Mısırcı arkadaslar buraya

ARKADAŞLAR BİR SUSKUNLUK HAKİM OLDU HERKES İŞE GÜCE DALDI GALİBA
BİZDE YAĞMUR YAĞDI ÇOK ŞÜKÜR 1 AYIN SONUNDA RAHMETE KAVUŞTUK
ŞU AN DİNLENCEDEYİZ SİZLERDE SON DURUM NASIL AYÇİÇEKLERİNİZ MISIRLARINIZ EKTİNİZMİ ÇIKTIMI

Biz tum misirlari (şeker danelik silajlik)hepsini 4 aralikta ekimlerini tamamladik su an bor kariş civari mayisin 7 sinde ust gubrelemeyi yapip ilac icin zaman kovalicaz...bizde durum bu

[video=youtube;c3HGOvBYkwQ]https://www.youtube.com/watch?v=c3HGOvBYkwQ[/video]
videodaki gibi toplama makınaları var makaralara sarıyoruz .

Hocam bu damlama sulamayı ne zaman döşemeye başlıyorsunuz ve 2-3 kez ara çapa işlemi yapılıyor diye biliyorum bu işlem yapılırken borular tarlada olmuyor mu ? Ara çapa boruları kesmiyor mu ?

Hep merak etmişimdir.

Değerli arkadaşlar her şeyden önce toprak gelir. Bildiğiniz üzere Humik-Fulvik Asit üretim tesisi kurdum. Kendi deneme alanımda elde ettiğim sonuçları sizlerle paylaşayım dedim. Topraktan dekara 5 litre humik asit çözeltisi uyguladığım alandaki ve uygulamadığım alandaki mısırları göreceksiniz. Mükemmel bir kök gelişimi var. Bununla birlikte gövde ve yaprak gelişimide iki katı seviyede. Şiddetle mısırcı arkadaşlara tavsiyemdir.

HUMİKCAN kullanılmayan alandaki en iyi mısır bitkisi

13052540_10154092593649029_829072572_o.jpg

HUMİKCAN kullanılan alandaki normal mısır bitkisi

13113351_10154092593799029_665219158_o.jpg

HUMİKCAN kullanılan alandaki mısırın yaprak genişliği yaklaşık 4 cm

13106621_10154092593589029_2090247092_o.jpg

HUMİKCAN kullanılmayan alandaki mısırın yaprak genişliği yaklaşık 2 cm

13112620_10154092593469029_1155830283_o.jpg

Sağdan sola doğru;
HUMİKCAN kullanılan alandaki normal mısır bitkisi, HUMİKCAN kullanılan alandaki en az gelişmiş mısır bitkisi, HUMİKCAN kullanılmayan alandaki en gelişmiş mısır bitkisi

13112708_10154092593359029_1186515020_o.jpg

Seker mısırına ilaç olarak ne atıyorsun son gübregi biz 33 lük atıyoz bereketli olsun
Şeker misirina ot ilaci olarak primextra
Bozkurt icin safa tarimin Kral diye ilaci gercekten isi kpkten temizliyor..
Kocan kurdu ve misir kurdu icin ise Eforia en az 2 uygulama yapiyoruz..
Yapraktanda cinko mangan magnezyum sulfat veriyoruz bitki en az 25 cm olunca..

Değerli arkadaşlar her şeyden önce toprak gelir. Bildiğiniz üzere Humik-Fulvik Asit üretim tesisi kurdum. Kendi deneme alanımda elde ettiğim sonuçları sizlerle paylaşayım dedim. Topraktan dekara 5 litre humik asit çözeltisi uyguladığım alandaki ve uygulamadığım alandaki mısırları göreceksiniz. Mükemmel bir kök gelişimi var. Bununla birlikte gövde ve yaprak gelişimide iki katı seviyede. Şiddetle mısırcı arkadaşlara tavsiyemdir.

