Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Burası buğday yeri olduğundan dik frezesini sonbaharda yapmıştım.Tillerle havalandırdım.Saatte 13 dekar yer hazırladım.
Yüz saatten sonra traktörün yakıtı çok azaldı. Servet 85E gibi yakıyor.
Sadece tarımsal üretim yapmıyoruz,namlı balıkçılardanız,öğünmek gibi olmasın.
yorgunluğun üzerine,
afiyet olsun.:love:

Eski sacdan römorka çamurluk yaptım altınada eski araba paslaslarindan parça kesip NH logosu yaptım. Sanayiden 160 cm bi makas benzeri bişey( 6, 7mm) almıştım ayak yapmak için 100 lira verdim bugün ilk ayağı yaptım ayak fiyatlarına baktım en aşağı 90 100 lira, aldığım parçadan 4 ayak yapılıyo. Kaynak işinide yavaş yavaş öğreniyorum.

Resimler ve ekler

• IMG_20230301_195518.jpg
    IMG_20230301_195518.jpg
    166.6 KB · Görüntüleme: 85
  • IMG_20230301_164708.jpg
    IMG_20230301_164708.jpg
    497.9 KB · Görüntüleme: 83
  • IMG_20230301_165930.jpg
    IMG_20230301_165930.jpg
    273.3 KB · Görüntüleme: 80
Harmanda devirip güzün çizelle tesviye verip ardına rotillediğim yerlere tekrar rotil-merdane çekiyorum
Kış önü toprak hazırlığındaki hedefimiz; kış tavını alan toprağı ilk yazda fazla karıştırmadan, yüzeysel aysan veya tırmık+merdane gibi işlemlerle tohum yatağı hazırlayıp, tohumu toprağa saklamaktır.
Koca kışta yağış alamadığımız için, yumruk büyüklüğünde bıraktığım kesekler olduğu gibi duruyor.bu haliyle verimli tohum yatağı hazırlanamaz.
1 Nisan'da pancarları, 10 Nisan'da mısırları ekerim.
O zamana kadar yağış alırsak bi tırmık+merdaneyle ekim yapma niyetindeyim
Tedbir bizden takdir kadir Mevladan

Resimler ve ekler

• IMG_20230302_172703.jpg
    IMG_20230302_172703.jpg
    358.6 KB · Görüntüleme: 92
  • IMG_20230302_172618.jpg
    IMG_20230302_172618.jpg
    510.9 KB · Görüntüleme: 88
Yok hocam bize getirmiyorlar, biz pasinler merkezden alıyoruz.
Tohumluk yiyilmez diye birşey yok tabi.
Ebat uygunsa soyulmaya, yiyildi say. Afiyet olsun.
Burada fiyat 7.5 ile 12.5 tl arası.
Yemeklik patateste var,
18 lt lik yağ tenekesini ikiye keseriz, ekmek tenekesi yaparız.
Kahvede büyük soba var.
Çam odunu iyice yanıp köz olunca yarım ekmek tenekesinin içine 2, 3 kg doldurmuşlar, pişiyordu.
Teşekkür ederiz.

Harmanda devirip güzün çizelle tesviye verip ardına rotillediğim yerlere tekrar rotil-merdane çekiyorum
Kış önü toprak hazırlığındaki hedefimiz; kış tavını alan toprağı ilk yazda fazla karıştırmadan, yüzeysel aysan veya tırmık+merdane gibi işlemlerle tohum yatağı hazırlayıp, tohumu toprağa saklamaktır.
Koca kışta yağış alamadığımız için, yumruk büyüklüğünde bıraktığım kesekler olduğu gibi duruyor.bu haliyle verimli tohum yatağı hazırlanamaz.
1 Nisan'da pancarları, 10 Nisan'da mısırları ekerim.
O zamana kadar yağış alırsak bi tırmık+merdaneyle ekim yapma niyetindeyim
Tedbir bizden takdir kadir Mevladan
Dolu depo gitmiştim dönünce mazotu yine doldurdum, dekara 900gr mazot harcıyor, 20 liralık diyelim.
4 kg mısır, 10 kg pancar parası
2ton mısır verimi, 8 ton pancar verimi içinden bu masrafın adı bile olmaz
Halep oradaysa arşın burada

Bu gün Arpaları dolaştım, bir parçada fazlaca diken ve ballıbaba otu çıkmış. Geçen yıl ilaç uygulamasını Nisan 3 4 gibi yapmıştım Kardeşlenme bitip sapa kalkma başladığı zaman ama şimdi kardeşlenme tam bitmedi ama 10 15 gün içinde ilaç uygulamayı düşünüyorum. Sizce bir sorun olur mu
Ayriyeten Corvette ile Axial 050EC Dar yaprak ürünleri karıştırılabilir mi cevaplarsanız sevinirim herkese kolay gelsin

Bu gün Arpaları dolaştım, bir parçada fazlaca diken ve ballıbaba otu çıkmış. Geçen yıl ilaç uygulamasını Nisan 3 4 gibi yapmıştım Kardeşlenme bitip sapa kalkma başladığı zaman ama şimdi kardeşlenme tam bitmedi ama 10 15 gün içinde ilaç uygulamayı düşünüyorum. Sizce bir sorun olur mu
Ayriyeten Corvette ile Axial 050EC Dar yaprak ürünleri karıştırılabilir mi cevaplarsanız sevinirim herkese kolay gelsin
Karışmaz

Ekli dosyayı görüntüle 74284Ekli dosyayı görüntüle 74285arpalarda bu şekil sararmalar var. Bölgemizdeki tüm tarlalar böyle. Sebebi iklim kaynaklı gibi. Daha önce bu durumu yaşayan varsa yardımcı olabilir mi? Bölgemiz yağış iyi almadı şu ana kadar. Üst gübre vermeli miyim şu an. Bu durum nasıl düzeltilebilir?

Böyle sararmalar biz de oluyor ama sonradan kendiliğinden düzeliyor.
Normal gübreleme şeklimize devam ederiz.
Bir hafta sonra sizde yağmur gözüküyor.
Yağmur önüne gübreleme yapılabilir.