Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

allah kolaylık versin abi
Sağol filiz,🙏🙏🙏
Koyunlarin yeri saglam mi bari ? Otunu yemini depoladin insallah.
Abi,sağlam evet,kaliyeli kaba ot ayarlamışım,herşey hazır. 👍👍👍
Aleyküm selam.
Kar yağan yerler olmuş, sizde de yağdı mı?
Arıların kışlık şuruplarını vermeyi unutmayınız.
Bu zamanda bitte olabiliyor, ilaçlama yapınız.
Yağdı hocam,yüksek kesimlere kar yağdı,arılar kuraklıktan dolayı bayağı zayıf,yarın ilaçlama yapıp şurup verecem inşallah.

Sağol filiz,🙏🙏🙏

Abi,sağlam evet,kaliyeli kaba ot ayarlamışım,herşey hazır. 👍👍👍

Yağdı hocam,yüksek kesimlere kar yağdı,arılar kuraklıktan dolayı bayağı zayıf,yarın ilaçlama yapıp şurup verecem inşallah.
Gubreye gelen zamdan sonra, agirligi ota ve kaba yeme verip koyuna yuklensen daha iyi mi olur. Herzaman satilir, yilda bir kere degil, nakit sorunu olmaz.

Yonca diz boyunu geçmiş ama büyüme baya yavaşladı. Havalar birden soğudu. Bu biçim son olur daha boy ver Mez diye düşünüyorum

Resimler ve ekler

• IMG_20210925_175540.jpg
    IMG_20210925_175540.jpg
    567.3 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20210925_173239.jpg
    IMG_20210925_173239.jpg
    424.5 KB · Görüntüleme: 10

Elinize sağlık, metal olanların adedi 1000-1200 TL arası sizinki epeyce uygun olmuş. Fakat otluk ve taban oluk kısmı biraz dar görünüyor kuzular otu telef edebilir.
30 cm alt tabanı tabanda tane yem olacağı için otu pek telef etmiyorlar. Resimi paylaştıktan sonra otlugı yukarı çektik 10 cm kadar

Dün pulluk bıçaklarımız gelmişti bugün tarla sürdüm ama sürdüğüme pişman oldum çok sert. Tarlayi pullukla sürmek pulluk ayarlamak bence göre bi sanat ama ben bu sanattan pek anlamıyorum galiba 😂 😂 pulluk ayarı yapmakta zorlaniyorum pulluğun uçları yeni olmasına rağmen bazı yerlerde batmadı önü batarsa arkası batimiyo arkası tam batsa önü tam geçmiyo cizi izini tam kapatmıyo hayırlısı daha toyuz inşallah ilerde daha kaliteli daha düzgün yapabiliriz. Bıçakları 80 TL ye yozgattan getirttim ısıl işlemli dedi direk üreticisi aldığım yer inşallah iyi çıkar.

Resimler ve ekler

• IMG_20210928_172029_1.jpg
    IMG_20210928_172029_1.jpg
    253.7 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_20210928_130710.jpg
    IMG_20210928_130710.jpg
    198 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_20210927_181943.jpg
    IMG_20210927_181943.jpg
    281.8 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
Dün pulluk bıçaklarımız gelmişti bugün tarla sürdüm ama sürdüğüme pişman oldum çok sert. Tarlayi pullukla sürmek pulluk ayarlamak bence göre bi sanat ama ben bu sanattan pek anlamıyorum galiba 😂 😂 pulluk ayarı yapmakta zorlaniyorum pulluğun uçları yeni olmasına rağmen bazı yerlerde batmadı önü batarsa arkası batimiyo arkası tam batsa önü tam geçmiyo cizi izini tam kapatmıyo hayırlısı daha toyuz inşallah ilerde daha kaliteli daha düzgün yapabiliriz. Bıçakları 80 TL ye yozgattan getirttim ısıl işlemli dedi direk üreticisi aldığım yer inşallah iyi çıkar.
Ortakol hassasiyeti fazla çalışıyor olabilir mi. Dalma çıkma yapmasının sebebi bu olabilir.

Kolay gelsin dalma çıkma normal dengesiz olması bu zamanda, tabi bizim bura için söylüyorum.
Cizi kapatmama sizin hatanız büyük ihtimal tav yoksa sürüm dengesizligi normal . Biraz dik çalışırsanız az bir fark eder

Kolay gelsin dalma çıkma normal dengesiz olması bu zamanda, tabi bizim bura için söylüyorum.
Cizi kapatmama sizin hatanız büyük ihtimal tav yoksa sürüm dengesizligi normal . Biraz dik çalışırsanız az bir fark eder
Dik çalışma derken abi ne anlamda 3 kulak aynı hizada batmiyo ön kulak az yer götürdüğü içinmi acaba çizi kapatmıyo. Bide batmama sorunu var.