Hali hazida 6460dyna6 kullanmaktayiz cokta memnunuz kendisinden hatta memnuniyetten dolayida mf den devam etmeyi dusunuyorduk ama jd bayisina gidince biraz aklimiz karisti ustelik jd nin daha uzun omurlu ve daha saglam olsugu iddiasini cok duymaya basladim hani sorunsuzluk dayaniklilik konusunda . Batakla camurla pek isimiz yok yapacagi isler dik yatay rotavator pulluk cizel vs ha pancar sokumu kışa kalirsa biraz kurtaricilik yapabilir hepsi bu ariza konusunda uzmeyecek dayanikli saglam bir traktor olmasi herkesin gonlundeki
Dyna6'yı biliyorsun işte hocam ne kıvrandırıyon bizi
6700 serisiyle 6400 serisinin motor karakteri farklıdır.6400 serisi koşar adım gider gerekirse depar atar
6700 serisi yürür adım gider gerekirse koşar, açık ve net depar ise atamaz.
Şimdi ben traktöre yazılım attırdım, çok memnun kaldım.traktörün çekiş karakteri değişti, ayırıcı bir örnek veriyim belki biraz daha açıklayıcı olur. Yazılımdan sonra hem çizelde hem de pullukla deneme yapma fırsatım oldu, traktörde değişimi net olarak görebildim.bendeki 6714 tam olarak 7500kg, ağır ve sallı bir traktör.daha önceden traktör patinaja düşmezdi, vites düşerdi, şimdi vites düşmek yerine patinaja düşüyor.mazotu ölçemedim tabi ama açık ve net ki patinaja bedava düşülmez, mazotu artmıştır.neyse ki yüksek teknoloji ürünü patinaj radarımız var
patinaj radarını açarız, patinaja düşünce hassasiyetimiz devreye giriverir de mazotu içirtmeyiz.harman sürümlerinde ölçerim net olarak.
traktör yürür adımdan koşar adıma geçiş yaptı, gerektiğinde hızlı koşuyor ama depar karakteri yine yok.
deparcı traktörler de kullandık, koşar adımcı traktör de kullandık yürüyen traktörün ne olduğuyla 6714 sayesinde tanıştık.deparcı traktöre ihtiyacım olmadığını net olarak biliyorum, ekipmanın ona göre arazim ona göre işçiliğin çiftçiliğim ona göre.
Gelelim depar karakterine ihtiyacımız olup olmadığına, şahsen ben ihtiyaç duymuyorum.harmanda bir haftada tek traktör 1000 dekar buğday anızı deviriyorsan iş değişir, sana deparcı traktör lazım.depar da bedava atılmıyor, mazot ister.yok benim işlerim sıkışık değil her işime uygun ara traktörüm var diyorsan yine işler değişir.
Ayrıca ekipmanların da canı var, ekipmanı da çabuk yıpratır deparcı traktör.
6140 6714e göre Deparcılık haricinde benim aklıma gelen tüm noktalarda ya kafa kafaya ya da gerisinde