Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Kocamaz 5 alıp 4 veren kademeli pompa ile basıyorum. Kademesiz pompa basmıyor kademeli olması şart.

Ben iki tanesini 28 mm(en büyüğü) memeyle 5 barda 48-50 metre atacak şekilde çalıştırıyorum

Kademesiz 6 lık pompa bir tanesini 26 mm memeyle 4 barda çalıştırabiliyor oda 42 metre felan atıyor

Yaklaşık 10 yıldır var ama çok fiili kullanamıyorum çünki bölge çok rüzgar alıyor bunlarda çok yükseğe ve çok ileri attığı İçin sapma çok oluyor

Hiç bir sıkıntı yaşamadım arıza felan hiç olmadı
sıkıntı sayılabilecek tek şey basıncı yüksek olduğu İçin ayağına ağırlık bağlamak gerekiyor(taş-toprak çuvalı vs) yoksa yatıyor

Basınç düşük gelirse dövme yapar ve su dağılımı bozulur minimum 4 barda çalışması lazım üstünde basınç saati var ordan takip ediyorum
hocam ben kendinden basınçlı sulama sisteminde kullanmak istiyorum normalde 30 adet fıskıye çalıştırıyor ama bunlardan çalıştırırmı bilmiyorum işte

hocam ben kendinden basınçlı sulama sisteminde kullanmak istiyorum normalde 30 adet fıskıye çalıştırıyor ama bunlardan çalıştırırmı bilmiyorum işte

Kendinden basınçlı derken eğer
Sondajdan basıyorsa veya göletten pompayla basıyorsa 40-45 metre ancak atar
Ama göletten kendi cazibesiyle geliyorsa su hiç basmaz 15-20 metre atar oda döver iş görmez

Bayağı uğraştı,köreltmek için.
Çünkü hep tersten bilevledi. 😂

Resimler ve ekler

• 20211105_182002.jpg
    20211105_182002.jpg
    327.2 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleme:
Kendinden basınçlı derken eğer
Sondajdan basıyorsa veya göletten pompayla basıyorsa 40-45 metre ancak atar
Ama göletten kendi cazibesiyle geliyorsa su hiç basmaz 15-20 metre atar oda döver iş görmez
Su yüksek bir yerden basılıyor
Basınçlı sulama diye adlandırmakta
Eski Ege yıldız buldum bir yerde onları denedim bastı ama Ege yıldızlar 18 metre anca suluyor o da benim işime gelmedi
Ege yıldız video mu paylaşayım size zahmet bir bakın basıınç iş yapar mı

Eski Ege yıldız buldum bir yerde onları denedim bastı ama Ege yıldızlar 18 metre anca suluyor o da benim işime gelmedi

En garantisi denemek olur bayiyle görüşüp denerseniz kesin sonuç çıkar biz öyle yapmıştık ama tahminimce jet55 büyük gelir jet40 veya jet50 daha iyi olur gibi geliyor

basınclı sulama sistemleri 6 bar olarak projelendirilir

Bugün bu yıl bugday olan yeri sürdüm 30 km yol gittim, 4 lü pullukla yaklaşık olarak 25 26 dönüm ye sürdüm tekrar 30 km geldim 44 litre mazot aldı depo aksama kadar durmadı traktör sanki lt cok değil ama fiyatlı görüncecok geliyo
Abi mazot kuru tarımda çok fazla gıtmıyor aslında gübre ve tohum çok fazla tutuyor sulu da ki arkadaşlar tabiki daha ıyı bilir