Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Bizde bugun patatese gıttık Nevşehire 9 ton aldık gelıyoruz

Resimler ve ekler

• IMG_20211028_114035.jpg
    IMG_20211028_114035.jpg
    155.9 KB · Görüntüleme: 19
Bal alamadım arıyı kurtarmak için çok seker verdim bu yıl bizde diğer arıcılar gibi yok vermedik demeyiz verdiysek verdik her kovana 1 ayda 3 kilo kek verdik 10 15 gün sonra birer kilo verip baharı bekleyecez @The_Hoca sendede vardı heralde abi sen ne yaptın
Zayıf olan kovana balı suyla eritip veriyoruz.
Güçlü kovanları sağdık, yarım ballı peteklerden zayıflara takviye veririz.

Kurak sezonun riskleri çok olur.
Arı taş hastalığı yapabilir, kovanın nemini sağlayamaz.
Kovanın altına kantar koyup bal akımını kontrol etmek gerekir.
Sabit yerde arıcılığın cilveleri, gezdirmek gerek.
Aynen öyle hocam mayista kaldırdım 3 yer değiştim sonuç alamadim baharda azaltacam bunlarin hepsi benim degil dayiminda var hepsi benim olsa başedemezdim hesapladim kovan başı aşağı yukarı 500 600 tl masrafı oldu bu yıl

Biz değil abi biz alıp satıyoruz ekenler ıyı kazandı bize bol sermaye gerekti az satıldı. Kazanç azaldı alım gücü düştü 8800 kg 14 bin lirayı geçti
Bnce enkarlisi sensin nekadara alsan illa kar koyup satacan gubre vermedin mazot harcamadın riskin az ha belki az sattin ama sonuçta az alirsin satabildigin kadar alirsin burya nevsehirli cakallar geliyo kendi malımız diyolar gidip malatya halden alip satiyolar bide kilolari hep hatali 50 kilo dedikleri cuval 38 40 geliyo enfazla artik kimse inanmiyo onlara gecen 20 kilo diyo cuvallar aldim tarttim gözünün onunde 16 geldi adam topukladı gitti heryerde boyle değildir heralde

Bnce enkarlisi sensin nekadara alsan illa kar koyup satacan gubre vermedin mazot harcamadın riskin az ha belki az sattin ama sonuçta az alirsin satabildigin kadar alirsin burya nevsehirli cakallar geliyo kendi malımız diyolar gidip malatya halden alip satiyolar bide kilolari hep hatali 50 kilo dedikleri cuval 38 40 geliyo enfazla artik kimse inanmiyo onlara gecen 20 kilo diyo cuvallar aldim tarttim gözünün onunde 16 geldi adam topukladı gitti heryerde boyle değildir heralde
Her yerde aynı Özellikle bayanları kandırıyorlar kantarım yok çuval hesabı diye 🙂

Belfast ve kafkas abi
Kafkas, yağmurlu iklim arısı, uzun hortumlu, kestane ormanında iyi çalışabiliyor.
Cins seçiminiz doğru yapılmamış.
Yerli kara arı , ilk baharda çok çalışır,
Nisan'da oğula yatar, Mayıs ayında kovanı balla paketler, doldurur, yazın rölantide çalışır.
Karasal iklime uygun arı çeşidi denemenizi tavsiye ederim.