83bg hadi bakalım hangisinin performansı iyi :) karşılatırın bakalım..

ayrıca kataloglarda okudugunuz tork degerlerinede inanamayın markaların kendi yazmış oldukları degerlerdir.. mesela tumosanın 8185 modelinin motor numarısı
4DT-39T185C katalogunda torku 325 yazarken... tumosanın motor kısmında özelliklerine bakarsanız 300nm görürsünüz herhalde motora takılınca torku artıyor :)))
http://www.tumosan.com.tr/tr/index.php/4-silindirli-motorlar/4dt-39t185c
bunun gibi diger bi çok markada abartı var bunu görüyorum..

mesela oradaki kaynagınızda t5040 ın 345nm torku var diye yazmış.. ama siz 366nm oldugunu iddia etmişsiniz..

parça konusuna gelince kubotanın tum parçaları istanbulda marubeni merkezinde mevcut sadece bi telefon kadar uzak.. yani japonyadan parca kimse beklemicek.. kubota fabrikası direk satış yaptırıyor arada disbiritör falan yok ki parca için sizi bekletsin sık lazım olmayan parcayı getirmesin v.s. japon malı sağlamdır en az iki 1 fransız 1 italyan eskitir hepiniz bilirsiniz... toyota= fiat + pejo :)

[/size]

Bulamaman normal araştırma yapmayı bilmiyorsun internetide kullanamıyorsun demek ki.. onlarca sitede kubotanın motorunun her özelligi var.. kaldıki ögrensen görsen bile ne degişecek ki pek te analiz edebileceğini sanmıyorum.. en iyi yapacagın şey tarlaya sok dene sana tavsiyem...

[size=12pt]bi ekleme daha yapayım rakipleri arasında en yuksek kuyruk mili güçüne sahip traktörlerden biridir kubota m8540 76bg pto ya sahip.. t5040 70bg pto mf5425 65bg pto güçüne sahip... [/size]
madem iyi araştırma yapıyorsun neden yanlış hatırlamıyorum diye yazdın.yaz gerçeğini görelim.benim mf 5435 hakkında sana acaba,olabilir,tam aklımda değil gibi hiç bir konuda yorum yapmam.herşey mf nin sitesinde ve kullanma klavuzunda olduğu gibiaçık ve nettir. ok-*-s

qarizmatiqa link=topic=51650.msg524931#msg524931 date=1327976792' Alıntı:
çok etkileyici yazmışsın bşrde tork eğrisi olsa ...
valla haklısın.
benim anlamadığım torku düşük beygiri aynı ama bayılmıyor.ya fizik kuralları bize yalan söylüyor yada kubota.
o torku uzun bir devir aralığında yakalamış olması iyi fakat o devir nerede başlayıp nerede bitiyor.ayrıca o torkun newton metresi kaç.yüksek devirde torkunu üretmesi yakıt tüketimini arttırmazmı ?

mf olsun evin önünde dursun 5435 isterse hiç çekmesin duruşu yeter otomatik şanzımanı bi tane kobota eder :) bizim 275 83 model daha geçen sene rektefe oldu yeni çıkan masseylerde aynı kalitede alıp kapıya koycan 30 sene anahtar değmeden bincen

16 subablı bir motor 2 emme ve 2 egzoz subabı var bu da daha iyi nefes almasını ve daha iyi nefes vermesini sağlıyor,haliyle yüksek devirlerde daha güçlü oluyor ve yüksek devirli kullanmamız gerekiyor, silindir hacmi 3.3 lt 4 silindir sanırım ve tork eğrisi diğer motorlar gibi üçgen şeklinde değil, biraz daha uzun bir süreye yayılıyor...Bu da torku düşük bile olsa beygir gücüne yaklaştığımız için iyi bir çekiş sağlıyor...Yüksek devirde nasıl az yakıyor onu çözemedim.. bils-*- ??*-s

Bu motorun alt devirlerde daha cansız olması gerekiyor ve üst devirlerde daha güçlü olması..
16 valf olmayanların ise alt devirlerde canlı belli bir yüksek devirden sonra canlılığını yitirmesi gerekiyor ki bizde canlılığını yitirene kadar basmıyoruz malum yakıyorlar... :D

Yani benim şu ana kadar anladıklarım bunlar...

