Hayırlısı olsunYeni kasa Tümosan 8085 traktörümü az önce teslim aldım Ekli dosyayı görüntüle 65799
Hayırlısı olsunYeni kasa Tümosan 8085 traktörümü az önce teslim aldım Ekli dosyayı görüntüle 65799
Koyunlar nasil, rahat misin?Kuraklık deyip geçmeyelim.
Abi,şuan sorun yok,otlağa çıkarıyoruz,kar yağana kadar devam ederiz,doğumlar başlayınca ilk deneyimimiz olacak,hayırlısı ileee, selamlarKoyunlar nasil, rahat misin?
bereketli olsunArkadaşlar ektiğimiz tritikalenin üzerine merdaneyi de çektik. Rabbim herkese bereketli sezonlar versin.Ekli dosyayı görüntüle 65820Ekli dosyayı görüntüle 65821Ekli dosyayı görüntüle 65822
Pazar günü paylaşmıştım sürüm yaptığımı.Sonunda bende sürüme başladım çok az kesek kalkıyor. Bazı yerlerde yoğunluk var ama genel olarak güzel sürüm oluyor.
@cemal ÖZTÜRK abi gibi düz çizi yapamadım bi türlü
Taşlı olduğundan pulluk zıplıyor bazı yerlerde çiziyi bozuyor.
Kamalı pulluk almıştım @darende44 emre ile birlikte , forumda ve bazı yerlerde genelde sıkıntılı olduğunu okumuştum ama bu tarlada çok güzel iş gördü ,kamalı olması çok iyi. Normal uç olsaydı şimdiye giderdi
Yakıt testinide yapıyorum iş bitince paylaşırım
Amin. Saolun.bereketli olsun
yunus ,Pazar günü paylaşmıştım sürüm yaptığımı.
Toplamda kaç litre yaktığını detaylıca paylaşmak istedim.
Traktör : Valtra A 75 2007 model sarı olanlardan
Pulluk Alplerin 4 lü 14 kamalı pulluğu
Toplam yol : 25 km civarı
Sürülen alan : 80 dekar
Toplam alınan yakıt : 800 TL
Yakıtın ayrı ayrı yerden aldım mecburiyetten ortalaması 8 TL civarı
Dekara 1.25 litre yakmış. Çok şaşırdım.
Kaç kere hesapladım üstüne fazlasıyla yazdım aldığım yakıtı hesap bu şekilde çıktı.
Bu mesajı yazarken bile yanlış olmasın diye 2 kere daha hesapladım
dönüm dediğin 1000² mi?yunus ,
geçen sene o 80 dönümü para verip sürdürmüş olsaydım 8 bin lira vermek durumunda kalırdım
senin valtra koklamış yakıtı bence
maşallah diyelim
aynen öyle sürüm+ekim işi için geçen sene dönümüne 100 lira vermiştik+saman nakliyesi genel getir götür işleri ile geçen sene toplamda 15 bin civarı traktör işçiliği ödemiştik.bu sene traktör alınınca rahata erdik çok şükür,yıllık traktöre ödeyeceğimiz kredinin taksiti 42 bin sanırım,dönüm dediğin 1000² mi?
Abla ben makinayı aldığım zaman makina taksidim 13 bin tl civarıydı gece sabahlara kadar hesap yapıyordum acama nasil öderim diye sonra çalışmaya başlayinca 1senede makinanın bütün taksit parasını hemde sezon masrafını cıkardım busene sadice 2 müşterimin işinden aldığim para taksiti ödüyor para pul oldu ozman keşke traktorda alsaymışıkaynen öyle sürüm+ekim işi için geçen sene dönümüne 100 lira vermiştik+saman nakliyesi genel getir götür işleri ile geçen sene toplamda 15 bin civarı traktör işçiliği ödemiştik.bu sene traktör alınınca rahata erdik çok şükür,yıllık traktöre ödeyeceğimiz kredinin taksiti 42 bin sanırım,
bu sene mevcut şartlarda 20 bin lira öderdik diye düşününce kredi taksitinin yarı parası öylede böylede cebimizden çıkacaktı zaten,
aynen geçen seneden beri yalvarıyoruz babama ,Abla ben makinayı aldığım zaman makina taksidim 13 bin tl civarıydı gece sabahlara kadar hesap yapıyordum acama nasil öderim diye sonra çalışmaya başlayinca 1senede makinanın bütün taksit parasını hemde sezon masrafını cıkardım busene sadice 2 müşterimin işinden aldığim para taksiti ödüyor para pul oldu ozman keşke traktorda alsaymışık
Geçen sene ayni paraya 90lık alıyordum şimdi 75liği 2katı paraya anca alıyorum sezona yaptim masrafla traktor alsaymıştım 100/50den fazla kazanacakmıskaynen geçen seneden beri yalvarıyoruz babama ,
geçen sene alsaydık aynı traktörü 2. el değil sıfırını yarı parasına alabilirdik,
keşke demenin faydası yok zararın neresinden dönersek kar diyeceğiz artık
Bereketli olsunArkadaşlar ektiğimiz tritikalenin üzerine merdaneyi de çektik. Rabbim herkese bereketli sezonlar versin.Ekli dosyayı görüntüle 65820Ekli dosyayı görüntüle 65821Ekli dosyayı görüntüle 65822
Amin.Bereketli olsun