Enson dağ yoluydı gördüğümdeNeresi dağ yolu eskiden davar yoluydu şimdi asfalt
Ayvaliya kadar gider sonrası Kuluncak Hekimhan
Enson dağ yoluydı gördüğümdeNeresi dağ yolu eskiden davar yoluydu şimdi asfalt
Ayvaliya kadar gider sonrası Kuluncak Hekimhan
Abi tohumluk için kaç gün bekliyorsun ortalama
Benim şöyle bir düşüncem var. Yonca çiçek açtıktan 2 ay sonra tohum dökermş toprağa ?.Çiçek açımından sonra 45 - 50 günde hasada geliyor harman zamanına yetişirse biçerdöverle hasat etmeyi düşünüyorum olmazsa eski yöntem patozla
Benim şöyle bir düşüncem var. Yonca çiçek açtıktan 2 ay sonra tohum dökermş toprağa ?.
Döktü diyelim merdane ile yada tırmık ile üstünden geçsem sığlaştırırmı yoncayı.
Bizim burda bi abi denk gelmiş adam hersene ilk biçimi yapmıyor yoncalar uzunken direk üstünden merdane ile çiğniyormuş. Ve 9. Senesinde bile baya güzel yoncası varmış. Mantığını merak ettim ondan soruyorum
Yoncalar balyalandı verim az oldu mevsim değişikliğinden dolayı. İlk biçim dönüme 420 kg dı bu biçim 310 civarı yarın net belli olur.
Temelin etrafına direnaj borusu döşedik. Kiremitler döşenmeye başlandı yarın öğlene biter
Abi gece ve gündüz sıcaklık farkı olunca büyümüyor bitki ne yapsınBu sene hep düşük iyi aldım diyen dönüme 13 balya aldı yoncadan
MaşAllah biz su vermesek hiç büyümezler abi3.ye yetişiyor simdiye dek hic su gubre bi uygulama olmadı cok şükür
Cemal iyi ugrasıyorsun da kazanç nasıl ıyı mıYağmurdan firsat bukdukca baglıyoruz balya hemen tarladan kalkıyor bende bos kaldikca muşteriye yardim ediyorum hem bagliyoz hemde taşıyoz
Ekli dosyayı görüntüle 63844Ekli dosyayı görüntüle 63845
Valla başkan hesap kitap yapmıyoz busene Allah kerim ne kazanirsak bahtımızaCemal iyi ugrasıyorsun da kazanç nasıl ıyı mı
Yarım dönüm için çapa yapsanız daha sağlıklı olurYarım dönüm kadar fasulye ekmiştik içi yağmurlardan dolayı tamamen böyle ot olmuş buna bi ne önerirsiniz zehir olarak.
Abi burası çiziye atılan yer 40 50 tane de karık var onlarda bu şekilde oranin fotoğrafını çektim diye öyle yazdım seneye ekmeden yapcam inşallah ilacı.Yarım dönüm için çapa yapsanız daha sağlıklı olur
Balyayı topladık indirdik yağmurda indi
Sağolasın buğra üzerini zor örttük, lambonun ağırlığın teki kırılınca baktım devamı gelecek döküm uzatma varmış onu alıp taktım rahat ettikkolay gelsin abi iyi denk getirmişsiniz
deutzun ön ağırlıklar kırıldı bende çeki yaptım bugün