Massey 158 rektefıye sonrası aşırı duman

Arkadaşlar merhabalar massey 158 (203 motor) rektefiye yaptırdım geldikten sonra max 1 saat gibi normal devirlerde tarlaya gittim geldım ekipman olmadan buraya kadar her şey normal sonrasında stop edip yarım saat sonra tekrar marş yaptım fakat traktörün çalışması bir garip geldi aşırı bir duman , motor gaz veriyorsun bir kaç saniye sonra yemeye başlıyor ustayı aradım subap ayarı kaçmıştır diyor usta kendı saatlerce çalışır vaziyette bırakmış alışsın Subaplar diye , bu tarz bir olay başına gelen var mı ? Ne yapmalıyım

dumanın sebepleri:
1- yakıta yağ karışması
2- pistonlar ile ateşlemenin iyi ayarlanmamış olması. pistonlar tam sıkıştırma yapmadan, yakıt ile hava homojen karışmadan ateşleme yapıyorsa, hem yakıt iyi yanmamış olur, hem patlama gücü azalır, tork düşer...

Usta geldi tekrardan supap ayarı yaptı olmadı sonra enjektörleri kontrol etti 3. Gözdeki enjektörte sorun varmış dedi söktü gitti enjektörleri , anlamadığım enjektörler yeni değişti sıfır 1 gün oldu revizyon dan geleli , bakalım sebebi neymiş usta haber vericem dedi