54c seçeneklerden en mantıklısı bence onun haricinde fiat 60-56,60-66, massey 265 de olur
Fiat ve masseyler bu ülkede reşat altını gibidir hiçbir zaman degerini yitirmez. Kolay kolay arıza yapmaz. Arıza yapsada parçası ucuz oldugu için fazla masraf çıkarmaz bu yüzden tt55le aynı fiyatlara bulunabiliyor. Yukarıda bahsettiginiz traktörlerin hepside alınabilir. Bu traktörleri uzun süre kullanmadıgım için hiçbirine yorum yapamayacagım ama traktörü yumuşak zeminde kullanacaksanız ya da yük çekme işiniz varsa fiat ve nhlere bakmanızı tavsiye ederim. Masseylerin arkası hafif oldugu için çabuk patinaja düşüyorArkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum, ufkumu baya açtınız. Ben tüm yorumları değerlendirerek kendi fikirlerimle de birleştirdim ve genel anlamda şöyle bir kanaate vardım:
Fiat (New Holland) ve Massey Ferguson yorumlarda öne çıkan markalar oldu ama sanki Fiat bir tık önde. O yüzden ben tercih sıralamamı şöyle yaptım (hepsi 70-80 bin arası alınabiliyor):
1- Fiat 54C 96-99 arası
2- New Holland TT55 2005-2011 arası
3- Fiat 6056 95-96 arası
4- Fiat 5556 95-98 arası
5- MF 255T 94-98 arası
6- MF 265 94-98 arası
Bana en yakın gelenden itibaren sıraladım fakat enteresan olan bu TT55’in modeli yüksek olmasına rağmen neden diğerleri ile aynı para? Yani daha uygun.
MF’leri sona koydum çünkü bazı yorumlarda ön tarafları ağır olduğundan sulak arazide bir miktar sorun olabileceğini yazdı bazı arkadaşlar.
Bu 54c’lerin de kaportası çok sağlam görüntü veriyor, çok daha eski modellerinde bile taş gibi olanlar var
Siz bu 6 araçtan hangisini seçerdiniz? Bir puanlama yapabilir misiniz?
Model aralıkları için de yorumlarınızı alırım
Teşekkürler.
Heybetli ve torkludur.Bir de bu paylaştığım fotoda amca mı çok kısa yoksa bu MF 265 bu kadar heybetli mi?
Ekli dosyayı görüntüle 61461
Yol yakıtı biraz fazla olur.Heybetli ve torkludur.
Bu s olanı bunu pek bilmiyom ama Bizde düz 265 vardı tavsiye etmem. torklu ve sağlam makine başkada bir şeyi yok. birde 5,10 dönüm için kapıya koyulmaz.
Hocam, 265 ten sonra 8073 aldik yakit çok bariz az ve mf den kullanisli,ona yakın çekisi var.265 tarlada patinajdan gitmiyordu, steyrin tutunması daha iyi.Yol yakıtı biraz fazla olur.
Steyr in 10 lt ile gittiği yolu 12-13 lt ile gidip gelebiliyor.
Sadece tutunması değil, hidrolik konusunda da MF den her türlü iyidir.Hocam, 265 ten sonra 8073 aldık yakıt çok bariz az ve mf den kullanışlı, ona yakın çekisi var.265 tarlada patinajdan gitmiyordu, steyrin tutunması daha iyi.
Başak 2073 sh alanilirsiniz hem 4 piston 70 beygir az yakar çok kaçar misali fiyatıda uygun diğer modellere göre bende var çok az yakıyor yarı yolda koymuyo asla ama nakit ihyiyacından dolayı satacağım 2005 modelArkadaşlar merhaba, tanışma bölümünde de yazdığım gibi daha önce ne bir traktörüm oldu ne de kullandım ama yıllardır çok ciddi bir şekilde heves ve heyecan duyuyorum.
Aslına bakacak olursak kayda değer bir arazim de yok ama planlarım var.
Ben bir yazılım mühendisiyim ve normal zamandaki işim yazılımcılık ama hobi olarak da 8-10 tane keçi bir inek falan bakıyorum, işim uzaktan çalışma şeklinde çünkü.
2.5 dönüm bir arazimiz var, etraftaki köylülerden de bir kaç tane 4-5 dönümlük arazi kiralayabilirim.
Esas amacım, kendi hayvanlarımın en azından ot ihtiyacını karşılayabilmek için yonca vb. ekip biçmek. Belki ileride yulaf, korunga vs gibi çeşitlendirebilirim de.
Bu işleri gerçekleştirebilmek için, pulluk, tırmık, tambur gibi araç gereçler de lazım olacak biliyorum ama önce bir traktörümü alayım da
Bir yandan da elimdeki parayı harcamıyayım traktörde dursun zamanla o da bir yatırım olur diyorum.
Traktör için şu an 75.000 TL’ye kadar bir bütçe ayırabilirim.
Piyasayı biraz araştırdım, öne çıkan seçenekler MF 240, TT50, 54C, Deutz 3045 gibi traktörler var.
Siz deneyimli çiftçilerin çok değerli yorumlarını sabırsızlıkla bekliyorum. Burada bir sürü profesyonel insan var, siz olsanız 75.000TL de paranız olsa en mantıklı traktör ne olurdu?
Hangi traktörü alırdınız?
Hobi olarak ya da amatör olarak yapanların da değerlendirmelerini beklerim
Not: Arazimiz Şile bölgesinde, genelde alt suyu yüksek. Sulak yerler oluyor, özellikle sonbahar ve kış aylarında.
Şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum, ufkumu baya açtınız. Ben tüm yorumları değerlendirerek kendi fikirlerimle de birleştirdim ve genel anlamda şöyle bir kanaate vardım:
Fiat (New Holland) ve Massey Ferguson yorumlarda öne çıkan markalar oldu ama sanki Fiat bir tık önde. O yüzden ben tercih sıralamamı şöyle yaptım (hepsi 70-80 bin arası alınabiliyor):
1- Fiat 54C 96-99 arası
2- New Holland TT55 2005-2011 arası
3- Fiat 6056 95-96 arası
4- Fiat 5556 95-98 arası
5- MF 255T 94-98 arası
6- MF 265 94-98 arası
Bana en yakın gelenden itibaren sıraladım fakat enteresan olan bu TT55’in modeli yüksek olmasına rağmen neden diğerleri ile aynı para? Yani daha uygun.
MF’ leri sona koydum çünkü bazı yorumlarda ön tarafları ağır olduğundan sulak arazide bir miktar sorun olabileceğini yazdı bazı arkadaşlar.
Bu 54c’lerin de kaportası çok sağlam görüntü veriyor, çok daha eski modellerinde bile taş gibi olanlar var
Siz bu 6 araçtan hangisini seçerdiniz? Bir puanlama yapabilir misiniz?
Model aralıkları için de yorumlarınızı alırım
Teşekkürler.
1- 54C , mekanik aksam olarak gayet iyi tercih, toprak işleme de 3 10" pullukla düz arazide çalışır, yol yakıtı olarak biraz fazlaCafer hocam kendimi tam NH TT55'e iyice motive etmiştim ki, Başak 2073 SH ile kafamı ciddi manada karıştırdınız. Hem çok daha güçlü hem de fiyatları uygun. Acaba TT55'e göre ciddi bir yakıt sarfiyatı olur mu? Sadece ikisini kıyaslarsak neler dersiniz arkadaşlar? TT55 ve 2073SH?