ne coronaymış

Korkudan çarşıya gitmiyom lakin bizim muhtar ve ekibi Darende iki köy giriş çıkış yasak mış şuan
Dikkat et kendine hemşerim
Hemşerim fabrikayı kapatamıyoruz siparişler var. Fabrikada 60-70 kişi çalışıyor.
Kronik hastalığı olanlara izin verdik, yemek saatlerini böldük herkes aynı saatte yemekhanede olmasın diye, girişlere dezenfekte koyduk. Bakalım nereye doğru gidecek

Hemşerim fabrikayı kapatamıyoruz siparişler var. Fabrikada 60-70 kişi çalışıyor.
Kronik hastalığı olanlara izin verdik, yemek saatlerini böldük herkes aynı saatte yemekhanede olmasın diye, girişlere dezenfekte koyduk. Bakalım nereye doğru gidecek
Elinden gelen tedbiri al ama malataya da sıkıntı var galiba bayağı
O karantinaya alınan köyde yurt dışından gelen şahıs köyde kendi cenaze mevlüt dolanmış sarıl mış tokalaş mış kendi de rahmetli olmuş 70 kişi de karantinaya gözlemde

Adamın elinden Çine küfretmekten başka birşey gelmıyor
Bence çini tebrik etmelisin adamlar 3000 kişide virüsü kontrol altına aldı, aralıktan beri bu virüs var , her tarafta var bi bizim harita akçaydı, aslında değilmiş, bir ay önce ülkeye giriş çıkış yasaklansaydı iyiydi, ayamadılar yada yapamadılar, beş vakit abdest alan temizdir dediler neye sayarsan say .bence korona önemini kaybetti , senin çılgın gölet projesi gibi projeler için start verilmiş Ufukcum[emoji4]

Bence çini tebrik etmelisin adamlar 3000 kişide virüsü kontrol altına aldı, aralıktan beri bu virüs var , her tarafta var bi bizim harita akçaydı, aslında değilmiş, bir ay önce ülkeye giriş çıkış yasaklansaydı iyiydi, ayamadılar yada yapamadılar, beş vakit abdest alan temizdir dediler neye sayarsan say .bence korona önemini kaybetti , senin çılgın gölet projesi gibi projeler için start verilmiş Ufukcum[emoji4]
Evet ufuk beyin cılgın gölet projesi gibi millet can derdindeyken bugün kanal istanbul icin ihale yapıldı birde 24 saate 7 şehidimiz var Allah rahmet eylesin iyi uykular

Benim param çok olsa neler yaparım hiç bişey olmasa denemiş olurum ama bende rant yok abi yalnız durdurmak da zor insan malesef bazı olayları düşünüyor napsın adamlar otelleri düşün adamlar tam sezona başlayacaktı yks 26 temmuza ertelendi şartlar bu sene her yönden ağır

Benim param çok olsa neler yaparım hiç bişey olmasa denemiş olurum ama bende rant yok abi yalnız durdurmak da zor insan malesef bazı olayları düşünüyor napsın adamlar otelleri düşün adamlar tam sezona başlayacaktı yks 26 temmuza ertelendi şartlar bu sene her yönden ağır
Ben sana bişey demiyorum zaten , cemal yazmış kanal muhabbetini ne gereği var,şu felaket bitsin kanal kaçmıyor onu demek istedim, ben iki şehit biliyordum.Allah rahmet eylesin ne kolay söyledim demi.bide ailesinin kederi kitaba yazsan almaz.

İTALYAN DOKTOR ŞÖYLE DEMİŞTİ:

TEDBİR ALMAKTA, ÖNLEM ALMAKTA,
GEÇ KALDIK, GEÇ KALDIK, GEÇ KALDIK....

İTALYAYI İZLİYORUZ ...

AKİBET BELLİ....

1 KORONALI KİŞİ, BU HASTALIĞI 250 KİŞİYE BULAŞTIRIR MI?

EVET, MÜMKÜN,

KORONALI KİŞİ, SALON ŞEKLİNDE, 50 KİŞİNİN ÇALIŞTIĞI BİR YERDE ÇALIŞIYOR OLSUN?

