İkinci parti azot uygulamasına başladım(15kg üre)
İlk başta sıvı gübre uyguladım, arkasına 20 kg sülfat uyguladım
Ondan sonra yağışlardan dolayı tarlaya giremedik.
Sırada ikinci parti sıvı gübre uygulaması vardı ama onu ertelemeyi tercih ettim
Çarşamba günü yağış bekliyoruz, beklediğimiz yağış üç beş günlük yağış dalgasına döner tarlaya giremeyiz korkusuyla bugün hızlıca üre serpmeye başladım.
Toprak tavlı, teker toplamıyor ama ekini biraz çakıyor, zararı olacaktır, gübre geçe kalıp da yağışları kaçırmaktansa bu zararı tercih ettik.
Bundan sonra ilk fırsatta ikinci parti sıvı gübreyle ot ilacı uygulayacağım
Sonra arayı fazla açmadan üçüncü parti sıvı gübreyle pas ilacı uygulayıp daha tarlaya girmeyeceğim
Otomatik dümenleme sayesinde gecemiz gündüz oluyor.gece gübre serpmeyi geçin gündüz bile kimi sıra 10 metre kimi sıra 20 metre arayla dönüş yapardık.
Standart aralıklarla dönüşlerimizi yapıyoruz, kalibrasyonla ilgili sorunlarımız büyük oranda ortadan kalktı, gübre dengeli düşüyor.
Tek fırfırlı gübre serpme makinem var memnun değilim, gübreyi tek taraflı atıyor.
Tarlayı dolana dolana işlem yapılırsa kusur ortadan kalkar ama gübre dolanarak atılmaz.
Çift fırfırlı makinelerden tavsiye edeceğiniz makine varsa tavsiyelerinizden faydalanmak isterim.dönder markanın son model ürünleri dikkatimi çekti.kullanan var mı