Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Kafkas, yağmurlu iklim arısı, uzun hortumlu, kestane ormanında iyi çalışabiliyor.
Cins seçiminiz doğru yapılmamış.
Yerli kara arı , ilk baharda çok çalışır,
Nisan'da oğula yatar, Mayıs ayında kovanı balla paketler, doldurur, yazın rölantide çalışır.
Karasal iklime uygun arı çeşidi denemenizi tavsiye ederim.
Yokki buralarda hocam yeni basladim ise tam bilgi sahibi degilim buyıl bölme yaptim ana arı bulamadim karniyol buldum onlardan aldım randıman olarak nasil olur bilmiyom yavru dökümü harikaydı bizim burya uygunmu bilmem ama bnce enguzel arı belfast

Bnce enkarlisi sensin nekadara alsan illa kar koyup satacan gubre vermedin mazot harcamadın riskin az ha belki az sattin ama sonuçta az alirsin satabildigin kadar alirsin burya nevsehirli cakallar geliyo kendi malımız diyolar gidip malatya halden alip satiyolar bide kilolari hep hatali 50 kilo dedikleri cuval 38 40 geliyo enfazla artik kimse inanmiyo onlara gecen 20 kilo diyo cuvallar aldim tarttim gözünün onunde 16 geldi adam topukladı gitti heryerde boyle değildir heralde
295 torba fela. attık 8800 geldi bizde 30 dıye satıyoruz 29 yada 30 gelir bazen de 31 felan bazıları malesef yalan söylüyor

20211028_144111.jpg
20211028_144056.jpg
20211028_144044.jpg

Bizde bugün anca tarlalara girebildik çok şükür ektik ama çok çamur inşallah emeğimizin karşılığini aliriz,Allah hepimizin hakkinda hayirlisini versin.