ne coronaymış

Ulusa seslenişte
Türkiye Cumhurbaşkanı
Recep tayip Erdoğan
Aylık maaşı nı bu salgına karşı bağışladı
Bundan sonraki süreçte elinde parası bol olan insaların desteklemesi gerektiğini düşünüyorum devletin parası bitti demekki böyle bir yolla giriliyor elinde geliri olanalan corona ile savaş kapsamsı ile bağışta buluna bilirler
Bunun sonu iyi degil ya hakımız da hayırlısı vakalar artmaz umarım

Ulusa seslenişte
Türkiye Cumhurbaşkanı
Recep tayip Erdoğan
Aylık maaşı nı bu salgına karşı bağışladı
Bundan sonraki süreçte elinde parası bol olan insaların desteklemesi gerektiğini düşünüyorum devletin parası bitti demekki böyle bir yolla giriliyor elinde geliri olanalan corona ile savaş kapsamsı ile bağışta buluna bilirler
Bunun sonu iyi degil ya hakımız da hayırlısı vakalar artmaz umarım
Yazmayayım diyorum #EvdeKal olunca uyku tutmuyor bazen dayanamıyorum

Partili Cumhurbaşkanımız Erdoğan; ''Şu zor günlerinde Ispanya'ya 1 uçak dolusu malzemeyi Çarşamba günü gönderiyoruz. Italya'ya da Kızılay aracılığıyla 1 gemi dolusu malzeme ulaştırdık. '' dedi

Kendi Halkımıza gerek yok çünkü o işlere Haluk Levent bakıyor Yetişemez ise İban veriyoruz

Yazmayayım diyorum #EvdeKal olunca uyku tutmuyor bazen dayanamıyorum

Partili Cumhurbaşkanımız Erdoğan; ''Şu zor günlerinde Ispanya'ya 1 uçak dolusu malzemeyi Çarşamba günü gönderiyoruz. Italya'ya da Kızılay aracılığıyla 1 gemi dolusu malzeme ulaştırdık. '' dedi

Kendi Halkımıza gerek yok çünkü o işlere Haluk Levent bakıyor Yetişemez ise İban veriyoruz

Neler yazılır da gel gelelim olmuyor soylu geçen gün işinden dolayı paylaşımda bulunan tır şöförüne soruşturma açmış adamın paylaşımını izledim hiç bir Proaktif bir söz de söylememiş sadece kendi mağduriyetini anlatmış şu günlerde doğru söylemekte suç oluyor aman dikkat usta

Türkiyede ortalama yılda 460 bin kişi hayatını kaybediyor buda ayda 38 bin kişi eder normal girbin neden olduğu ölümler 2 bin ila 5 bin arasında değişiyor yıllık. ALLAH cc... sonumuzu hayır etsin dünyanın gidişatı iyi değil virüsü dünyaya yayan çin heryere tanı kiti satıyor domuz kuş girbi diyer salgın hastalık larda can kaybı veren Türkiye bu şekilde bir önlem almamıştı camilerin kapatılmasına varana dek bu denli olayların olması bilmiyorum ama içim hiç rahat değil bunun sonunda ne çıkacak bekleyip göreceğiz

Son durum
31mart2020-1.jpg
31mart2020-2.jpg

ölenlerin,nerede ve yaş bilgileri verilmiyor,
yoğun olan bölgeleri bildirseler,
o civardaki insanlar,dahada ciddi önlemler alır.
Isim bildirmeseler bile yurdışında olduğu gibi virüs taşıyan kişilerin telefon yoluyla izlenmesi sağlanabilir. Yanı bu kişi son 10-14 günde hangi bölgelerde bulunmuş, hangi toplu taşıma araçlarını kullanmış hangi bankaya gitmiş vb gibi..
Telefona indirilecek uygulama ıle de bulunduğumuz çevrede virüs taşıyan kişilerin gittiği yerlere gitmezsiniz, önlem almış olursunuz.

Tarım ‘65 yaş’a takıldı... Jandarma çiftçilere çalışma izni vermedi

İzmir’de tarlasına gitmek isteyen 65 yaş üstündeki bir çiftçiye jandarma izin vermedi. Adana’da 80 yaşındaki bir çiftçi, üretimi aksamasın diye oğlunu devreye soktu.

Koronavirüsün özellikle yaşlılar için risk oluşturması, 65 yaş üstündeki çiftçileri vurdu. Türkiye’de “Çiftçi Kayıt Sistemi”ne (ÇKS) kayıtlı toplam 2.1 milyon çiftçinin yaş ortalaması 55. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, 65 yaş üstündekilerin tarımda istihdam edilme oranı yüzde 65.5. Yani Türkiye’de çalışan yaşlı nüfusun yüzde 65.5’i tarım sektöründe yer alıyor. Bu oran erkeklerde yüzde 63 iken kadınlarda yüzde 72’yi aşıyor. Ülke genelinde bu yaş grubundaki yurttaşın sokağa çıkması yasaklandığı için tarlaya, bağa, bahçeye gidemeyen çiftçiler oldu. Ekim, dikim ya da ilaçlama yapması gereken bu üreticiler ya çocuklarına rica etmeye ya da geçici süreliğine işçi tutmaya başladı

bir fıkra.

