Pancarcılar buraya 2025

Malum pancar ekim sezonu yaklaşıyor ekmek isteyenler yer hazırlıklarına başladılar pancarda gübreleme ekim öncesi dahil nasıl olmalıdır üretimden hasat zamanına kadar olan süreçte

Kendi reçetemi yazıyorum

Yeri harman sonu deviriyorum
Kış önü kaba tesviye için döner tırmıklı çizel çekip bırakıyorum
Kışın uygun hava bulursam veya kış sonuna doğru bi kat aysan çekip hububat mibzerine uygun tesviyeyi veriyorum
Kış çıkar çıkmaz 30 kg Dap gübreyi hububat mibzeriyle verip hemen peşine 2 kat rotil merdane yapıyorum veya tırmık merdane çekip ekime hazır şekilde yağmur bekliyorum ki ekimi tavını almış ellenmemiş toprağa yapabilelim
Türkşekerden verilecek gübreyi de mısır yerlerine kullanıyorum, bu sene gübre yerine nakdi avans verecekler onun için mısır yerleri de pancar yerleri de ekime hazırlandı bekliyor
Eskişehir bölgesi
Pazartesi bi parça ekim yapacağım hatta, civar bölgede mart ayında ekim yapanı duymadım, millet peygamber vahyi gibi 16 Nisan'da 16 santim ekim yapıyor

Ekim derinliği 2-3 cm tohum arası 20-22 cm misket tohum
Toprak işçiliğine güvenmeyen 15 cmlere doğru düşmeli

En kritik kısım ekime kadar olan kısımdır,
Dengesiz bi çıkışta verim almak mümkün değil

Üste de 30 kg üreyi üç parçada veriyorum, tüple, yağmurlama önüne fırfırla nasıl uygun denk gelirse
Holderle her tarlaya girişimde de yaprak besleme yapıyorum, burada bakır, çinko, bor, deniz yosunu, aminoasit kafama göre kullanıyorum.bakır ve bor önemli bunlar kesin oluyor bir iki sefer.