Yine ne alırsınız diye sorsanız Kırmızı derim... )))

2 yerdende emse 4 yerdende emse mf bambaşka o kadar parayı verip sonra 3 -5 sene geçince parça servis aramaktansa yıllardır kullandığımız kalitesinden emin olduğumuz mf araba değilki bu çekiciye yükleyip bi yere yolluycan tarlada bozuldu biz kamyonla onu nereye yolluycaz parça lazım oldu japonyaya gidip ordanmı getirecez mf mf mf

qarizmatiqa link=topic=51650.msg524931#msg524931 date=1327976792' Alıntı:
çok etkileyici yazmışsın bşrde tork eğrisi olsa ...

qarizmatiqa tork eğrisi mevcur ingilizce broşürlerinde kubotanın sitesinde v.s. ben sana m9540 ın tork egrisini vereyim aynı motor zaten sadece pompa farkı var m8540 ile..

tunç3110 link=topic=51650.msg524941#msg524941 date=1327978329' Alıntı:
ceya videolar seninmis 10 ton arpa indiriyosun tamam 10 ton adı büyük bisey ama önünde 2 tekerlekli römork olduktan sonra ben onu dagdanda indiririm kardes motoru övüyorsun ama

usta 10tonu her traktörle çekebilirsin farklı süratlerde ama her traktörle rampadan inemessin.. ben fren kullanmadan normal rampalardan darılı 20.500kg yaş kum ile 6.vitesle iniyorum eger kullanma fırsatın olursa birgun bana hak vereceksin buradan yazmamın bi anlamı yok dene ve gör.. ben başka markalarıda kullandım ama inişlerde bukadar güvenlisini görmedim aynı güçte..

hamza40_7 link=topic=51650.msg524979#msg524979 date=1328000394' Alıntı:
mf olsun evin önünde dursun 5435 isterse hiç çekmesin duruşu yeter otomatik şanzımanı bi tane kobota eder :) bizim 275 83 model daha geçen sene rektefe oldu yeni çıkan masseylerde aynı kalitede alıp kapıya koycan 30 sene anahtar değmeden bincen

yeni çıkan mf ler fransız eskileri ingiliz malı nasıl oluyorda aynı kalitede üretiliyor hayret....tasarımını begenebilirsin bende begenirimde öbür söylediklerine katılmıyorum kubota nın mx serisini incelemeni tavsiye ederim yada nh t6000 serisini ve hemen hemen her buyuk markada yarı otomatik tam otomatik triptonik vitesli traktörler var.. :)
kubota nın parçasına mf nin 5400 serisine ulaştıgından daha kolay ulaşırsın... ikiside ital.. ben bizzat kullanıyorum servisini parcasını görüyorum ama sen kafana göre yazıyorsun bilmeden...

'demir45' gerçekten guzel bi analiz yapmışsın aklına takılan noktalarıda yanıtlayayım az yakmasının sebebi 3,8lt motor kullanması örnegin m9540 3,8lt motor ile 95bg güç üretiyor.. mesela ts100a 4.5litre motorla aynı güçü üretiyor.. mf5435 4,4litre motorla aynı güçü üretiyor.. hatta eski seri me9000 3.3lt motorla 95bg üretiyordu.. m40 serisinde ki 3,8litreli motorda intercoller commonrail gibi ek sisteme gerek duymadan euro3 emisyonunu saglıyor ve bu güçü üretiyor.. aynı motor intercollerla euro4 emisyonu 108bg güç üreterek saglıyor.. mesela otomotivde görüyoruz yeni motorları hacim düşerken bg güçü yukseliyor ve valf sayısı artıyor..1.4 170bg motorlar gibi..

tabiki kötü desen olmaz dostum senide anlayışla karşılıyorum güle güle kullan ama o kadar parayı veripde hiç bilmediğim bi markayı almaktansa mf güvenilir bir liman gibi

Abi ismin Yavuz ' du sanırım yanlış hatırlamıyorsam... :)

Abi Euro 3 emisyonun intercoolorla bir alakası yok sanıyorum çünkü motorun yapısından kaynaklanan çevreci bir özellik biliyorum ben.Motorda uygulanan be çevreci özellikte motor gücünü düşürdüğü için extra takılan bir motor yardımcı aparat olarak görüyorum...Euro 3 e geçildikten sonra motor güçlerinde bir düşüş yaşandı zaten 85 90 gibi rakamlar 83 72.5 gibi ortaya çıktı ve mesela New hollandda bu arayı kapatmak için İntercoolor taktı diyorum ben kanımca...Mesela TT50-55 gibi motorlara da turbo+intercol taktı..

Silindir hacmiyle illaki yakıta etkisi vardır ama mesela New hollandın yerli 4 silindirli motorlarında 3.9 lt, ama Kubotanın 16 subab olmasından kaynaklanıyordur aradaki fark... :)
Ayrı yeten tork eğrisinin bu şekilde olması çok iyi ama torkuda diğer motorlar gibi yüksek olsa daha da güçlü bir motor haline gelir ve daha güzel olur...Mesela emsalleri gibi 350-360 tork bu motor için çok çok iyi olur diye düşünüyorum ben..

Bu teknolojiyi en iyi kullanan araba olarak Wolkswagen sanırım..1.2 TSI motor 105 güç ve 175 nm tork üretiyor..Ama Jetta gibi bir arabada kaputu kaldırınca haya kırıklığı yaşamamak için kaputu açmamak gerekiyor... :D ;D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...