ne coronaymış

Memur arkadaşımızda çıktı kurum da güvenlik amaçlı bizimde göturdu ler test 16 saat sonra çıktılar o süreçte bizi tek başımıza odaya aldılar kimseyle konuşmuyorsun

Zannımca bu sayı ilk hafta hasta olan insanımız , virüs iranda aktif olunca, umreler, yurt dışı, yurt içi giriş çıkışlar kontrol altına alınsaydı, çook iyi olacaktı, .vilayette çoook büyük bi alışveriş merkezi var, umreden gelmiş fastfood çalışanının dedesi, toruna geçmiş , torun müşterilere, düşünün kaosu , bi ümreci nasıl bütün insanları enfekte eder nasıl hızla yayılıyor bir örneği, artık insanlar azda olsa korunuyor fakat, virüs gelmeden önlem almak daha mantıklı gibi geldi bana.

Son durum
8fe4101c3b027c483b804469bac8471d.jpg

Zannımca bu sayı ilk hafta hasta olan insanımız , virüs iranda aktif olunca, umreler, yurt dışı, yurt içi giriş çıkışlar kontrol altına alınsaydı, çook iyi olacaktı, .vilayette çoook büyük bi alışveriş merkezi var, umreden gelmiş fastfood çalışanının dedesi, toruna geçmiş , torun müşterilere, düşünün kaosu , bi ümreci nasıl bütün insanları enfekte eder nasıl hızla yayılıyor bir örneği, artık insanlar azda olsa korunuyor fakat, virüs gelmeden önlem almak daha mantıklı gibi geldi bana.

Fikir vermesi için hollywood yapımı salgın isimli filmi izlemenizi tavsiye ederim. Virüsün ortaya çıkışı, yayılma hızı ve süreçler benziyor.

Valilik in web sitesinde yazı var m?

Çiftçiler için ayrı bir şey olması lazım?

Köyde toplanan şut ne olacak l?
Köye ekmek, mazot kim götürecek?
Cemal bizdede var ayni durum tedbirlere uyacaz çaremiz yok bu iş ciddi
Ayrica bu iş devlet emri ile olmali kisilerin insiyatifine birakilirsa bu gezme tozma isleri bitmez devlet yumrugu vuracak masaya iki uç hafta tikacak milleti iceriye yoksa sonumuz italya İspanya gibi olacak
Benim anlamadığım konu şu
Hâlen neden sokağa cıkma yasağı olmuyor
Adam işe gidiyor geliyor sokaktaki insanlara reçide edici sekilde neden davranılıyor bu akşam bütün haber kanalında hep neden ciktın niçin cıktın diye polis ve görevliler bagırıp cağırdı yasak varmı yok madem yasak yoksa kimse kimseye hesap soramaz okadar cıkılmaması gerekiyorsa 14 gün yasak ne olcaksa olsun 300 500 kışılik fabrikalar 3 vardiya calışırken hastalik olmuyorda normal vatandaş dışari cıkıncamı oluyor

Benim anlamadığım konu şu
Hâlen neden sokağa cıkma yasağı olmuyor
Adam işe gidiyor geliyor sokaktaki insanlara reçide edici sekilde neden davranılıyor bu akşam bütün haber kanalında hep neden ciktın niçin cıktın diye polis ve görevliler bagırıp cağırdı yasak varmı yok madem yasak yoksa kimse kimseye hesap soramaz okadar cıkılmaması gerekiyorsa 14 gün yasak ne olcaksa olsun 300 500 kışılik fabrikalar 3 vardiya calışırken hastalik olmuyorda normal vatandaş dışari cıkıncamı oluyor

hükümetin bunu karşılayacak parası yok..sana bir ay çıkma dedi mi senin sigortanı, kiranı, elektrik, suyunu, maaşının büyük bir bölümünü karşılamak zorunda ..ama yok..para betonda yandaşın cebinde yiyicilerin boğazında..zaten millette umurlarında değil..koltuk gitmesin yeter!

Tv ler korku pompalıyor insaları kendileri çıkmasın kendileri işe gitmesin diye sebep yandaşları doyuranların halkı doyuracak parayı zamanında kasaya istiflemediğinden
Ama iyi oluyor gerçekten seçilen de suç yok seçen mallarda suç nerede dinle yönetilmek isteyen halk var orada göz yaşı eksik olmuyor ölen şehitler dahi şimdi haber niteliği taşımıyor varsa yoksa corana bu virüs ten öllenler bile hemen geçiştiriliyor genç oldumu hemen sürmanşet yayın kronik rahatsızlığı olsa dahi yokmuş gibi ver yayına millet korksun biz sokağa yasak koymadan korku ile hapsedilelim bunlara inanıp paranoyakça düşünenleri siz düşünün
Hatırlarsınız bir gemide corona çıktı ne oldu millet almadı sonuç 4000 kililik genide 700 kişi virüs kaptı ve 350 tanesi hiç bir vücut sorunu yaşamadığını belirti ve bunlardan iki elin parmağını geçmeyecek kadar kişi öldü
Yani sürü bağışıklığı kazılmış ve gemidekiler yaşlı insanlardan oluşuyordu

yaşlılar ölürse gençlerin işi zora girer çünkü yaşlılar gençler için bi kaynak siyasiler için oy kaybı yahu benim işimde kötü ben sabahtan akşama kadar bakkal bekliyorum bi gelmeden atlatsaydık inşaallah yazın biter diyorlar ama hayırlısı müşteriyle arama mesafe koydum