Ynt: Balya Römorku Faaliyete Geçti
YUSUFTUYLUOGLU link=topic=76096.msg899696#msg899696 date=1402600115' Alıntı:
Yılmaz bilgiler çok açıklayıcı Sağol.
buna çok ihtiyacım var.
lakin şu teker işi kafama yatmadı.
daha küçük jant ve teker kullanarak yüksekliği dahada aşağı çekmeyi düşünüyorum.
Yusuf Abi ben daha küçük bi teker bulabilmek için çok aradım / uğraştım. Ama fiyat olarak bulabildiğim en küçük ve çekerli tekerler bunlardı. Eğer ki sen bulabilirsen çok güzel birşey ortaya çıkar. Fikir olarak da H100 kamyonetlerin 4 tekerli arka dingillerini önerebilirim. Çok çok ufak olmalarına rağmen kaldırma güçleri iyi.
Yalnız şundan çekiniyorum: sonuçta bu aletin ömrü arazide geçecek. Çok küçük teker de engebeli arazide sıkıntı çıkartır mı? Ben biraz da bundan daha küçüğünü aranmaktan vazgeçtim.
Diğer bir husus da alt yüksekliği. Teker küçüldükçe romorkün altı da alçalacak. Arazi şartlarında ise bir aracın altı ne kadar yüksekse o kadar makbul derler.
Sonuçta Ok ile birlikte 7.5 metre boydan bahsediyoruz. Bu durum özellikle tarla sınırlarından geçerken yada büyük tümseklerden atlarken şasenin yere sürtmesi, hatta römorkun askıda kalması anlamına gelebilir.
Ben şahsen bu endişeler yüzünden şu anki boyutları uygun buldum. Ha daha alçak olsun istemez miydim? Isterdim ama şase yüksekliği endişesi ağır bastı.
Şu an şasenin yerden yüksekliği 65-66 cm civarı. Ayrıca Inceledim. Yurtdışındaki örnekleri de hemen hemen aynı yada benzer yükseklikte.
Kısaca arazi yapınızı bilmiyorum. Full düzlükse korkma ama engebe varsa yukarıdaki hususları da gözden geçir.
UÖZKAN.77 link=topic=76096.msg899700#msg899700 date=1402601102' Alıntı:
tebrikler..
yalnız buna sadece reflektör yetmez, bide tepe lambası koymalı
EN konusunda ÇOK haklısın.. dıştan dışa 2,5 metreye yakın römork 2 kere ciddi devrilemden kurtardı bizi de.. tabi alçaklıkta önemli..
Abi buna aslında romork imalatı yapan bir yerden kablosu, fişi, stopları, hatta sinyallerine kadar komple bi set almayı düşünüyoruz. Çünkü 2.5 metre en demek, yüklü vaziyette 0 geri görüş demek. Reflektör şimdilik, tedbir maiyetinde bir çözüm. En azından gece işimiz olursa tehlike yaratmasın diye. Bu yüzden 2 ' si sarı 2 ' si kırmızı 4 metre 3m reflektör aldım bugün. Boyasını atalım, heryerine yapıştırcaz. Şu an alelacele bi antipas attık, öyle duruyo.
Tepe lambası değil de, özellikle gece balya yükleme işlerinde ışıklandırma çok gerekli oluyor. Örneğin önceki gece saat 00:00 ' dan 04:00 ' a kadar hem bağladık, hem taşıdık. Allah ' tan ay aydınlıktı ve hamallar tecrübeliydi. Yoksa zifiri karanlıkta görülemediği için tarlada kalan balyalar oluyor.
Bu yüzden ön ve arkadaki 4 babanın en üst noktasına 4 tane projektör koymayı düşündüm. Elektrik tesisatı çekildiğimde bu da yapılırsa gerçekten güzel olacak. Hatta ufak çaplı bir LED çalışması dahi olabilir