Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Buğdaylarımıza yabancı otlar için dar ve geniş yapraklı ilaç uyguluyorum.
Herkese kolay gelsin

Resimler ve ekler

• 20230314_173640.jpg
    20230314_173640.jpg
    644.4 KB · Görüntüleme: 63
  • 20230314_173623.jpg
    20230314_173623.jpg
    597.7 KB · Görüntüleme: 61
  • 20230314_173618.jpg
    20230314_173618.jpg
    461.5 KB · Görüntüleme: 60
Gene çekiklerin malı bırkalamışsın Barış. Japonlar vermicek sana motor en sonunda...:D
Normalde onların ARGE çalışması yapıp bize yenilikler sunması lazım da hep tersi oluyo valla :) Bence pek gerek yoktu ama boş vakitte bi deneyelim diye yaptım

Kimin traktörden kopya çektin 😁 civarda farklı modellerin farklı uygulamaları var.
Mantık aynı ama bağlantı parçaları ve yerlerini kendim yaptım. birkaç yerde fotoğraf gördüm kime yaptırdılarsa çok ince malzeme kullanmışlar zamanla bükülmüş :D elimi korkak alıştırmadım demiri bol oldu

Arpada sizce bu septorya mı? Kardeşlenme döneminin sonundaki arpada gördümEkli dosyayı görüntüle 74532
Hocam şöyle izah edeyim.Benim kıraç olduğu için arpa dan başka pek birşey ekemedigim 15 dekar kadar bir yer var.Her yıl istisnasiz kardeşlenme sonu bu şekilde olur.Baslangicta azotla ilgili olduğu gibi bir hata yaptım. Çok sonra bunun hastalık olduğunu anladim.Bana gore septorya hastaligi bu.Bu yil bir ay kadar once bu gorunumdeki arpaya 1 lt ludion u icine 150 gr ure de karistirarak attim.Bir hafta sonra sarimtirak renk acik yesile dönmüştü. Bir hafta kadar oncede 15 kg kadar can attim.cok guzel toparladi.Takdir sizin.Bu arada Cevrem yeni yeni buğdaya septorya,pas ilacı atıyor.arpaya kesinlikle kullanmazlar.ilac pahali diye...

Hocam şöyle izah edeyim.Benim kıraç olduğu için arpa dan başka pek birşey ekemedigim 15 dekar kadar bir yer var.Her yıl istisnasiz kardeşlenme sonu bu şekilde olur.Baslangicta azotla ilgili olduğu gibi bir hata yaptım. Çok sonra bunun hastalık olduğunu anladim.Bana gore septorya hastaligi bu.Bu yil bir ay kadar once bu gorunumdeki arpaya 1 lt ludion u icine 150 gr ure de karistirarak attim.Bir hafta sonra sarimtirak renk acik yesile dönmüştü. Bir hafta kadar oncede 15 kg kadar can attim.cok guzel toparladi.Takdir sizin.Bu arada Cevrem yeni yeni buğdaya septorya,pas ilacı atıyor.arpaya kesinlikle kullanmazlar.ilac pahali diye...
Bu tarz arazileri 18-46 ile Ekin

Bu tarz arazileri 18-46 ile Ekin
Hocam 8/9 yil once yaptırdığım toprak analizi bizim toprakları yanlış olmasın %75-80 kirecli göstermişti. Hatta sebazios Yılmaz hoca hayatımda gördüğüm en kalsiyum oranı enfazla tarla demişti.DAP en pahalı gubre ,şimdi o gübreyi bu toprakta israf etmiş olmayalım .Ayrıca bu gübrenin bu hastalığa nasil bir.etkisi olabilir?