Hayatımda İlk Defa Traktör Alacağım, Tavsiyelerinizi Bekliyorum

MF 135 modelde çevrede bulunan traktörlerde krank kesme sorunu yaşayanı bilmiyoruz.
Ayak gazı ile stabil olmayan bir gazlamanın zararı olacağını sanmıyoruz.
Pullukta içteki kol , Yukarı ve Taşıma konumları üzerinde durması gerekir.
Traktörün hidrolik kolları kovana değiyorsa hidrolik kol sehpasının ayarı gerekir.
Taşıma konumu ile Devamlı pompalama arasında kelebek cıvatanın yerini ayarlamak ister.
Kol fazla ileri alınınca basınca geçer, iç pompayı zorlar.

Steyr 8053 her işinizi görecektir, düşük yakıt, ucuz yedek parça, her ekipmana uyumluluk sağlar, emsal hp traktörlere göre düşük bütçelidir 50 bin civarındadır fiyatları. Kalan bütçeyle de ekipman alma şansınız olur.

Resimler ve ekler

• images.jpeg
    images.jpeg
    53.9 KB · Görüntüleme: 9
Öyle bir durumum olsa tek bakacağım traktör t480 olurdu herhalde
Bunun yanında eğer çiftçiliğinizi belgelendirirseniz ziraat bankasından çok düşük faizlerle sıfır traktör alabilirsiniz hem düşük faiz ile birikim yapmış olur hem de birikiminizi enflasyona yedirmemiş olursunuz sonuçta traktörde bir yatırım.

Ayak gazı ile kullan dede yaşlandığı için unutmuştur neden arıza yapsındüşük devirde kullanma 1600 ile 1800devirlerde kullan bayır yukarı motor boğulursa daha fazla gaza bas gitsin o traktör reamen koklayarak gidiyor efsane onlar

Bayırlarda genelde 2 ile vur alışıncaya kadar 3le vururdan vites düşmen gerekiyor geri. Kaçırmadan babam rahmetli 35 liğide 265ide 2 ve 3 kullanırda 1 sadece tarlada kullanırdı 4 .vitesi hiç kullandığını görmedim. hangi viteslen istersen onla kalkar otomobil gibi 1 zorunlu değil yükte 1. Vites kalkış uygundur

Steyr 8053 her işinizi görecektir, düşük yakıt, ucuz yedek parça, her ekipmana uyumluluk sağlar, emsal hp traktörlere göre düşük bütçelidir 50 bin civarındadır fiyatları. Kalan bütçeyle de ekipman alma şansınız olur.

Bu traktörler, hatta 73 olanı çok hoşuma gidiyor ama benim aldığım traktörün 2 katı fiyatı var 53'ün. 73 daha da pahalı. Ama bir gün bir Steyr kullanmayı hayal ediyorum, belki MF 135'den sonraki traktörüm Steyr 8073 olur :)

Size tavsiyem Universal 445 olurdu.
70'li yıllarda üretilenlerden.
Hem yedek parça konusunda genellikle fiatla uyumlu olmasından sıkıntısız ve sağlam,
Hem de ağır devir olduğu için çekiş ve yakıt konusunda da gayet iyi.
Fakat aldığınız traktörle ilgili teknik bilgim olmasa da çok temiz görünüyor.
Güle güle kullanın.
Ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim; hayalimdeki hayatı yaşıyorsunuz diyebilirim :)
Sabit bir gelirle çiftçilik.

Arkadaşlar merhaba, tanışma bölümünde de yazdığım gibi daha önce ne bir traktörüm oldu ne de kullandım ama yıllardır çok ciddi bir şekilde heves ve heyecan duyuyorum.

Aslına bakacak olursak kayda değer bir arazim de yok ama planlarım var.

Ben bir yazılım mühendisiyim ve normal zamandaki işim yazılımcılık ama hobi olarak da 8-10 tane keçi bir inek falan bakıyorum, işim uzaktan çalışma şeklinde çünkü.

2.5 dönüm bir arazimiz var, etraftaki köylülerden de bir kaç tane 4-5 dönümlük arazi kiralayabilirim.

Esas amacım, kendi hayvanlarımın en azından ot ihtiyacını karşılayabilmek için yonca vb. ekip biçmek. Belki ileride yulaf, korunga vs gibi çeşitlendirebilirim de.

Bu işleri gerçekleştirebilmek için, pulluk, tırmık, tambur gibi araç gereçler de lazım olacak biliyorum ama önce bir traktörümü alayım da 😊

Bir yandan da elimdeki parayı harcamıyayım traktörde dursun zamanla o da bir yatırım olur diyorum.

Traktör için şu an 75.000 TL’ye kadar bir bütçe ayırabilirim.

Piyasayı biraz araştırdım, öne çıkan seçenekler MF 240, TT50, 54C, Deutz 3045 gibi traktörler var.

Siz deneyimli çiftçilerin çok değerli yorumlarını sabırsızlıkla bekliyorum. Burada bir sürü profesyonel insan var, siz olsanız 75.000TL de paranız olsa en mantıklı traktör ne olurdu?

Hangi traktörü alırdınız?

Hobi olarak ya da amatör olarak yapanların da değerlendirmelerini beklerim 😊

Not: Arazimiz Şile bölgesinde, genelde alt suyu yüksek. Sulak yerler oluyor, özellikle sonbahar ve kış aylarında.

Şimdiden teşekkürler.
60 56

Traktörün, mazot filtrelerini, hava filtresini, yağ filtresini ve motor yağını değiştirdim.

Mazot deposunu kendim güzelce temizledim.

Saat gibi çalışıyor kerata :)

Ayrıca çalışma saati bozuktu değiştirdim, mazot şamandırası bozuktu değiştirdim. Mazot göstergesini değiştirdim. Elektrik tesisatı vs tüm işleri ben yaptım.

Şu an çalışmayan hiç bir aksam bulunmuyor ama kafaya taktım sanırım lastikleri de değiştiricem. Üzerlerindeki lastikler 12.4-11-28 Tatko marka lastik buldum fiyatı çok uygun diğerleri ile arasında 700-800 TL var. Alınır mı sizce?

Bir de 13.6 taban genişliği olan lastikler de var daha tok duruyor, benim traktörüme olur mu sizce? Ya da hiç karıştırmadan aynısını mı alayım?