Sağol filiz,allah kolaylık versin abi
Abi,sağlam evet,kaliyeli kaba ot ayarlamışım,herşey hazır.Koyunlarin yeri saglam mi bari ? Otunu yemini depoladin insallah.
Yağdı hocam,yüksek kesimlere kar yağdı,arılar kuraklıktan dolayı bayağı zayıf,yarın ilaçlama yapıp şurup verecem inşallah.Aleyküm selam.
Kar yağan yerler olmuş, sizde de yağdı mı?
Arıların kışlık şuruplarını vermeyi unutmayınız.
Bu zamanda bitte olabiliyor, ilaçlama yapınız.
Gubreye gelen zamdan sonra, agirligi ota ve kaba yeme verip koyuna yuklensen daha iyi mi olur. Herzaman satilir, yilda bir kere degil, nakit sorunu olmaz.Sağol filiz,
Abi,sağlam evet,kaliyeli kaba ot ayarlamışım,herşey hazır.
Yağdı hocam,yüksek kesimlere kar yağdı,arılar kuraklıktan dolayı bayağı zayıf,yarın ilaçlama yapıp şurup verecem inşallah.
Kolay gelsin
ALLAH KOLAYLIK VERSİN
Elinize sağlık, metal olanların adedi 1000-1200 TL arası sizinki epeyce uygun olmuş. Fakat otluk ve taban oluk kısmı biraz dar görünüyor kuzular otu telef edebilir.Ekli dosyayı görüntüle 65360Bugün koyun ve kuzulara otluk eklediğimiz yemlikleri yapıyoruz 3 mt boyundaki yemliklerin 4 tanesi için kereste fiyatı 650 TL
30 cm alt tabanı tabanda tane yem olacağı için otu pek telef etmiyorlar. Resimi paylaştıktan sonra otlugı yukarı çektik 10 cm kadarElinize sağlık, metal olanların adedi 1000-1200 TL arası sizinki epeyce uygun olmuş. Fakat otluk ve taban oluk kısmı biraz dar görünüyor kuzular otu telef edebilir.
güzel olmuş elinize sağlık,Ekli dosyayı görüntüle 65360Bugün koyun ve kuzulara otluk eklediğimiz yemlikleri yapıyoruz 3 mt boyundaki yemliklerin 4 tanesi için kereste fiyatı 650 TL
Teşekkür ederim hurdacılarda bile fiyatlara yaklaşılmıyor inanın. 650 tl ye 4 tane 3 mt lik yaptık biz. boru da aklıma geldi ama böylesi kısmet oldugüzel olmuş elinize sağlık,
maliyet bakımından tahta daha avantajlı
biz korege boruyu ortadan kesip üzerinede ince çıtalardan yaptık,
güle güle kullanın
Ortakol hassasiyeti fazla çalışıyor olabilir mi. Dalma çıkma yapmasının sebebi bu olabilir.Dün pulluk bıçaklarımız gelmişti bugün tarla sürdüm ama sürdüğüme pişman oldum çok sert. Tarlayi pullukla sürmek pulluk ayarlamak bence göre bi sanat ama ben bu sanattan pek anlamıyorum galiba pulluk ayarı yapmakta zorlaniyorum pulluğun uçları yeni olmasına rağmen bazı yerlerde batmadı önü batarsa arkası batimiyo arkası tam batsa önü tam geçmiyo cizi izini tam kapatmıyo hayırlısı daha toyuz inşallah ilerde daha kaliteli daha düzgün yapabiliriz. Bıçakları 80 TL ye yozgattan getirttim ısıl işlemli dedi direk üreticisi aldığım yer inşallah iyi çıkar.
Kolay gelsin dalma çıkma normal dengesiz olması bu zamanda, tabi bizim bura için söylüyorum.Dün pulluk bıçaklarımız gelmişti bugün tarla sürdüm ama sürdüğüme pişman oldum çok sert. Tarlayi pullukla sürmek pulluk ayarlamak bence göre bi sanat ama ben bu sanattan pek anlamıyorum galiba pulluk ayarı yapmakta zorlaniyorum pulluğun uçları yeni olmasına rağmen bazı yerlerde batmadı önü batarsa arkası batimiyo arkası tam batsa önü tam geçmiyo cizi izini tam kapatmıyo hayırlısı daha toyuz inşallah ilerde daha kaliteli daha düzgün yapabiliriz. Bıçakları 80 TL ye yozgattan getirttim ısıl işlemli dedi direk üreticisi aldığım yer inşallah iyi çıkar.
Olabilir abi babamda bel fıtığı var traktöre binemiyo pek bende 2 senedir sürüyorum tarlaları o yüzden acemilik var daha. Ben şundan bahsediyorum 3 kulağı aynı hizada yere batiramiyorum varmı bi tekniğiOrtakol hassasiyeti fazla çalışıyor olabilir mi. Dalma çıkma yapmasının sebebi bu olabilir.
Dik çalışma derken abi ne anlamda 3 kulak aynı hizada batmiyo ön kulak az yer götürdüğü içinmi acaba çizi kapatmıyo. Bide batmama sorunu var.Kolay gelsin dalma çıkma normal dengesiz olması bu zamanda, tabi bizim bura için söylüyorum.
Cizi kapatmama sizin hatanız büyük ihtimal tav yoksa sürüm dengesizligi normal . Biraz dik çalışırsanız az bir fark eder