1- 54C , mekanik aksam olarak gayet iyi tercih, toprak işleme de 3 10" pullukla düz arazide çalışır, yol yakıtı olarak biraz fazla
2- TT55b ve TT55 tarla kullandık, rampa tırmanış ve serilik, pratiklik olarak gayet güzel.
3- 6056 , 3 10" pullukla çalışır, toprak işleme yakıtı bir tık daha iyidir
4- 5556S , kırmızı kaporta kullandık, sallı traktör, levye eksiği var.
5- 255T ve 255EP kullandık , yol yakıtı 240S modelden fazladır, toprak işleme de 54C gibidir.
6- 265S , bağımsız kuyruk mili , çift damper çıkışı kullanışlı , yol yakıtı küçük arazilerde sizi yorabilir.
2002 Başak 2073S , tutulan bir modeldir, yol yakıtı TT55 e göre 5/4 gibi %20 farklıdır, 3 12" pullukla düz arazide çalışır, rampa %40 meyil üzeri çalışmak için MF 285S gerekir, işleyeceğiniz arazi miktarı az olduğundan MF 285 in yol yakıtı içinden çıkılmaz.
Tümosan 5155 de seçenek olarak düşünülebilir.
Same Explorer 70, yolda MF240 kadar yakar, servis maliyetleri yüksek.
Kioti LX500L , bi speed özelliği var, donatı olarak gayet iyi , servis olanakları kısıtlı oluyor.
Erkunt 58E , frenleri zayıf, yol hızı az, tarla yakıtları normal düzeyde.
Seçeneklerinizde levyeli traktör olmadığı için tercih yapmadık.
Emisyon olarakta düşük modeller bulunuyor.
Motor verimlilik değerleri %31 dolaylarında, bu yüzden sorun görünmüyor.
Pullukta MF, toprak kalınlığına göre sürüm yaptığından bir tık daha iyi olabilir.
Yaş tav sürümlerde diferansiyel kilitli çalışmak gerekiyor, Fiat' larda dif. kilidi fazla kullanmak gerekmez, çamurculuk konusunda iyidir.
Steyr fazla tutunabilen bir traktör modeli olduğu için arıza çıkarma durumu yüksek olabiliyor,
4. vites dişlisi , diferansiyel , ayna mahruti sorunları çıkabilir,
Motorların zamanlama kayıpları ve aktif çalışma devir aralıkları da farklıdır, MF de 1400-1800 rpm, Fiat'da 1500-2200 rpm, Same 1600-2200 rpm ,
Kioti , 1200-1400 rpm sabit tork aralığı , 2600 rpm max güç , 3000 rpm max çalışma devri , 1700-2300 rpm motor yük dengeleme devirleri, motorun zamanlama kayıpları çok yüksek ve fazla esnek yapıda, çamurculuk konusunda zayıf , çabuk sinen bir motor yapısı var, kuru tarıma gelebilir.
Sonalika 3100 FLT motor , 1300 rpm max tork , 2300 rpm max güç , 2500 rpm max çalışma devri , 1700-2300 rpm motor yük dengeleme devirleri var.
Her modeli öne çıkaran farklı özellikler veriliyor, beğeniler değişiyor. Kolay gelsin.
Gerçekten bir üniversite hocası gibi cevap vermişsiniz. Çok teşekkür ediyorum bu harika bilgiler için, aslında yine yorumlarınızla beraber TT55 ve 54C liderliğini korudu bence (benim şartlarıma göre) levyeli ne anlama geliyor bilmiyorum araştıracağım. Tekrar teşekkürler.
Edit: Araştırdım, ileri geri işlerini kolaylaştırmak için bir vites aracı gibi bir şey sanırım. O kadar seri işler yapamayacağımdan eksikliğini en az 1-2 sene hiç hissetmem gibi