Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Dün pulluk bıçaklarımız gelmişti bugün tarla sürdüm ama sürdüğüme pişman oldum çok sert. Tarlayi pullukla sürmek pulluk ayarlamak bence göre bi sanat ama ben bu sanattan pek anlamıyorum galiba 😂 😂 pulluk ayarı yapmakta zorlaniyorum pulluğun uçları yeni olmasına rağmen bazı yerlerde batmadı önü batarsa arkası batimiyo arkası tam batsa önü tam geçmiyo cizi izini tam kapatmıyo hayırlısı daha toyuz inşallah ilerde daha kaliteli daha düzgün yapabiliriz. Bıçakları 80 TL ye yozgattan getirttim ısıl işlemli dedi direk üreticisi aldığım yer inşallah iyi çıkar.
Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. Cizi izini tam kapanmaması pullukla ilgili, yan gergi kolunu çok sola yada çok sağa çekmek iyi olmaz. Ortakol düz olmalı, eğer tarla sert ise 10 inç pulluğun batmamasi normaldir. Hassasiyet yumuşak yerde batıyor sert yere gelince otomatik olarak batmıyor, zamanla öğrenirsiniz Hayırlı işler

Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. Cizi izini tam kapanmaması pullukla ilgili, yan gergi kolunu çok sola yada çok sağa çekmek iyi olmaz. Ortakol düz olmalı, eğer tarla sert ise 10 inç pulluğun batmamasi normaldir. Hassasiyet yumuşak yerde batıyor sert yere gelince otomatik olarak batmıyor, zamanla öğrenirsiniz Hayırlı işler
Teşekkür ederim Mahmut abi 5 6 sene önce babam traktöru aldiktan sonra bu pulluğu almış bana kalsa 12 numara aldırırdim ama o zamandan 15 16 yaşımızdaydik bilmiyoduk bişey. Sert yerlerde hassasiyet kolunu tam aşağıya salıyorum batiyo bazı yerlerde bazende batmiyo😂 benim derdim pulluğun tabakları aynı hizada yere batmıyo arka batarsa ön batmıyo ön batarsa arka batmıyo yere koyacağım zamanda paralel ayarlıyom ama toprağa batarken aynı anda batmıyo kulaklar malesef.

Buğday ekmeye devam ediyoruz ekip süper

Resimler ve ekler

• IMG_20210928_120938.jpg
    IMG_20210928_120938.jpg
    159.1 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_20210928_120948.jpg
    IMG_20210928_120948.jpg
    148.9 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_20210928_155139.jpg
    IMG_20210928_155139.jpg
    183.5 KB · Görüntüleme: 35
Dün pulluk bıçaklarımız gelmişti bugün tarla sürdüm ama sürdüğüme pişman oldum çok sert. Tarlayi pullukla sürmek pulluk ayarlamak bence göre bi sanat ama ben bu sanattan pek anlamıyorum galiba 😂 😂 pulluk ayarı yapmakta zorlaniyorum pulluğun uçları yeni olmasına rağmen bazı yerlerde batmadı önü batarsa arkası batimiyo arkası tam batsa önü tam geçmiyo cizi izini tam kapatmıyo hayırlısı daha toyuz inşallah ilerde daha kaliteli daha düzgün yapabiliriz. Bıçakları 80 TL ye yozgattan getirttim ısıl işlemli dedi direk üreticisi aldığım yer inşallah iyi çıkar.
Pulluk krangını ayarlayamamışsınız, az bir şey buruk olacak.
Pulluğun ön bıçağı yerden 5-6 cm yüksekte duracak.
Hassasiyet yayının mandalı açık olacak.
Buğday ekmeye devam ediyoruz ekip süper
Kolay gelsin.
Bizde mısır silaj yerlerine ve ayçiçek yerlerine Matris Armoni , disk tiller çektik.
Ekim 20 gibi arpa+fiğ ekimine başlarız.

Pulluk krangını ayarlayamamışsınız, az bir şey buruk olacak.
Pulluğun ön bıçağı yerden 5-6 cm yüksekte duracak.
Hassasiyet yayının mandalı açık olacak.

Kolay gelsin.
Bizde mısır silaj yerlerine ve ayçiçek yerlerine Matris Armoni , disk tiller çektik.
Ekim 20 gibi arpa+fiğ ekimine başlarız.
Hassasiyet mandalını açıyorum hocam tarlaya girince buruk derken sola yatık şekildemi onu mu demek istediniz.

Hassasiyet mandalını açıyorum hocam tarlaya girince buruk derken sola yatık şekilde mi onu mu demek istediniz.
Sert yerde Alpler pulluk, hafiften sağa yatırılır,
Ünlü pulluğun huyunu fazla bilemiyoruz.
Birazda pulluk bıçaklarınızın şekli biraz büyük gibi geldi.
9" Alpler pulluk bıçakları daha dar kesiyor, sert yerde fazla tutmuyor.
Geniş bıçakların sert yerde tutması fazla oluyor sanki.

Sert yerde Alpler pulluk, hafiften sağa yatırılır,
Ünlü pulluğun huyunu fazla bilemiyoruz.
Birazda pulluk bıçaklarınızın şekli biraz büyük gibi geldi.
9" Alpler pulluk bıçakları daha dar kesiyor, sert yerde fazla tutmuyor.
Geniş bıçakların sert yerde tutması fazla oluyor sanki.
Evet hocam geçen sene alpler 3 lü12 numara kullandım bi kez bu sene 3 lü 10 numara ünlü var alplerin batmasi biraz daha iyi geldi bana