Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Alabora yeter artık diyor

Resimler ve ekler

• IMG_20211023_115438.jpg
    IMG_20211023_115438.jpg
    536.8 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_20211023_115431.jpg
    IMG_20211023_115431.jpg
    265.7 KB · Görüntüleme: 39

Sonunda bende sürüme başladım çok az kesek kalkıyor. Bazı yerlerde yoğunluk var ama genel olarak güzel sürüm oluyor.
@cemal ÖZTÜRK abi gibi düz çizi yapamadım bi türlü 😅
Taşlı olduğundan pulluk zıplıyor bazı yerlerde çiziyi bozuyor.

Kamalı pulluk almıştım @darende44 emre ile birlikte , forumda ve bazı yerlerde genelde sıkıntılı olduğunu okumuştum ama bu tarlada çok güzel iş gördü ,kamalı olması çok iyi. Normal uç olsaydı şimdiye giderdi

Yakıt testinide yapıyorum iş bitince paylaşırım
Pazar günü paylaşmıştım sürüm yaptığımı.
Toplamda kaç litre yaktığını detaylıca paylaşmak istedim.

Traktör : Valtra A 75 2007 model sarı olanlardan
Pulluk Alplerin 4 lü 14 kamalı pulluğu
Toplam yol : 25 km civarı
Sürülen alan : 80 dekar
Toplam alınan yakıt : 800 TL

Yakıtın ayrı ayrı yerden aldım mecburiyetten ortalaması 8 TL civarı
Dekara 1.25 litre yakmış. Çok şaşırdım.
Kaç kere hesapladım üstüne fazlasıyla yazdım aldığım yakıtı hesap bu şekilde çıktı.
Bu mesajı yazarken bile yanlış olmasın diye 2 kere daha hesapladım 😅

Pazar günü paylaşmıştım sürüm yaptığımı.
Toplamda kaç litre yaktığını detaylıca paylaşmak istedim.

Traktör : Valtra A 75 2007 model sarı olanlardan
Pulluk Alplerin 4 lü 14 kamalı pulluğu
Toplam yol : 25 km civarı
Sürülen alan : 80 dekar
Toplam alınan yakıt : 800 TL

Yakıtın ayrı ayrı yerden aldım mecburiyetten ortalaması 8 TL civarı
Dekara 1.25 litre yakmış. Çok şaşırdım.
Kaç kere hesapladım üstüne fazlasıyla yazdım aldığım yakıtı hesap bu şekilde çıktı.
Bu mesajı yazarken bile yanlış olmasın diye 2 kere daha hesapladım 😅
yunus ,
geçen sene o 80 dönümü para verip sürdürmüş olsaydım 8 bin lira vermek durumunda kalırdım :)
senin valtra koklamış yakıtı bence :)
maşallah diyelim

😯dönüm dediğin 1000² mi?
aynen öyle sürüm+ekim işi için geçen sene dönümüne 100 lira vermiştik+saman nakliyesi genel getir götür işleri ile geçen sene toplamda 15 bin civarı traktör işçiliği ödemiştik.bu sene traktör alınınca rahata erdik çok şükür,yıllık traktöre ödeyeceğimiz kredinin taksiti 42 bin sanırım,
bu sene mevcut şartlarda 20 bin lira öderdik diye düşününce kredi taksitinin yarı parası öylede böylede cebimizden çıkacaktı zaten,

aynen öyle sürüm+ekim işi için geçen sene dönümüne 100 lira vermiştik+saman nakliyesi genel getir götür işleri ile geçen sene toplamda 15 bin civarı traktör işçiliği ödemiştik.bu sene traktör alınınca rahata erdik çok şükür,yıllık traktöre ödeyeceğimiz kredinin taksiti 42 bin sanırım,
bu sene mevcut şartlarda 20 bin lira öderdik diye düşününce kredi taksitinin yarı parası öylede böylede cebimizden çıkacaktı zaten,
Abla ben makinayı aldığım zaman makina taksidim 13 bin tl civarıydı gece sabahlara kadar hesap yapıyordum acama nasil öderim diye sonra çalışmaya başlayinca 1senede makinanın bütün taksit parasını hemde sezon masrafını cıkardım busene sadice 2 müşterimin işinden aldığim para taksiti ödüyor para pul oldu ozman keşke traktorda alsaymışık

Abla ben makinayı aldığım zaman makina taksidim 13 bin tl civarıydı gece sabahlara kadar hesap yapıyordum acama nasil öderim diye sonra çalışmaya başlayinca 1senede makinanın bütün taksit parasını hemde sezon masrafını cıkardım busene sadice 2 müşterimin işinden aldığim para taksiti ödüyor para pul oldu ozman keşke traktorda alsaymışık
aynen geçen seneden beri yalvarıyoruz babama ,
geçen sene alsaydık aynı traktörü 2. el değil sıfırını yarı parasına alabilirdik,
keşke demenin faydası yok zararın neresinden dönersek kar diyeceğiz artık

aynen geçen seneden beri yalvarıyoruz babama ,
geçen sene alsaydık aynı traktörü 2. el değil sıfırını yarı parasına alabilirdik,
keşke demenin faydası yok zararın neresinden dönersek kar diyeceğiz artık
Geçen sene ayni paraya 90lık alıyordum şimdi 75liği 2katı paraya anca alıyorum sezona yaptim masrafla traktor alsaymıştım 100/50den fazla kazanacakmısk