Ankara İl tarımı aradım net bir bilgi yok işin aksi 2017 mazot gübre yatarmi diyorum bilgi bekliyoruz diyorlar ...
E 23 ünde neyi neye göre hangi kaynaktan hangi yılın desteği ödenecek 2017 nin mazot desteği demeyin ödenecek bütçe önceden belli idi ...2018 hiç demeyin daha birçok çiftçi dosya yaptirmadi Desteklemelerre ayrılan bütçe belli değil henüzMazot gübre martın sonunda verilecek diye biliyorum.
Ben tam olarak hesap yapmadim amaBuğday ayçiçeği için konuşçak olursak dönüme ne kadar mazot masrafınız oluyor hesaplayan var mı?
Cuma akşamı net bi açıklama olmazsa şayet
Biz ALDATILDIK demelimiyiz!!!
Cuma akşamı net bi açıklama olmazsa şayet
Biz ALDATILDIK demelimiyiz!!!
arkadaşlar sizin oradaki il/ilçe tarım müdürlüklerini bilmem ama buradakiler bürolarından çıkamıyorlar herşeyden her kanundan bi haber çifçi için 00000 hiç bişey yapmıyolar
önemli olan mazotun çiftçiye maliyeti, hesap işi büyük ihtimalle 1) ürün çeşidi 2)işlenen alan 3)ilgili ürüne dekara harcanan ortalama mazot... kriterleri ile yapılacak hesap sonucuna göre destek verecekler. Öyle fiş ile fatura ile yapılırsa üçkağıtçılar kullandığının kat kat fazla fatura bulur ,hatta petrol istasyonu bile açarlar
Arkadaşlar sezonda bir tarlaya 2 ürün ekilince ikisine ayrı mazot gübre desteği alınıyormu.örnek buğday mısır
Yine aynı oyun göstermelik 32 tane ile ödeme yapılacak. Hayırlı olsun
https://www.ziraatbank.com.tr/tr/ba...rular/duyurular/tarimsal-destekleme-odemeleri