Ufuk iç Anadolu'da bahar yağışları olmazsa yandık. Sıvı gübreyi düşün derim.Bizim buğdaylar da aynı duruyor pek bir gelişim felan da yok gübra atsak mı diye düşünüyoruz yağmur yok bilmiyorum
Ufuk iç Anadolu'da bahar yağışları olmazsa yandık. Sıvı gübreyi düşün derim.Bizim buğdaylar da aynı duruyor pek bir gelişim felan da yok gübra atsak mı diye düşünüyoruz yağmur yok bilmiyorum
3 ay önce çekmenin bir katkısı yok cemal çünkü yağmur yağmıyor ekiyoruz 3 ay bekliyoryağmur ondan sonra yağıyor. Merdane herkes diyor bu sene alacağız inşallah. Belkide yakın zamanda alırız. Soğuk etkili bu aylarda genellikle böyle oluyor nisanda ve mayısta yağış olmazsa duman oluyor. Çok taban arazi olmadıkça her yer aynı buralarda ama inat etmekle zannımca yanlış yapıyoruz buğday ve arpa tarımını değiştirebiliriz. Bazı yerlerin arazisine göre bizim buralar çok zayıf kalıyor bazı yerlere bakıyorum bizimki iyi çok etmen varBirde merdane kullan ekimden hemen sonra farkıda gor uygun koşullarda tohum aynı anda biter
Abi kaç senedir hep aynı oluyor 10. Ayda ekiyoruz 3 ay yağış ve güneş yok ondan sonra Bi yağmur veya kar ondan sonrada soğuk çöküyor. Nisan ve mayısa bakalım şu günler tek önemli olay bence yağmurdan 1 yada 2 gün önce çimen gübreyi yakalamak. Bizim sistemler şu anda para kazanmıyor da ek iş olarak birde çok fazla olduğu için ya tutarsa hayali devam ettiriyor sistemi değiştirmek gerekiyor devlet el atmalı yoksa iç Anadolu un cahil insanıyla yürümüyor artık sistemUfuk iç Anadolu'da bahar yağışları olmazsa yandık. Sıvı gübreyi düşün derim.
Aynen gardaşım Nisan 20 gibi birde mayıs 10 da yağsın yetiyor çok beklenti yok zaten de 300 dekar ekse adama Her dekardan 150 kg kg buğday kalsa yetiyor. Sorun şuradan çıkıyor 120 kg felan harcıyor 200 çıkınca adama birşey kalmıyor aynı masraflarla 300 kg buğday alınca çok seviniyor. Allahtan Ankara yakında herkes orada çalışıyor felan onunla geçiniyor buradan da bir kurbanlık parası alsa yine seviniyorBizim oralarda verimi %80 oranında Nisan-Mayıs yağışları etkiler.Diğer faktörler biraz hikaye durumunda kalıyor.
Gres işine ne dersiniz, MF 5611 im vardı sanki onun ortakolunda gresörlük vardı gibi hatırlıyorumDiş olan yüzeyi skoçbrayt sünger ile ovala mümkünse tel firçaya tut.
Diğer yüzeyde bol mazotlu bez ile sıkıca temizle
Gres kuruduğu zaman daha kötü sıkışıyor. Kaçarı yok, her sene tamamen açılıp wd40 sıkılıp tel fırçayla temizlenmesi, diş arasını dolduracak kadar gres sürülüp kapatılması lazım. İki ucuna körüklü tozluk bulursam almayı düşünüyorum toz mahvediyor.Gres işine ne dersiniz, MF 5611 im vardı sanki onun ortakolunda gresörlük vardı gibi hatırlıyorum
Buğdayın üzerine merdane kurakta bozulmasını çökmesini önler yağışlı toprak nemli iken ekersen sadece tırmık yaparız açıkta kalanlar gömülür toprak yaş ken merdane yeri beton gibi yapar buğday çıkamaz kıvırcık olur3 ay önce çekmenin bir katkısı yok cemal çünkü yağmur yağmıyor ekiyoruz 3 ay bekliyoryağmur ondan sonra yağıyor. Merdane herkes diyor bu sene alacağız inşallah. Belkide yakın zamanda alırız. Soğuk etkili bu aylarda genellikle böyle oluyor nisanda ve mayısta yağış olmazsa duman oluyor. Çok taban arazi olmadıkça her yer aynı buralarda ama inat etmekle zannımca yanlış yapıyoruz buğday ve arpa tarımını değiştirebiliriz. Bazı yerlerin arazisine göre bizim buralar çok zayıf kalıyor bazı yerlere bakıyorum bizimki iyi çok etmen var
Hocam eline sağlık,ufuk acıcı olmuş.Usta işi...Gübre kovamız nasipse hafta sonu uygulama yapmaya hazır.
Reflektorlerimizi de ekledik herhangi bir tehlikeye sebep olmamak adına.
MaaşAllah, bereketli olsun, gelişim güzel duruyor.Yazin Bio gaz tesisi kamyondan gelişi guzel atlilan kendi bildiğine akan sıvı gubrenin tesiri
Nasılda güzel koyu yeşil gübre değen yerler
MaaşAlah, bereketli olsun.Bizim buğdaylar da aynı duruyor pek bir gelişim felan da yok gübra atsak mı diye düşünüyoruz yağmur yok bilmiyorum
Orta kolu genelde ince motor yağı ile yağlarız.Gres kuruduğu zaman daha kötü sıkışıyor. Kaçarı yok, her sene tamamen açılıp wd40 sıkılıp tel fırçayla temizlenmesi, diş arasını dolduracak kadar gres sürülüp kapatılması lazım. İki ucuna körüklü tozluk bulursam almayı düşünüyorum toz mahvediyor.
Aynı işlemi yan ve dik kollara da uyguluyorum, 265in dik kolları daha çok uğraştırıyor.
İki üç yaş danasız Simmenthal hayvan fiyatları ne civarda Ufuk.Bugun de hayvan pazarına gittim ateş pahası mallar
Tam dediğinden yoktu abi ama bir kaç tane kalite inek vardı 50 bin dediler birine ama zannımca ineklerine çok da güvenmediler 20 kg felan süt olabilir dediler alacak kişi de üzerine pek düşmediİki üç yaş danasız Simmenthal hayvan fiyatları ne civarda Ufuk.