Ne desek olmaz hocam, siz iyisini bilirsiniz.civarda bu aleti kullanan denk gelirse nasıl işçilik yaptığına bi gidip yerinde tarlada bakın.hocam çok açıklayıcı olmuş
bizim adana yöresinde bugday arkasına sadece log çekilir bunlar da bayagı buyuk demır loglardır.
boyutu yerden yukseklıgı 1 metredir en az o kadar buyuk log ve bunu şu şekılde çekerız
ekımı yaaprız bır motorun arkasına takar öyle çekeriz
goble ile tohum yatagı hazırladıgımızda tarlanın oturması için gobleyı 1 derin suruyoruz sonra tarlayı tersıne ksıık ayarlada sürüyoruz
gerekırse taban çekiyoruz
bnde tapan çekerek tesviye bozmak istemıyorum
genelde mibzer arkasında bu aleti gördüğüm için
bnde goble arkasına takarak tohum yatagını bastırmasını istiyorum
hatta bugdayı mıbzer haricinde ekeceksek
öncelike goble süreriz hemen fır fır ile bugdayı ekerız arkasına hemen goble ile süreriz bugdayın üstü kapasnın diye
bn goblenın arkasına takarak hem bastırmasını hem topragın oturmasını isityorum
bir daha log çekmek için tarlaya gitmek istemıyorum
artık amzot aldı başını gidiyor
hemde vakit kaybına neden oluyor
sizce deger mi almaya ?
amacım goble arkasına takarak sürüm sonrası tarlayı oturtmak ve ekım zamanı bugdayı topraga gömmesıne baskı yapmasına katkıda bulunmak heps i bu
ama bu ürün bızım yörede yok
Adanada bizim gibi sürekli kuruya ekim yapıldığını sanmıyorum, tam bilemem ama elalem de almıyorsa vardır bir hikmeti
Eskiden bizde büyük lastik yuvak vardı, içine su doldurulurdu, kıraçlara baharda da kullanırdık
Sonradan yerler sulamaya döndü onu bırakıp döküm merdaneye geçtik, bu kesekli yerleri daha iyi işler.
Sonradan onu da verip daha geniş çaplı daha ağır döküm merdaneye geçtik
Ne kadar ağır olursa o kadar iyi oluyor.