Geçmis olsun bizim eve gidis icin 2 yol var bu 2 yolun uzerinde de malesef kendini bilmez 2 komsu var.bu 2 komsunun bahce duvari avlu kapisi yok kopekler serbest gelene gecene saldiriyorlar.uyardik sadece havliyorlar bisey yapmiyorlar cevabini aldik.2 ay once sahibinin yaninda yanimda cocugumla yoldan gecerken evin avlusundan firlayip bize saldirdi.sahibi bahcede olmasaydi isirilmamamiz kacinilmazdi.nasil boynundan tutabildim kopegi bilmiyorum.yetisip bagladilar hayvani dovduler ama hayvanin sucu yok hayvan avlu duvari gibi bir sınır olmadigi icin yoluda korumaya calisiyor.kış basindada diger komsunun evinin onunden araba ile gecerken kopeklerinden biri arabanin kaputuna zıplayip cikti panikle frene basinca on cami patlatıp arabanin icine girdi.esim olmasaydi hayvan can havli ile bize zarar verebilirdi.bu olaylardan sonuc coban kopekleri bulundugu alani koruma icgüdüsü ile zarar veriyor.hayvani olan olmayan kapisinda kopegi olan heleki serbestse avlu bahce kapisi muhakkak olmali kopekte sınırlarını bilmeli
koruyucu hekimlik gibi bir olay olmadan önlem alinsa problem olmayacak köpek bu ısırmaz diye bisey yok.ben acikcasi komsunuzada bir onlem alacagina inanmiyorum zira bizde durumlar hala ayni 2 ay bagladilar suan kopekler yine serbest coluk cocugu basinda biri olmadan bahceden disari cikarmiyoruz isin komigi kufur eder gibi kopek sayilarinida arttirdilar
onceden 1 kopek saldiriyordu simdi 3-4 kopek birden saldiriyor.bizim coban kopegide koyunlarin sayasinda bagli koyunlarla beraber cikip beraber eve geliyor.insanin kendine saygisi olacak ne diye yedi ceddine sövdüresin zevkmi aliyolar anlamiyorum.