Mısırcı arkadaslar buraya

6630 u da 6590 i da denedim. Bu acaip bisey. Bir yerde degil 4 ayri parcada gozlemledim muazzam. Misirda yesil aksam cok sap kismi yemyesil ama rutubet en cok 16 geliyor.

Abi biliyon ben slajcıyım danelik bilmiyom :) duyuyoz görüyozda ne verecek bilmiyorum 6876 ekip geçicem .. Syngenta performerda deniycem ..
Syngenta İnova ektim, bizim şartlarda fena değil yalnız 135 günde hala olgunlaşmamıştı, krağı yakmasın diye biçtim. Bu sene slajda Hırvatistan orjinli BC İnstutit in Faousu 550 civarı her hangi bir tohumu ekmeyi düşünüyorum.

Daneye birakma ihtimalin olabilirmi. Eger oyle bile olsa 6724 6876 dan daha iyi olur tahminim. Benim ph da 7.8 civarinda idi gecen yil. Ortalamada oralardadir.

bizim buralarda syegenta nın dragma diye bir çeşidi vardı 3 sene evvel bunun yerini dekalp aldı şimdi

pionerde yeni yeni girmeye çalışıyor biz dekalp çeşitlerin den memnunuz genelde birde denenmiş denenenmiştir deyip farklı bir çeşit ekmeye cesaret edemiyoruz açıkçası

denemekten bıktık çünkü toprak yapısı hangi tohumla uyuşursa onu ekmeye gayret ediyoruz

Ben geçen sene Fitonun Carella danelik tohumunu ektim. Silaj yaptık tanesi içinde çok olduğundan baya kaliteli bir silaj elde ettik.