ÖKSÜRME VE HAPŞIRMA İLE VİRÜSÜ HAVAYA YAYSA, KİLİMANIN ETKİSİYLE, VİRUS HERKESE DAĞITILMIŞ OLSUN

BU SALONDA ÇALIŞANLAR, EVLERİNDE, ANASINA, BABASINA, EŞİNE, ÇOCUKLARINA BULAŞTIRMA İHTİMALİ VAR:

50 X 5 = 250 KİŞİ KORONALI OLUR,

TOPLU TAŞIMA VASITALARINDA BULAŞTIRDIĞI KİŞİLER HESABA KATILMADI.

SONUÇ: GEÇMİŞ OLSUN...

korona virüsüne karşı alınması gereken tedbir nedir?

geç kalındı, geç kalındı, geç kalındı....

başka ülkelerden, gelen öğrenciler, üniversitelerde yurtlarda karantinaya alındı...doğru uygulama

ümreye gidenlerin büyük kısmı karantinaya alınmadan, evlerine gittiler,

köylerde, ilçelerde, şehirlerde...memleketin her yerine dağıldılar....geçmiş ola

başka ülkelere, görevli ya da izinli giden memurlar yurda geldiklerinde, karantinaya alınmadan,

evlerine gittiler....

korona getirenler, ailelerine bulaştırdı....

çalıştıkları yerlerde...çalışma arkadaşlarına bulaştırdılar, muhtemelen...geçmiş ola

devlet dairelerinde, kronik hasta olan memurların izinli sayılması....yarım tedbir... koruma amaçlı

unutulmasın, gençler hasta olmaz, onları öldürmez fikri yanlış...onlar da hastalanır, onlarda ölür.

bunun yanında, bir çok tedbir alındı....kademe kademe...yarım tedbirler

VİRÜSLÜ SAYISI HIZLA ARTIYOR...ÖLENLERİN SAYISI HER GÜN GİDEREK ARTIYOR

HALA İŞ YERLERİ AÇIK, DEVLET DAİRELERİ AÇIK...

TEDBİR NEDİR...

TEDBİR: 2-3 HAFTA BÜTÜN İŞ YERLERİNİN (KAMU, ÖZEL SEKTÖR) KAPATILMASI..
SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GETİRİLMELİ...

BUNU ACİLEN YAPMAZLARSA, TARİHİ HATA YAPARLAR...

BU TEDBİR İŞİN BAŞINDA ALINMALIYDI...GEÇ KALINDI

HALA TEDBİR ALINMADI...

DÜNYADA, BİRİNCİ OLMAYIZ İNŞALLAH...

Son düzenleme:
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından son dakika gelişmeleriyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Bakan Koca, "Son 24 saatte 2 bin 69 pozitif vaka tespit ettik. Toplam vaka sayımız 5 bin 698. Bugün kaybettiğimiz 17 kişiyle can kaybımız 92'yi buldu" dedi.

[emoji837] SON DAKİKA:

Cumhurbaşkanı Erdoğan:
1. Şehirlerarası Seyahatler Valilik iznine bğalandı.

2. Özel sektörde minimum personelle esnek çalışma sistemine geçilecektir.

3. Toplu taşıma araçlarında seyrek oturma düzeni uygulanacaktır.

4. Piknik alanları ve ormanlar gibi alanlar haftasonları kapalı olacak, hafta içi de toplu olarak bir arada bulunmak yasak olacaktır.

5. Askerlerimiz 14 gün karantina kuralına uygun olmak koşulu ile kontrollü olarak celp ve terhis uygulamasına tabi olacaktır.

6. Yurt dışı uçuşlar tamamen sona erdirilmiştir.

7. Tüm illerimizde valilerimizin başkanlığında pandemi kurulu oluşturarak alınan tedbirler takip edilecek ve gerektiğinde yeni tedbirler burada kararlaştırılacaktır.

Bu tedbirler başta İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli gibi büyük şehirler olmak üzere, 30 büyük şehrin tamamında titizlikle uygulanması kararı uygulamaya geçmiştir.

Bana kalırsa bir gün sokağa çıkma yasağı gelecek fakat baş edebilecekmiyiz bilemiyorum, sayı sürekli katlanırken nasıl stabile dönecek merak ediyorum, ilk gün 50 100 200 ken önüne geçilemedide şimdi günde binlerce kişi hasta pozitif çıkarken nasıl önüne geçecekler , çok geç kalındı, italyayı tvde seyrederken herkes çok rahattı , hadi biz bilemedik devleti yönetenlerdemi fark edemedi, çok zor çok , sayı sürekli artıp duru.