ne coronaymış

Bana kalırsa bir gün sokağa çıkma yasağı gelecek fakat baş edebilecekmiyiz bilemiyorum, sayı sürekli katlanırken nasıl stabile dönecek merak ediyorum, ilk gün 50 100 200 ken önüne geçilemedide şimdi günde binlerce kişi hasta pozitif çıkarken nasıl önüne geçecekler , çok geç kalındı, italyayı tvde seyrederken herkes çok rahattı , hadi biz bilemedik devleti yönetenlerdemi fark edemedi, çok zor çok , sayı sürekli artıp duru.
Bence en büyük sorun yapılan teste göre tespit edilen vaka sayısı. Bugun ku rakamlara göre 7 bin civarı test yapılmış 2 bin civarı vaka tespit edilmiş yani %30 civarı.
Bu oran 2 hf önce %7-8 civarıydı. Durum günden güne daha da ciddi bir hâlalıyor.
Özellikle bugünkü verilerden sonra çok ama çok tedirgin oldum. Yarın vaka sayısı 8 bini geçer bu gidişle.

[emoji832]Türkiye’de koronavirüs Test/Pozitif Vaka Oranı arttı[emoji116]
19 Mart [emoji810]Oran: %8.48
20 Mart [emoji810]Oran: %8.5
21 Mart[emoji810]Oran: %9.3
23 Mart [emoji810]Oran: %7.97
24 Mart[emoji810]Oran: %8.67
25 Mart[emoji810]Oran: %11.14
26 Mart[emoji810]Oran: %16.41
27 Mart[emoji810]Oran: %27.46
Bugüne kadarki en yüksek oran: 27 Mart

Çiftçi dostlarım çıkacaksınız eğer lütfen sadece tarlaya bahçeye çıkın. Sokaklara yerleşim yerlerine çıkmayın. İşiniz yoksa evde kalın.

[emoji832]Türkiye’de koronavirüs Test/Pozitif Vaka Oranı arttı[emoji116]
19 Mart [emoji810]Oran: %8.48
20 Mart [emoji810]Oran: %8.5
21 Mart[emoji810]Oran: %9.3
23 Mart [emoji810]Oran: %7.97
24 Mart[emoji810]Oran: %8.67
25 Mart[emoji810]Oran: %11.14
26 Mart[emoji810]Oran: %16.41
27 Mart[emoji810]Oran: %27.46
Bugüne kadarki en yüksek oran: 27 Mart

Çiftçi dostlarım çıkacaksınız eğer lütfen sadece tarlaya bahçeye çıkın. Sokaklara yerleşim yerlerine çıkmayın. İşiniz yoksa evde kalın.

Dikkat çekmek istediğim nokta tam olarak buydu. Sağol Cemal. Bu oranlar ne kadar hızlı yayıldığını çok net olarak gösteriyor.

Dikkat çekmek istediğim nokta tam olarak buydu. Sağol Cemal. Bu oranlar ne kadar hızlı yayıldığını çok net olarak gösteriyor.
Yanlış biliyorsam lütfen düzeltin

Bu oranları, bir önceki hastaların temas ettiği, veya bulundugu ortamdaki, insanlara göre yapıyorlar. Yani sıradan insanlara değil, aslında bu oranın yüksek olması bir yönden iyi gibi, çünkü ne kadar erken fark edilirse o kadar iyi olur diye düşünüyorum.

ABD’deki vaka sayısı 100 bini geçti. Ülkede ayrıca 1543 kişi hayatını kaybetti.

Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin bin 696'a, vaka sayısının ise 29 bin 155'e yükseldiği Fransa'da, hasta sevkiyatı için Alman helikopterlerine ihtiyaç duyulduğu ve Alman ordusundan yardım istendiği belirtildi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın korona virüs testinin pozitif çıkmasının ardından başdanışmanı başbakanlık binasından koşarak uzaklaştı.

Koronavirüs İran, Irak ve Suriye'deki PKK'lı teröristler arasında da hızla yayılmaya başladı. Örgüt, virüse yakalanan teröristleri kaderine terk ediyor ya da canlı bomba olmaya zorluyor. Teröristlerden birçoğu teslim olmayı ya da intihar etmeyi çare olarak görüyor.

bu virus zenginleri ve çok gezenler tarafından yayıldığı ortaya çıktı. ihtiyaç olduğu zaman kısa zamanda eve dönmek gerektiği ortaya çıktı. sabun ve güneş mikropu yok ettiği tesbit edildi.
Cemal kardeşimin yukarıda yazdığı gibi tarlada tek başına çalışmak işimiz yoksa Yusuf kardeşimiz gibi çoçuklarla vakit geçirmek.

