Vallahi helal olsun pancarı ekim öncesi toprak işleme konusunda bayagı işleme yapıp topragı en iyi hale getiriyorsunuz. Bizde ekipmanlar kısıtlıKendi reçetemi yazıyorum
Yeri harman sonu deviriyorum
Kış önü kaba tesviye için döner tırmıklı çizel çekip bırakıyorum
Kışın uygun hava bulursam veya kış sonuna doğru bi kat aysan çekip hububat mibzerine uygun tesviyeyi veriyorum
Kış çıkar çıkmaz 30 kg Dap gübreyi hububat mibzeriyle verip hemen peşine 2 kat rotil merdane yapıyorum veya tırmık merdane çekip ekime hazır şekilde yağmur bekliyorum ki ekimi tavını almış ellenmemiş toprağa yapabilelim
Türkşekerden verilecek gübreyi de mısır yerlerine kullanıyorum, bu sene gübre yerine nakdi avans verecekler onun için mısır yerleri de pancar yerleri de ekime hazırlandı bekliyor
Eskişehir bölgesi
Pazartesi bi parça ekim yapacağım hatta, civar bölgede mart ayında ekim yapanı duymadım, millet peygamber vahyi gibi 16 Nisan'da 16 santim ekim yapıyor
Ekim derinliği 2-3 cm tohum arası 20-22 cm misket tohum
Toprak işçiliğine güvenmeyen 15 cmlere doğru düşmeli
Bu şekilde ortalama veriminiz ne kadar oluyor 1000m2 deEn kritik kısım ekime kadar olan kısımdır,
Dengesiz bi çıkışta verim almak mümkün değil
Üste de 30 kg üreyi üç parçada veriyorum, tüple, yağmurlama önüne fırfırla nasıl uygun denk gelirse
Holderle her tarlaya girişimde de yaprak besleme yapıyorum, burada bakır, çinko, bor, deniz yosunu, aminoasit kafama göre kullanıyorum.bakır ve bor önemli bunlar kesin oluyor bir iki sefer.
İlaç olarak bilgim hiç yok mühendise güvendik o bi ilaç verecek ekim öncesi atılılacakmış galiba siz ne tavsiye edersinizTaban ilaci ne kullaniyorsunuz.
Tabana metamitron etken maddeli ilaç atılır
En yüksek metamitron içeriğini en ucuza sunan marka hangisiyse direkt onu alabilirsiniz
Toz formda değil sıvı solüsyon formda olması daha iyi olur, şişe dibinde kalan tortuyu duru suyla çalkalayıp almak lazım, ilaç ziyan olmasın
Ben 2 yıldır taban ilaci olarak Hektas Logos kullaniyorum. Pancara ruhsati yok ancak basarili. 120 gr atiyorum. Litresi 1.200 tl. Digerlerine gore ekonomik oliyor. Ancak pancari bozmaniz gerekirse yerine pancar haric baska bisey ekemiyorsunuz.olmasın
Litre fiyati mi 1.200₺ ?Ben 2 yıldır taban ilaci olarak Hektas Logos kullaniyorum. Pancara ruhsati yok ancak basarili. 120 gr atiyorum. Litresi 1.200 tl. Digerlerine gore ekonomik oliyor. Ancak pancari bozmaniz gerekirse yerine pancar haric baska bisey ekemiyorsunuz.
EvetLitre fiyati mi 1.200₺ ?
Goltix amarok kezuro kadar etkiliyse eger maliyet olarak cok ucuz kaliyor gercekten
Sadece Logos'u biliyorum. Etken maddesini arastirdim. LinkKıymetli bir bilgi paylaştın @muyank hocam Bu şekilde pancra ruhsatı olmayıp da verim kaybına sebep olmadan çalışan ilaç biliyor musun başka
En azindan 3-5 dekar yerde deneyebilirsiniz. Zayıf toprakta gramaji dusurmek gerekiyor. Ben taban arazide 120 gr kullayorum.Litre fiyati mi 1.200₺ ?
Goltix amarok kezuro kadar etkiliyse eger maliyet olarak cok ucuz kaliyor gercekten