HUMİKCAN kullanılmayan alandaki en iyi mısır bitkisi

Ekli dosyayı görüntüle 10850

HUMİKCAN kullanılan alandaki normal mısır bitkisi

Ekli dosyayı görüntüle 10851

HUMİKCAN kullanılan alandaki mısırın yaprak genişliği yaklaşık 4 cm

Ekli dosyayı görüntüle 10852

HUMİKCAN kullanılmayan alandaki mısırın yaprak genişliği yaklaşık 2 cm

Ekli dosyayı görüntüle 10853

Sağdan sola doğru;
HUMİKCAN kullanılan alandaki normal mısır bitkisi, HUMİKCAN kullanılan alandaki en az gelişmiş mısır bitkisi, HUMİKCAN kullanılmayan alandaki en gelişmiş mısır bitkisi

Ekli dosyayı görüntüle 10854

Valla ne desen haklısın ama olayı kendi açımdan degerlendirdigimde
Senin dekar hesabınla benim 1450-1500 litre hümikasit kullanmam gerekiyor
Buda 7000-7500 tl demek
Buda 13-14 ton mısır demek
Yani ciddi bir maliyet artışı oluyor ister istemez
Mısır büyük paralar kazandırsa belki kullanılabilir fakat şuanda ki kar marjı biraz düşük
Buyüzden bu riske girilirmi bilmiyorum

Valla ne desen haklısın ama olayı kendi açımdan degerlendirdigimde
Senin dekar hesabınla benim 1450-1500 litre hümikasit kullanmam gerekiyor
Buda 7000-7500 tl demek
Buda 13-14 ton mısır demek
Yani ciddi bir maliyet artışı oluyor ister istemez
Mısır büyük paralar kazandırsa belki kullanılabilir fakat şuanda ki kar marjı biraz düşük
Buyüzden bu riske girilirmi bilmiyorum

Bu uygulama yapacağın arazi takriben 300 dekar. Verim bu şartlara bağlı olarak %10 artsa seni kurtarır mı kurtarmaz mı? Abi birde böyle düşünmek lazım. İkinci düşüneceğin toprağının değişime uğrayarak iyileşmesi.

Şeker misirina ot ilaci olarak primextra
Bozkurt icin safa tarimin Kral diye ilaci gercekten isi kpkten temizliyor..
Kocan kurdu ve misir kurdu icin ise Eforia en az 2 uygulama yapiyoruz..
Yapraktanda cinko mangan magnezyum sulfat veriyoruz bitki en az 25 cm olunca..

Bizde çok şükür kurt yok primextra attık bizde 25 cm olduğu dönemde 130 gr Ester attık ester ile katkı yapmaya caseret edemedik :)

Bu uygulama yapacağın arazi takriben 300 dekar. Verim bu şartlara bağlı olarak %10 artsa seni kurtarır mı kurtarmaz mı? Abi birde böyle düşünmek lazım. İkinci düşüneceğin toprağının değişime uğrayarak iyileşmesi.

kesin %10 artacagını bilsem hiç düşünmeden uygularım zaten :cool:
şaka bir yana mısır için buyıl geçti artık mısırlar 1 metre oldu
ama yerfıstıgında düşünüyorum bakalım ekim yapacagız bugday yerlerine haziran gibi

kesin %10 artacagını bilsem hiç düşünmeden uygularım zaten :cool:
şaka bir yana mısır için buyıl geçti artık mısırlar 1 metre oldu
ama yerfıstıgında düşünüyorum bakalım ekim yapacagız bugday yerlerine haziran gibi

Yapılan araştırmalar bunu doğrular nitelikte abi. Bana şunu de. Köklenme artarsa, toprak yapında aktivasyon başlarsa, su tutma kapasiten artarsa, gövden sağlam olursa, yaprakların daha geniş olursa, attığın gübrenden faydalanma maksimum olursa verimin artar mı artmaz mı? :D

Her zaman beklerim abi. Alo demen yeter.

Hocam bu damlama sulamayı ne zaman döşemeye başlıyorsunuz ve 2-3 kez ara çapa işlemi yapılıyor diye biliyorum bu işlem yapılırken borular tarlada olmuyor mu ? Ara çapa boruları kesmiyor mu ?

Hep merak etmişimdir.

ben çapa yapmıyorum ama ara çapası çekenler çapayı yaptıktan sonra seriyorlar.o zamana kadarda yağmurlama ile suluyorlar.

La böyle isim mi olur? Bu gübreye bizim buralarda, çiftçiler güzel bi isim bulmuş. Aşure diyorlar. Çiftçilerin pratik zekasına kurban olam:)

benim mesajımdan alıntı yaptığınıza göre "La" diye bana hitap ediyorsunuz heralde. Hitap tarzınıza dikkat ederseniz sevinirim. gübrenin ismini beğenmemişsiniz anladığım kadarıyla bunuda gübretaşa bir mail atında adını aşure diye değiştirsinler. pratik zekanız bir işe yarasın.