Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

TD5.100 Günyüzüne cikti şuanda adana fuarında lansmana ozel 450 bin fiyatla
Screenshot_20211103-171040_Gallery.jpg

Balya makinası icin en az 30 dekar tarla 10 buyuk bas 50 kucuk bas hayvan
Mibzer icin en az 30 dekar tarla
Remork icin en az 10 dekar 10 buyuk bas 50 kucuk bas hayvan istiyor
Balya makinesini bilmiyom ama diğerleri için bizden 5 dekar tarla istedilerdi 2 sene önce,balya makinesi hariç ot biçmesinden tillerine kadar herşeyi aldık bi sıkıntı olmadi.

Kolay gelsin Cemal abi bende geçen yıkadim ayriyeten bide mazotladim paslanmasin diye,geçen sene yıkadiktan sonra kaşıklar paslanmış geri yerine gitmiyodu bağlamada bu yüzden biraz sıkıntı çektim bakalim bu sene nasıl olacak.
Sağolasin ben ozellikle bağlama gurubunu güzelce yağlaýıp mazotladım gecen yılda ayñı şekilde temizledim en ufak küf pas olmadı üzerine cadir örtmedin şürece pas yapmaz ama cadır ortersen terleme yaoabilir

hocam nasıl çalıştırıyorsunuz suyu neyle basıyorsunuz
Kaç yıldır sizde ürün hiç sorun yaşadınız mı
basınc düşük gelirse ne oluyor ?

Kocamaz 5 alıp 4 veren kademeli pompa ile basıyorum. Kademesiz pompa basmıyor kademeli olması şart.

Ben iki tanesini 28 mm(en büyüğü) memeyle 5 barda 48-50 metre atacak şekilde çalıştırıyorum

Kademesiz 6 lık pompa bir tanesini 26 mm memeyle 4 barda çalıştırabiliyor oda 42 metre felan atıyor

Yaklaşık 10 yıldır var ama çok fiili kullanamıyorum çünki bölge çok rüzgar alıyor bunlarda çok yükseğe ve çok ileri attığı İçin sapma çok oluyor

Hiç bir sıkıntı yaşamadım arıza felan hiç olmadı
sıkıntı sayılabilecek tek şey basıncı yüksek olduğu İçin ayağına ağırlık bağlamak gerekiyor(taş-toprak çuvalı vs) yoksa yatıyor

Basınç düşük gelirse dövme yapar ve su dağılımı bozulur minimum 4 barda çalışması lazım üstünde basınç saati var ordan takip ediyorum

Tam koyun kapısı olmuş
Bu zamanda koyuncunun elinden her iş gelmeli

Abi sayende artık menteşeye para vermeyeceğiz :)
güzel olmuş

Kolay gelsin
Biz onu lisede ders olarak yapıyorduk 😅
Teşekkürler hepinize,
Çıkma demir su borusundan 3'er santim 6 adet kestim,
Resimdeki gibi 4'ünü delikli iki adet saca kaynattım,geri kalan 2 adet boruruda kapıya kaynattım,
Sonra,içini tam sarabilecek demir kesip,başlarına aşağı düşmesin diye,somun kaynattım,götürüp monte ettim.
Sanayide,O boyda 2 adet menteşeye 80 tl istediler.🧿🙏🙏🙏🧿