Bereketli olsunBizde bugun patatese gıttık Nevşehire 9 ton aldık gelıyoruz
Ooo abi maşallah arı çokmuşKışa hazırız
Arı cok mahsul yokOoo abi maşallah arı çokmuş
Şeker yok mahsul yok şeker var mahsul çokArı cok mahsul yok
Bal alamadım arıyı kurtarmak için cok seker verdim bu yıl bizde diger arıcılar gibi yok vermedik demeyiz verdiysek verdik her kovana 1 ayda 3 kilo kek verdik 10 15 gun sonra birer kilo verip bahari bekleyecez @The_Hoca sendede vardı heralde abi sen neyaptinŞeker yok mahsul yok şeker var mahsul çok
Zayıf olan kovana balı suyla eritip veriyoruz.Bal alamadım arıyı kurtarmak için çok seker verdim bu yıl bizde diğer arıcılar gibi yok vermedik demeyiz verdiysek verdik her kovana 1 ayda 3 kilo kek verdik 10 15 gün sonra birer kilo verip baharı bekleyecez @The_Hoca sendede vardı heralde abi sen ne yaptın
Hocam bizim de Bi tane sepet varda eski tiplerden yarın bide onu atayım da ona yorum yapZayıf olan kovana balı suyla eritip veriyoruz.
Güçlü kovanları sağdık, yarım ballı peteklerden zayıflara takviye veririz.
Hic tam yoktu zaten bizde cok kötü bi sezondu 40 aridan 40 kilo bal alamadik hep masrafZayıf olan kovana balı suyla eritip veriyoruz.
Güçlü kovanları sağdık, yarım ballı peteklerden zayıflara takviye veririz.
Kurak sezonun riskleri çok olur.Hiç tam yoktu zaten bizde çok kötü bi sezondu 40 arıdan 40 kilo bal alamadık hep masraf
Aynen öyle hocam mayista kaldırdım 3 yer değiştim sonuç alamadim baharda azaltacam bunlarin hepsi benim degil dayiminda var hepsi benim olsa başedemezdim hesapladim kovan başı aşağı yukarı 500 600 tl masrafı oldu bu yılKurak sezonun riskleri çok olur.
Arı taş hastalığı yapabilir, kovanın nemini sağlayamaz.
Kovanın altına kantar koyup bal akımını kontrol etmek gerekir.
Sabit yerde arıcılığın cilveleri, gezdirmek gerek.
Parayı buldun ozamanNeyse bugun biraz gevezelik yapayım bu sene patates ekenler yine çok güzel bir kazanç elde ettiler hele birde bir kısımlarını da kendi satıyorlar sa değme keyflerine
Biz değil abi biz alıp satıyoruz ekenler ıyı kazandı bize bol sermaye gerekti az satıldı. Kazanç azaldı alım gücü düştü 8800 kg 14 bin lirayı geçtiParayı buldun ozaman
Bnce enkarlisi sensin nekadara alsan illa kar koyup satacan gubre vermedin mazot harcamadın riskin az ha belki az sattin ama sonuçta az alirsin satabildigin kadar alirsin burya nevsehirli cakallar geliyo kendi malımız diyolar gidip malatya halden alip satiyolar bide kilolari hep hatali 50 kilo dedikleri cuval 38 40 geliyo enfazla artik kimse inanmiyo onlara gecen 20 kilo diyo cuvallar aldim tarttim gözünün onunde 16 geldi adam topukladı gitti heryerde boyle değildir heraldeBiz değil abi biz alıp satıyoruz ekenler ıyı kazandı bize bol sermaye gerekti az satıldı. Kazanç azaldı alım gücü düştü 8800 kg 14 bin lirayı geçti
Arıların cinsi nedir?Aynen öyle hocam mayısta kaldırdım 3 yer değiştim sonuç alamadım baharda azaltacam bunların hepsi benim değil dayımında var hepsi benim olsa baş edemezdim hesapladım kovan başı aşağı yukarı 500 600 tl masrafı oldu bu yıl
Her yerde aynı Özellikle bayanları kandırıyorlar kantarım yok çuval hesabı diyeBnce enkarlisi sensin nekadara alsan illa kar koyup satacan gubre vermedin mazot harcamadın riskin az ha belki az sattin ama sonuçta az alirsin satabildigin kadar alirsin burya nevsehirli cakallar geliyo kendi malımız diyolar gidip malatya halden alip satiyolar bide kilolari hep hatali 50 kilo dedikleri cuval 38 40 geliyo enfazla artik kimse inanmiyo onlara gecen 20 kilo diyo cuvallar aldim tarttim gözünün onunde 16 geldi adam topukladı gitti heryerde boyle değildir heralde
Belfast ve kafkas abiArıların cinsi nedir?
Kafkas, yağmurlu iklim arısı, uzun hortumlu, kestane ormanında iyi çalışabiliyor.Belfast ve kafkas abi