Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

İş yoğunluğu başlamadan arka lastiklerimizi değiştirdik. BKT marka tercih ettik. İnşallah güzel çıkar. Daha önce kulandığımız bildiğimiz bir marka değil.

Resimler ve ekler

• 20230307_112220.jpg
    20230307_112220.jpg
    172.3 KB · Görüntüleme: 41
Gübreler gelmeye başladı. Eti Gübre 20.20 kükürtlü, 9700 tl/ton. Eti Gübre ilk defa kullanacağız. Şirketin sahibinin kim olduğunu bilsem aldırmazdım 😆
Şansa 3 römork dolu denk geldi, 8 tonu haftaya kaldı. Yere indirmek hiç istemiyorum 😑
IMG_20230307_190538.jpg

---
Kar kalkalı çok olmadı, toprak kuruyana kadar ufak tefek işleri hallettim. İlk defa güvenilir internet sitesi dışından araştırıp alışveriş yaptım. Nasip Cam güvenilir, cam ihtiyacı olan olursa internet siteleri var. Uğurlu ve Olimpia eski Hisarlar camlarını üretmiyormuş artık.
IMG_20230308_182549_edit_238484201750588.jpg

IMG_20230308_182558.jpg

---
Bunlar da damperi kullanırken bizi iki büklüm bırakan kollar. Soldakini yeni yaptım, diğer ikisini de yarın yapıp boyayacağım.
Videoframe_20230309_005542_com.huawei.himovie.overseas.jpg

Bugün 15 dekarda tohumu toprakla bulusturduk. Yoğunluktan foto çekemedim.Rabbime şükür hava durumu 10 gün yağmur gösteriyor, 30 dekar kadarda yağmurdan sonra ekeceğiz inşallah.
Aslında tohum toprakta uzun süre ıslak kalırsa köse yapıyor. Birazda o yüzden sonra ekelim diyorum....

Dayı sen bu 100 bin tl lik pulluğu 18 bine Almak istersen kendin dolandirlmayı hak etmişsin demektir
Halén daha bu ilanlara inanan insanlar var gormeden para gınderenler var

Ekli dosyayı görüntüle 74358
Aslında sülün osmanlik bir durum.Sülün osman köprüyü öyle kelepir fiyata satarmış ki,alan gözü açık "ucuza kapattım, enayiyi kandırdım " dermiş.Yani ava gidenin avlanmış olmasıdır...

Bugün Turan marka pulluğum ve 5li dipkazanım geldi
-140X140 şase, pimkesen
-döndürme merkezli
-18inç yaba kulaklı, anız gömen yapraklı
-95 cm tabak aralı, yüksek bacaklı(standarttan 10cm daha yüksek)
-yol konumlu lastik tekerli
Genel olarak özellikler bu şekilde.kombinasyonu oluştururken fabrikada çok yardımcı oldular.
Pulluk traktörle çok uyumlu oldu, pulluğu atınca traktör oturup gidiyor.
6714s'in kaldırma kapasitesi anca yetiyor.
Yaptığım işlere özen göstermeyi severim ve pulluğun sürümünü çok beğendim.
Eskişehirli olanlara özellikle tavsiye ediyorum, pulluk almadan turan fabrikasına bi uğrasınlar.bayiyle muhatap olmakla direkt argeyi yapan teknik kişilerle muhatap olmak çok farklı.

patlatmayı deneyemedim, nasipse harmanda deneyeceğim.
bu malşnenin de başlıca fark yaratan özelliği hem önünde hem arkasında üç nokta askı sistemi olması.çok akılcı bir uygulama olmuş, bacakları ters çevirerek patlatmanın yönü değişir ya da ön hidrolikli traktörlerde kombine olarak tesviye amaçlı öne takılabilir.

ayrıca Eskişehir özen dizelde yaptırdığım yazılım işleminden de çok memnunum, traktörün çekişi ciddi derece fark etmiş.
Hayırlısı olsun

Yer sıkıntısı var duvarda delik açsam arkada hayvanlar var pis havayı içeri çekecek fanlar. Kapıya doğru çevirsem tank on vanası arkada kalacak, ben de bilemedim ne trafa çevirsem. Sağım odası yok kilit arkası sağım yapacağız