Bana kalırsa bir gün sokağa çıkma yasağı gelecek fakat baş edebilecekmiyiz bilemiyorum, sayı sürekli katlanırken nasıl stabile dönecek merak ediyorum, ilk gün 50 100 200 ken önüne geçilemedide şimdi günde binlerce kişi hasta pozitif çıkarken nasıl önüne geçecekler , çok geç kalındı, italyayı tvde seyrederken herkes çok rahattı , hadi biz bilemedik devleti yönetenlerdemi fark edemedi, çok zor çok , sayı sürekli artıp duru.
Bence bilinçli olarak virüsün yayılmasına müsade ediliyo gibi aksi taktirde çoktan sokağa çıkma yasağı gelmesi gerekirken hala kaydadeğer tedbirler yok. İnşallah yanılıyorumdur ama ölüm oranlarının yaşlılarda çok olduğu varsayılırsa devlete yük olarak gördükleri emeklilerin vefat etmesine göz yumuluyo sanki.

Bence bilinçli olarak virüsün yayılmasına müsade ediliyo gibi aksi taktirde çoktan sokağa çıkma yasağı gelmesi gerekirken hala kaydadeğer tedbirler yok. İnşallah yanılıyorumdur ama ölüm oranlarının yaşlılarda çok olduğu varsayılırsa devlete yük olarak gördükleri emeklilerin vefat etmesine göz yumuluyo sanki.

ingiltere, italya, abd, için dediklerin geçerli yaşlıları hastaneye almadıkları gibi, aldıklarında cihaza bağlanması gereken varsa öncelikleri gençler. bizde ise 74 yaşıda biri hastaneden kaçtı, polis tekrar hastaneye götürdü.

ingiltere, italya, abd, için dediklerin geçerli yaşlıları hastaneye almadıkları gibi, aldıklarında cihaza bağlanması gereken varsa öncelikleri gençler. bizde ise 74 yaşıda biri hastaneden kaçtı, polis tekrar hastaneye götürdü.
Tedavileri yapılıyo eyvallah ama yayılmasınada göz yumuluyo. Evde dedem var sokağa çıkması yasak ben işe gidiyorum virüsü kapıp evde dedeme bulaştırmam malesef çok kolay. Ayrıca bazı kesimler yaşlıları virüs yayıyo gibi algılayıp rencide edici sözler söylüyolar asıl amacımızın onları korumak olduğunu idrak edemiyolar. Tedavi etmek çözüm değil hiç bulaştırmamak gerek buda sokağa çıkma yasağı gelmeden mümkün değil.

Sokağa çıkmayı yasak haline getiremiyorlar sebebi dediğim gibi ekonomikti hadi bu geçti şimdi önlem almak saçma olur halk iyice galyana gelir iyi sonuçla not almak istiyorlarsa doğal seçilimin hızlanmasını önlememeleri gerekiyor saglam yaşayacak zayıf ölecek aga kusura bakmayın bundan sonraki süreç sadece oyalanmak olur ilerleyen günlerde anlayacaksanız yaşlılar hastaneye dahi alınmayacak çünkü genç nesil daha önemli ekonomik seleksiyon devlet vb. tabular için

Arkadaşlar durum kritik sağlık önemli önleminizi alın evden çıkmayın canlı şahıt olarak söylüyorum dıkkkaaaattt corona gelıyor ekonomik olarak ise hapı yuttuk

Arkadaşlar durum kritik sağlık önemli önleminizi alın evden çıkmayın canlı şahıt olarak söylüyorum dıkkkaaaattt corona gelıyor ekonomik olarak ise hapı yuttuk
Karamsarlığa gerek yok. Nasipte varsa ölüm elden birşey gelmez!

Kaldım ki evden çıkmayın, yada sokağa çıkma yasağı geldi diyelim, o kadar ödeme var, o kadar borc var, o kadar taksit var, herseyi geçtim evde sorumluluğumuzda olan insanlar var, biz nasıl geçineceğiz?? Bu virüs 3 5 aya kontrole alındı diyelim, zaten kimsenin aklına gelen birisi değil bu çiftçi, o zaman da kimse corona felan bilmez herkez bize yüklenir. Eger bu coronadan bişey olmazsa, bu geçtikten sonra batak bir çiftçi olarak hsyatımızı toparlayamayız ve coronadan daha kötü bir durum bnce

Para ıkıncı plana gıttı İlker canını kurtar köyde ek bugdayı çöreği ye başka çare yok eskiler anlatırdı kıtlık kuraklık dıye başa geldi

hadi hayırlısı.
CollageMaker_20200328_191931074.jpg