ülkenin birine diğer ülkelerde olduğu gibi korona virüs gelmiş. ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edilmemiş. birileri de vaziyetten istifade etmeli ya, başlamış birilerini kötülemeye, niçin sokağa çıkma yasağı koymuyorlar diye isyandaymış. 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı gelmiş. bu sefer de 65 yaş üstündeki adam tarlasına gidemiyor diye mağdur edebiyatına girip yine vaziyetten istifade etmeye başlamış, kötüleme üstüne kötüleme. o esnada birisi sormuş. madem sokağa çıkma yasağı istiyorsun niye 65 yaş üstü sokağa çıkamayınca, oğlunu çalıştırınca sanki sokağa çıkma yasağı kötü bir şey gibi edebiyat yapıyorsun? bilmiyor musun ki komple yasak gelse kimse çıkamayacak, oğlu bile çalışamayacak. madem 65 yaş üstü sokağa çıkamadığı için mağdur edildiğini söylüyorsun o zaman niye sokağa çıkma yasağı çok istiyorsun? sonra nasrettin hoca demiş ciğer buradaysa kedi nerede, kedi buradaysa ciğer nerede? neyse fıkralar karıştı, bu o değildi pardon.

not: kimseden alıntı yapmadan, kimseye cevap yazmadım, yazdıklarımla kimseyi hedef almadım. empatinin tıkanan gözeneklerini belki açarım diye fıkra anlatmaya çalıştım ama sonunu karıştırdım.

bir fıkra.

ülkenin birine diğer ülkelerde olduğu gibi korona virüs gelmiş. ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edilmemiş. birileri de vaziyetten istifade etmeli ya, başlamış birilerini kötülemeye, niçin sokağa çıkma yasağı koymuyorlar diye isyandaymış. 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı gelmiş. bu sefer de 65 yaş üstündeki adam tarlasına gidemiyor diye mağdur edebiyatına girip yine vaziyetten istifade etmeye başlamış, kötüleme üstüne kötüleme. o esnada birisi sormuş. madem sokağa çıkma yasağı istiyorsun niye 65 yaş üstü sokağa çıkamayınca, oğlunu çalıştırınca sanki sokağa çıkma yasağı kötü bir şey gibi edebiyat yapıyorsun? bilmiyor musun ki komple yasak gelse kimse çıkamayacak, oğlu bile çalışamayacak. madem 65 yaş üstü sokağa çıkamadığı için mağdur edildiğini söylüyorsun o zaman niye sokağa çıkma yasağı çok istiyorsun? sonra nasrettin hoca demiş ciğer buradaysa kedi nerede, kedi buradaysa ciğer nerede? neyse fıkralar karıştı, bu o değildi pardon.

not: kimseden alıntı yapmadan, kimseye cevap yazmadım, yazdıklarımla kimseyi hedef almadım. empatinin tıkanan gözeneklerini belki açarım diye fıkra anlatmaya çalıştım ama sonunu karıştırdım.

Bir varmış bir yokmuş diye başlayacağımda değmez

Arkadaşlar ne olur evlerimizden çıkmayalım sizler sokaklarda olduğunuz müddetçe bizler ailelerimizi göremiyoruz çoluk çocuğumuza hasret kaldık... bir an önce atlatalım şu belayı.
Bizim insanımız laftan anlamaz arkadaş cahillikmi desem deli cesaretimi desem daha dün bi arkadaşla görüştük akşama kadar çarşıda gezdim korona umrumda değil diyo. Kendini düşünmüyo evde anasını babasınıda düşünmüyo. Üstüne basa basa söylüyorum sokağa çıkma yasağı gelmeden biz bu musibetten kurtulamayız. İstatistiklere bakılırsa yakında italyayı geçicez. İmamoğlu bitaraflarını yırtıyo pazartesi gün istanbulda 800 000 kişi toplu taşımayı kullanmış sokağa çıkma yasağı gelmeli diyo ama sen ben ölmüşüm hastalanmışım kimin umrunda yeterki üretim durmasın ekonomi zarar görmesin ülkenin yaşlıları ölsede olur en azından maaş külfetinden kurtulurlar

millet para beklerken para istemedi mi!!! şaka gibi!!! 15 temmuz şehitler parası ödenmemiş elzıg depremi için toplanan para ödenmemiş ..yardım edeceğiniz paranın nereye gideceği belli değilken .. çıkıp para istemek..sonun başlangıcı!!
Halktan neden para istiyorlar anlamış değilim, Bizim ekonomimiz çok büyük değil mi?
Avrupa kıskanmıyor mu bizi?

Imf paraya sıkışmış bizden borç istemiyor mu borç vermek için görüşme yapmıyormuyduk?

Gerekirse 40 milyon dolar yani250 milyon tl harcayacağımız paramız yok mu?

Siz Türkiye'de yaşayan insanlar...

Aslında çok güzel ve bir yılda dört mevsimi gören nadir bir ülkede yaşıyorsunuz. Ama sizdeki bu kadercilik ve dini zaaf olduğu sürece hiçbir zaman hakettiğiniz bir şekilde yönetilemeyecek ve eşit haklara sahip olmayacaksınız.

Dünyanın neresinde görülmüş halkın devlete bağış yaptığı. Sen zaten bu devlet için tarlada, resmi kurumda ve yer altı/yer üstü her şekilde çalışıyorsun. Her kalemde ötv/kdv de veriyorsun. Peki bu bağış saçmalığı neyin nesi oluyor?

O halde köyün bir delisi çıkıp "hani senin ekonomin iyiydi, hani uçuyorduk, hani biz çok güçlüydük" diye sorar sana.

Demek ki her şey yalan. Bizim ne ekonomimiz iyi ne de çok güçlüyüz. Siz 18 yıl boyunca sadece insanları daha ďa sömürdünüz.

Ve ayrıca açıklanan rakamlar gerçeği yansıtmıyor. Virüs her tarafa yayılmış. Durum çok kötüye gidiyor. Dikkatli olun lütfen!!!