Cemal faceden de yazdım ama süper bir verim maşallah efsane bu sene sulamadın bile galiba
Göl hocam Ladik gölü Valla büyük tarlalar hep başka köylerin bizim köyün tarlaları bölüne bölüne 3-5 dönümü geçmiyor millette ne tarlalar varAbi sen bakma millete bu arada yerler de güzelmiş denize sıfır mı abi yoksa baraj mı orası
Olur da maliyeti ne olacak damlamanın ?Arkadaşlar bide bitane arkadaş soruyor buğday da damlama olur mu yapan veya gören oldu mu hiç
Sanmıyorum çünkü bildiğiniz gibi çapa bitkisi değil ve sıranın da çok bir önemi yok sadece ekim sıklığı ve aralığı önemli. Her bir köke damlama çekmeye kalksanız boru parası sıra sayısından dolayı aşırı maliyetli olur tahminimce.Arkadaşlar bide bitane arkadaş soruyor buğday da damlama olur mu yapan veya gören oldu mu hiç
Abi orda önemli olan masrafı kurtarıp geriye para kalması az su ile daha ıyı verim elde edilebilir diye düşündü arkadaş ama bende tam bilgim olmadığı için sordumOlur da maliyeti ne olacak damlamanın ?
Yeralti sulama olsa toprak islemede zarar gorur mu ? Maliyeti korurmu, su tasarrufu ne kadar olur bilen varsa...Abi orda önemli olan masrafı kurtarıp geriye para kalması az su ile daha ıyı verim elde edilebilir diye düşündü arkadaş ama bende tam bilgim olmadığı için sordum
Tiktokda var çeltiğe yapiyolar buğdayada olur sıfır alip kurulum yapmak maliyetli olyr bence misira fln daha önce filtresi damlamasi olan deneyebilir ayni misir gibi 140 cm bir boru atiyolar galibaArkadaşlar bide bitane arkadaş soruyor buğday da damlama olur mu yapan veya gören oldu mu hiç
Varda abi konu tam açılmadıCok eski konu var.
500 kg verim icin kurak iklimde en az dekara 300-400 ton su vermesi lazim çok büyük havuz gerekli 5 ton su ile 40 dekar dönmezArkadaşlar bu arkadaşım. Benim hayali bana da pek olacak gibi gelmedi ama bilmiyorum Bi tarla aldı bu sene orada az bir su var saatte 5 ton atacak kadar tarlanın üst tarafı bayağı yüksek oraya diyor bir havuz yapayım ordan çıkış vereyim buğday çok sıkıştığında 3 yada 4 sefer sulasam felan dedi bende benim aklım ve bilgim yetmez dedim onun amacı 40 dekardan 20 ton buğday alırsam 140 bin etse diyor toplam masrafım 80 nin olsa 60 bin lira kalır diyor damlama ile zor da olmaz diye düşünüyor
Bende söyledim de arkadaş pek inanmadı damlama yı sebzeye çok yapıyor az bir su ile çok alan ıslanıyor diyor tabi ben buğdaya yetmez o kadar su dedim ama bilmiyorum kendi ne yaparsa artık500 kg verim icin kurak iklimde en az dekara 300-400 ton su vermesi lazim çok büyük havuz gerekli 5 ton su ile 40 dekar dönmez